agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni192Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-06-2012, 17:24   #11
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Entropi Mesajı Göster
Eklenti 311057
Geçtiğimiz sohbahar dikmiş olduğum limon, kışı başarı ile geçirip, yaprak ve çiçek açma konusunda iştahlı iken son aylarda gelişimini durdu. Yapraklar açık renge döndü, yeni sürgün, gelişim yok.Çiçeklenme yok, daha önce olan da döküldü.

Sorun ne olabilir?
Sevgili Entropi merhaba.Özledim Kuşadasını, yakında gelmek istiyorum memleketime, geldiğimde bilahare bakarım limonunuza (Aslen Aydınlıyım o sebeple, iş yerinden izin alabilirsem önümüzdeki hafta Kuşadası, Didim, Yenihisar hem ziyaret hem tatil düşünüyorum)

Gelelim sizin şu küçük yaramaza.En azından ben gelene kadar neler yapabiliriz.Benden hızlı olan Güzin hanım gerekli açıklamayı zaten yapmış.Bide ben eskiden nick olarak speedy 'i kullanırdım, artık bende özelliğimi yitiriyorum heralde.O zaman aşağıdan devam edelim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gçakar Mesajı Göster
Sayın Entropi, bana göre,
1-Kabuklu bit, örümcek gibi zararlılar olabilir. Gövdesine, yapraklarına dikkatle bakın, bir şeyler var mı?
2-Birdenbire çok sıcak, çok soğuk ya da şiddetli rüzgarla karşılaşıp kavrulmuş olabilir. Böyle bir durum varsa tekrar toparlar, dert etmeyin.
3-Sulamasına dikkat ediyormusunuz?
4-Son olasılık, saksı ya da toprak değişimi yaptıysanız hoşlanmamış olabilir.
Yorum yapabilmek için, 3 ve 4 ile ilgili bilgi verirseniz daha iyi olacak.Hatta saksısı ve toprağı görünen bir fotoğraf ile daha da iyi olur. Selamlar, sevgiler...
Ben burada sıralamayı Güzin hanımın affına sığınarak 2-3-4-1 olarak değiştiriyorum.Kuşadası nem ve sıcaklık olarak limon fidesini etkileyecek değerlerde.Kışı atlatmış olması Sivasta olmadığı için çok önemli değil ama orada yazı atlatmak sorun.Fidenizin ağaç formuna ulaşana kadar öncelikle sert ve ani hava değişimlerinde korumanız gerekir.Kışın uyku döneminde olması soğuğu fazla hissettirmez ama yazın en aktif döneminde sıcaktan hemen etkilenir.Özellikle sabah yakıcı olmayan güneş alan bi noktaya alın, sürekli yer değiştirmeyin, rüzgardan ve kavurucu sıcaktan koruyun.Öğleyin yakıcı güneş alma ihtimali varsa sürekli yer değiştirmek yerine delikli havadar örtü çekin. Son olarak Güzin hanımın fotoğraf talebini gerçekleştirin, daha fazla katkımız olsun.

Mehmet

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bonsai, citrus, çekirdek, fide, limon

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025