![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Sayın Entropi, bana göre, 1-Kabuklu bit, örümcek gibi zararlılar olabilir. Gövdesine, yapraklarına dikkatle bakın, bir şeyler var mı? 2-Birdenbire çok sıcak, çok soğuk ya da şiddetli rüzgarla karşılaşıp kavrulmuş olabilir. Böyle bir durum varsa tekrar toparlar, dert etmeyin. 3-Sulamasına dikkat ediyormusunuz? 4-Son olasılık, saksı ya da toprak değişimi yaptıysanız hoşlanmamış olabilir. Yorum yapabilmek için, 3 ve 4 ile ilgili bilgi verirseniz daha iyi olacak.Hatta saksısı ve toprağı görünen bir fotoğraf ile daha da iyi olur. Selamlar, sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Alıntı:
![]() Gelelim sizin şu küçük yaramaza.En azından ben gelene kadar neler yapabiliriz.Benden hızlı olan Güzin hanım gerekli açıklamayı zaten yapmış.Bide ben eskiden nick olarak speedy 'i kullanırdım, artık bende özelliğimi yitiriyorum heralde.O zaman aşağıdan devam edelim. ![]() Alıntı:
Mehmet |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |||
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2011
|
Alıntı:
işlerim dolayısı ile fotografı geç yükleyebildim, özür dilerim. * Bit,örümcek vb. zararlılar için düzenli olarak arapsabunu+zeytinyağı kullandım. Diğer zamanlarda mutfak atıklarından hazırladığım enzimi yapraklardan uyguladım. En son tüm yaprakları saracak şekilde kükürt uygulamıştım. Belirgin bir zararlı gözükmüyor * İklim konusunda haklı olabilirsiniz, rüzgarı çok almayan deniz tarafına doğru dikmiş olsam da öğle ve sonrası oldukça fazla güneş alıyor. Nitekim saksıda ve gün boyu güneş alan yerdeki kamkat da gelişmesini durdurmuştu, şimdi birden tomurcuk ve filiz vermeye başladı. Arka tarafa dikmiş olduğum portakal ise sabah güneşi alıyor, yeşil formunu koruyor fakat filizlenme yok. Başka bir neden bulamazsam iklimle ilşkilendireceğim. *Saksıda değil, bunu belirtmem gerekirdi. Cevaplarınız için teşekkür ederim. ![]() Sayın Mehmet, Alıntı:
Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bonsai, citrus, çekirdek, fide, limon |
|
|