Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bountr
Herkese merhaba. Benim de 1 ay kadar önce aldığım bir limon ağacım var, balkonda saksıda duruyor. Aldığım zaman üzerinde ufak meyveleri vardı, şimdi o meyvelerin bazıları büyüdü fındık kadar oldular. Aynı zamanda diğer dallarda çiçekler de açıyor ve meyveye dönüşüyorlar ama bazıları ufakken dökülüyor. Benim sormak istediğim şey bu dökülmeler normal mi? konuyu okudum biraz fazla sulama yapıyormuşum  onu azaltacağım. Bir de az önce detaylı baktım 1 beyaz örümcek gördüm ufak, 1 tane sanırım kabuklu bit denilen şeyden  1 tane de beyaz kurtçuk gördüm düşen ufak meyvenin dibinde, hepsini nakavt ettim hemen oracıkta tabi. Bunlara ne tür ilaçlama yapmam lazım? Yapraklar çok yeşil değiller, sıvı besin de veriyorum ölçüsüne göre. Tavsiyelerinizi bekliyorum sayın ağaç severler
|
Limon ağacı suyu sever diye biliyorum yanılmıyorsam, fakat saksıda yetişen bitkiler için tecrübem olmadığından sulama dengesini bilemiyorum.
Çiçeklenme ve meyve tutulumu ağacımın üzerinde sürmekte iken, aynı çiçek ve meyve dökülmelerini ben de gözlemliyorum. Aşırı çiçeklenme ve bu çiçeklerin meyveye dönmesi durumunda besleyemeyeceği fazla meyve oluşumunu döktüğünü düşünüyorum. Zaten kendisi dökmese seyreltme yapmak gerekecektir.
Narenciye (citrus) için özel besinler mevcut. Granül halinde olanından kullanıyorum zaman zaman. Bu besinden siz de bitkiniz için kullanabilirsiniz. İhtiyaç duyduğu tüm takviyeleri içeren narenciye besini diğer kumkuat, mandalina v.s için de uygundur zaten.