![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
|
turunçgilde çiçek ve meyve dökülmesi
arkadaşlar selam. ekte resimde de göreceğiniz üzere benim portakal ağacımda ciddi sıkıntılar yaşıyorum. yapraklar rulo gibi katlanıyor ve çiçekler dökülüyor. meyve tutan çiçekler de hemen sararıp düşüyor. gübre ve ilaç denedim ama bir türlü düzelmedi. konu hakkında bilgisi olan arkadşlarımdan yardım bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bu bölümde sorunuza cevap alamasınız. Arama motorunu kullanarak turunçgil hastalıkları yazıp arama yapmanız gerekiyor. O başlıkta bu sorununuza yanıt bulabilirsiniz. Sanırım yöneticilerimiz de sorunuzu o başlığa taşıyacaklardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2007
|
Turunç fidanlarımın yaprakları
Turunç fidanlarımın yaprakları alttaki resimde görüleceği gibi buruşmuş ve yanmış gibi.Ben salyangozdan şüphelendim. Ama ilaçlamama rağmen çözüm bulamadım. Güneş veya besin eksiklği veya başka bir hastalık mı? ![]() ![]() ![]() Ayrıca yetişmiş limon ağaçlarımızdan biri bütün yapraklarını döktü ama üzerinde hala limonlar duruyor.Ağacın gövdesinde kuruma belirtisi yok. Bir arkadaşım agacı gövdesinin üzerinden ana dalları hizasından kesmemi söyledi. Bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum.Maalesef limon ağacının resmini çekmeyi unutmuşum.En kısa zamanda ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
|
Merhaba sevgili dostlar........... benim mayer limon ve kamkatların yapraklarında gödüğüm zaralılar tekrar başladı.resim üzerinde belirgin görülmekte.arap sabunu ile yıkadım tek tek bulup temizlememe rağmen yine başladı.bu canlı her neyse sürekli yaprak ve dallarda geziniyor .limonlarımın üzerinde yapışkan sıvı bir madde oluşuyor(halk dilinde zeng deniliyor)bunun neden oluştuğunu bulamadım. ayrıca yeni aldığım mayer limonumda da sevgili hatipali74'ün fidanları gibi ilk geldiğinde çok güzel çiçek açtı ancak tek tek döktü ve son olarak resimdeki halini aldı.yaprakların uçları sanki sıcak bir yanığa tabi olmuş.salonda duruyordu sıcaklık etkilemiş olabilir düşüncesiyle balkon serama aldım.ordaki ısı 10-12 derece arası. japon gülümün üzerindede is gibi yapışkan bir madde oluştu.tek tek koparmama rağmen tekrar oluşuyor. bu konularda yardımlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim.saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
evde limon ağacı, limon, limon ağacı, limon ağacı hastalıkları |
|
|