![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
|
Alıntı:
Bu sayfa limon satış sayfası değildir. Limon ağacıyla ilgili arkadaşlarımızın bilgi alışverişi yaptığı sayfadır. Sitemizin satış bölümü var, ancak sizin konunuzu ihtiva edermi bilmiyorum. Lütfen o bölüme bakın. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2013
|
Alıntı:
yardımcı olursanız çok sevineceğim. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
|
Alıntı:
Benim aynı yaşlarda 2 yediveren 1 kara limonum var. Geçen yıl tahminen 4-5 kilo limon aldım her birinden. Ancak bunun bir ölçü olduğunu düşünmüyorum. Birçok faktör etkilidir üretimde. Benim limonlarımın olduğu rakım 300 mt. Geçen kış don oldu koruyamadım, bu sezon yediverenlerimde hiç limon olmadı. Kara limonda ise 2-3 kilo var yok. Narenciye iyi bakılmalı, iyi sulanmalı diye düşünüyorum. Sitemizde bu konuda daha uzman arkadaşların olduğunu tahmin ediyorum. Sizi daha tatmin edici cevap verirler umarım. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
çok teşekkür ederim. 20-25 kg civarı diye duydum ama o kadar az olması beni üzdü.. ****** dediğiniz gibi bir çok etkeni var bölge ekolojik şartlar sulanma toprak kalitesi vb. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Alıntı:
5-6 yaşında dediğinize göre hazır bir bahçeden bahsediyorsunuz sanırım.Standart bakımlı bu yaşlarda bir limon ağacından ortalama 20-25 kğ limon alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
evet hazır bir bahçe ben de o şekilde bir duyum aldım hatta 10 yaş için 100 kg ya çıkıyor diye söylendi.. teşekkürler |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Yatırım için narenciye bahçesi karlı olmaz, hatta cepten harcama yapar durursunuz yıllar boyu. Kg 10-25 krş alıcı çıkar bir dünya para harcamış olursunuz bakım, sulama, ilaç, gübre, birde işçilik. İleride turizm veya yerleşim yeri olmayacaksa başka yatırım şekilleri bulun. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bonsai, citrus, çekirdek, fide, limon |
|
|