agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Turunçgiller (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/)
-   -   mayer Limon (https://www.agaclar.net/forum/turuncgiller/12405.htm)

djtunc 17-12-2015 17:29

arkadaşlar iyi akşamlar benim limon çiçeklerim açmak üzere. bunu elle dölleme nasıl yapabilirim tarif edeecek olan var mı ? konu başında söylenmiş ama tam anlamadım :/

defender77 17-12-2015 22:47

kulak çubuğu veya bir ip parçasının ucunu püskül şekline getirerek erkek organlardan poleni alarak dişi organa sürterek yapabilirsin. benim limonda bir kaç çiçeği el ile tozlaştırmıştım ama herhangi bir işlem yapmadığım çiçeklerde de meyve oluşumu gördüm. pencere önünde hafif rüzgar alması yeterli oldu sanırım tozlaşma için.

djtunc 18-12-2015 17:21

dişisini erkeğini bilemiyorum ben :) neyse biraz araştırıp bulurum teşekkür ederim defender

defender77 18-12-2015 21:54

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi djtunc (Mesaj 1427277)
dişisini erkeğini bilemiyorum ben :) neyse biraz araştırıp bulurum teşekkür ederim defender

Resimde gösterdim. Umarım anlaşılır olmuştur.

djtunc 19-12-2015 21:53

ooo çok teşekkür ederim inanın çok açıklayıcı olmuş. :) tebrikler. ben dişi ve erkeği aynı çiçek üzerinde sanmıyordum :) resmi görünce onu anladım :) demek ki kulak çubuğuyla dişiye değdirip, beyazlara süreceğiz.Bu şekilde meyve tutumunu yapmış olacağız. Sanırım artık doğru anlamışımdır :) Yardımın için çok teşekkür ediyorum. Bugünde kendime yılbaşı çamı aldım ama minik daha. sanırım bi 10-15 sene sonra benim boyumu geçer :) artık çocuklarımla gerçek çam süsleriz :D

alpi66 20-12-2015 10:40

Herkese merhabalar.Bir soru icin cevap ararken burayı buldum.benimde bir adet yediveren diye aldığım bir limonum var.henuz küçük ama meyvede sıkıntı yok.gecen yıl iki adet vardı.bu sene cok sık çiçek var.mesajları okudum ama cevap goremedim.seyreklestirme gerekirmi acaba.yoksa kendi halinemi bırakalım.

Mutlu Kutlu 20-12-2015 11:21

2 Eklenti(ler)
Besleyemeyeceği meyveyi ve çiçeği bitki kendisi döker, kendi haline bırakmak en iyisi.

Dengeli bitki besinleri verdiğinizde, bitki daha fazla meyve besleyebileceğine ikna olur ve saksıda meyve adeti 30-50 adet arası olabilir abartısız. Sıradan rastgele gübre besin kullanırsanız büyük bir ihtimal köklerine zarar verip bitkinizi kurutabilirsiniz.

Resimlerde iyi beslenen 2 ayrı mayer limon resmini görülüyor.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alpi66 (Mesaj 1427541)
Herkese merhabalar.Bir soru icin cevap ararken burayı buldum.benimde bir adet yediveren diye aldığım bir limonum var.henuz küçük ama meyvede sıkıntı yok.gecen yıl iki adet vardı.bu sene cok sık çiçek var.mesajları okudum ama cevap goremedim.seyreklestirme gerekirmi acaba.yoksa kendi halinemi bırakalım.

pınar59 20-12-2015 11:24

Sayın alpi66 hiç sıkıntı etmeyin doğa herşeyi halleder biz taşıyamadığımız yükü bırakıyoruz dimi bol çiçekli ve limonlu günler.

alpi66 20-12-2015 11:39

Bilgiler için teşekkür ederim.Ben sadece guvercin gubresinden yaptıgım şerbeti veriyorum.Az miktar sulandirip birkaç gun bekletip suzerek veriyorum.iki yildir iyi gidiyor.Yazboyu guneste kaliyor.Kışın iceri aliyorum.Az az sulama ya dikkat ediyorum.

alpi66 20-12-2015 11:43

Bir de jel gibi bir sıvı salgılanıyor.Bu normalmi acaba?

Mutlu Kutlu 20-12-2015 11:55

Jel gövde veya dallardan salgılanıyorsa virüs girmiştir salgı yerinden. Bakıroksit li ilaçla tüm gövde ilaçlanmalı. Jel oluşan yerden yukarısı kurur ve kuruma kök kısmına doğru ilerler.

Yaprak üzeri yapışkanlıktan bahsediyorsanız, değişik bit türleri glikoz salgılar. Bu tür zararlılar çoğaldıkça yapraklardaki yapışkanlık da artar. Uygun ilaçlarla ilaçlanmalıdır, her böceği öldüren ilaç farklı. böceğin türünü bilmek önemli.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alpi66 (Mesaj 1427555)
Bir de jel gibi bir sıvı salgılanıyor.Bu normalmi acaba?

alpi66 20-12-2015 14:19

Buda benim çiçeklerim

1 Eklenti(ler)
Eklenti 589595

alpi66 20-12-2015 15:59

1 Eklenti(ler)
Eklenti 589602

alpi66 20-12-2015 16:00

Sayın Mutlu siz soyleyince iyice inceledim bunları buldum.Ne olduğunu anlamadım dogrusu.

alpi66 20-12-2015 16:44

1 Eklenti(ler)
Eklenti 589612 Bunlar sizce nedir Sayın Mutlu.

alpi66 20-12-2015 16:48

1 Eklenti(ler)
Kusura bakmayın fotoğraf konusunda acemiyim.Eklenti 589613

Mutlu Kutlu 20-12-2015 17:23

Bu resimdekiler dallara ve yaprak altlarına yapışık yaşıyorlarsa kabuklu bit. Diğer resimde yaprak üzerinde pudramsı şeyler görülüyor, yaprak ek yerlerinde pudra demeti gibi duruyorsa unlu bit.

Bu zararlıları elle oldürün, baş edemezseniz her zararlı için ayrı ilaç kullanmalısınız.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alpi66 (Mesaj 1427597)
Eklenti 589612 Bunlar sizce nedir Sayın Mutlu.

djtunc 20-12-2015 21:36

mutlu bey besin olarak bende gentanın tropikal ve akdeniz bitkileri için sıvı besin gübresini kullanıyorum. kış aylarında 2 ayda 1 yaz ve bahar aylarında ayda bir gübreleyin diyolar. bu şekilde besin takviyesi yapsam meyve tutumları iyileşir mi yoksa başka bir öneriniz var mıdır ? cevap için şimdiden teşekkürler

Mutlu Kutlu 21-12-2015 07:27

Kullandığınız besin, bitkinizde istediğiniz sonuçları sağlıyorsa kullanmaya devam edin.

Biz seramızda kendi karışımımız olan sıvı gübreyi kullanıyoruz. Geçen ilkbahardan beridir saksılarımızda akıllı gübre kullanıyoruz, biraz tembel işi ama 4 veya 8 ay boyunca bitkilerimizin besin alabildiğine emin oluyoruz bu sayede.

İncelemek isterseniz Torf, gübre, hazır besin, - www.tropiksera.com/Anasayfa

Bende teşekkür ederim,
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi djtunc (Mesaj 1427682)
mutlu bey besin olarak bende gentanın tropikal ve akdeniz bitkileri için sıvı besin gübresini kullanıyorum. kış aylarında 2 ayda 1 yaz ve bahar aylarında ayda bir gübreleyin diyolar. bu şekilde besin takviyesi yapsam meyve tutumları iyileşir mi yoksa başka bir öneriniz var mıdır ? cevap için şimdiden teşekkürler

alpi66 21-12-2015 18:25

Teşekkür ederim.Sanırım gri yumuşak koşnil diye geçiyormuş bu kabuklular.Yazlık yağ diye ilacı varmış meyveyi etkilermi bilmiyorum.Elimle topladım dediginiz gibi.Yaklasik 30-40 tane vardı

djtunc 21-12-2015 20:59

kompozit gübre diyorlar sanırım bahçıvan arkadaşım vermişti elimde hala biraz var

djtunc 26-12-2015 12:06

Son hali

1 Eklenti(ler)
Mayer limoncuğumun son hali arkadaşlar :) çok mutluyum maşallah :)

Gümeli li 27-12-2015 19:00

Mutlu bey benim limon fidanım daha 2.5 yaşında ama 15 e yakın çiçek oldu normalmi sizce, yani meyve tutarmı?

Mutlu Kutlu 28-12-2015 07:56

Normalde mayer limonlarda tek dal ucunda 10-20 arası tomurcuk olur, bu yüzden narenciye fidanlarının içerisinde çiçek ve meyve verimi yüksek olanlarından biridir. Çiçeklerinin eşsiz kokusu bir başka tabi ki.

Çiçeklerin meyve tutması ve tutan meyvelerin yeme aşamasına kadar büyüyebilmesi tamamen topraktaki besinlere, gün içerisinde aldığı bol güneşe, +8 ile +25 derecede ortam sıcaklığına, toprak yüzeyi kurudukça sulamanıza ve saksı altı deliklerinden köklerin hava alabilmesine bağlıdır. Kısaca bu şartları yerine getirdiğinizde bitkiniz mutlu olacak, verdiği çiçekler ve meyvelerle size teşekkür edecek.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gümeli li (Mesaj 1429384)
Mutlu bey benim limon fidanım daha 2.5 yaşında ama 15 e yakın çiçek oldu normalmi sizce, yani meyve tutarmı?

yazsonu 16-01-2016 15:00

Dikenli mi?

Epeyce okudum taradım ama anlayamadım.
Bitki dikenli midir.
Benim ağacım çuvaldız gibi dikenli olduğu için söküp atmak zorunda kaldım.
Bugün Bir bilgisine güvendiğim Çiçekçi ve Ziraat Teknisyeni dostum dikenli olamaz dedi.
Bana gösterdiği Mayer limonunun meyvelerı de iri idi.
Lütfen açıklama rica...

Mutlu Kutlu 16-01-2016 16:30

Bazen kalın sürgünler kalın dikenli olabiliyor, bu dikenler tamamen bitki savunmasıyla ilgili. Taze sürgünleri hayvanlar yemesin diye, bir zaman sonra diken çıkarmaktan vazgeçip dikensiz dallarla devam edebiliyor.

Söküp atmak yerine budama makasıyla dikenleri budasaydınız. Bazı kıymetli türler var, mexican lime, finger lime, blood lime gibi. Bu türlerde her yaprak dibinde diken var, yani bol dikenli.

Kısaca mayer limonlar genelde dikensizdir, bazen kalın dikenli dallarda çıkarabilirler. Aşılı ise aşı yerinin altından anaç sürgünleri olursa bunlar da mutlaka bol dikenli olur, bu piç diye tabir ettiğimiz sürgünler gövde birleşim yerinden sıfır kesilmelidir.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yazsonu (Mesaj 1433654)
Dikenli mi?

Epeyce okudum taradım ama anlayamadım.
Bitki dikenli midir.
Benim ağacım çuvaldız gibi dikenli olduğu için söküp atmak zorunda kaldım.
Bugün Bir bilgisine güvendiğim Çiçekçi ve Ziraat Teknisyeni dostum dikenli olamaz dedi.
Bana gösterdiği Mayer limonunun meyvelerı de iri idi.
Lütfen açıklama rica...

hasan_26 16-01-2016 22:10

benimde yedieren cinsi limonumun kimi dallarında diken var durmalımı falçatayla sıfır kesmelimiyim anlamadım ?

Mutlu Kutlu 17-01-2016 09:06

Dikenlerin durması veya kesilmesi çok önemli değil, rahatsız ediyorsa diken ucunu, dikeni ortadan veya dal birleşim yerinden sıfır kesebilirsiniz. Size kalmış bir karar.

Sadece limonlar değil, mandalina ve portakallarda dikenli dal çıkarabilir. Dikkat etmemiz gereken bu dikenli dalların anaç kısımdan çıkmış olmasın.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hasan_26 (Mesaj 1433753)
benimde yedieren cinsi limonumun kimi dallarında diken var durmalımı falçatayla sıfır kesmelimiyim anlamadım ?

djtunc 21-01-2016 16:02

arkadaşlar bu mayer limonumdan çelik alıp nasıl tutturabiliriz ? başarı şansımız nedir. eşe dosta hediye etmek istiyorum. en güzel ve kalıcı hediye bencee

eneskrky 21-01-2016 16:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi djtunc (Mesaj 1434706)
arkadaşlar bu mayer limonumdan çelik alıp nasıl tutturabiliriz ? başarı şansımız nedir. eşe dosta hediye etmek istiyorum. en güzel ve kalıcı hediye bencee

sayın djtunc : Çelikleme için bu mevsim biraz zor olur .Eğer evde yapabilirseniz olur ancak sıcaklık düşük olmayacak (25C altına düşmesin).Çelikleriniz çok ince olmayacak; kalem kalınlığı olsa çok iyi olur ancak kalemden biraz daha ince pismiş sürgünlerden de olur.
Çelik uzunluklarınız 10-15cm arası olsunlar .Ancak köklendirme hormonu kullanmadan işiniz biraz zor olacaktır ..
Köklendirme ortamıda perlit vermikülit karışımı iyi olur .Başarılar..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025