![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz ![]() Bahsettiğiniz bitki bir mandalina türü ve ilgili başlıkta zaten sorunuzu yöneltmişsiniz. Forum Kuralları gereği sorularımızı ve paylaşımlarımızı ilgili başlıklarda sormak ve paylaşmak durumundayız. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2014
|
Emre Bey, Burada bilgili ve konuyu tek cevaplayan kişi olarak sorumu size yöneltmek istedim, inşallah cevaplayabilirsiniz. Elimde yanmış çiftlik gübresi,humus ve yarasa gübresi var. Bunlardan birini limon ağacıma kullanacağım. Ama nasıl? Bu konunun bir kısmını okudum. Saksının altına gübreyi koyun yazıyordu. Saksı altı derken ağacı saksıdan çıkarıp altına mı serpmeliyim? 5 yaşındaki bir ağaç için hangi miktarı önerirsiniz? Ve ne sıklıkta gübrelemeliyim? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Güney yönlü kapalı balkonda baktığım limon ağacım son zamanlarda keyifsiz görünüyor. Aslında bahar başında çok iyiydi, bol bol çiçek açtı. Şu an 15 kadar meyvede var üzerinde ancak. Yaprak döktü ve kimi dalların uçlarında kuruma var. Sorun nedir bilmiyorum? Fazla mı suluyorum acaba? Ya da güneş mi fazla geliyor camın kenarında? Böyle olduğunu varsayarak biraz geri çektim saksıyı? Ortamı daima havalandırıyorum. Zaten 2 pencere daima açık duruyor? Ortalama 20 derece içerisi. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili laylay; Yanmış çiftlik gübresi ve humus, limon fidanınız için daha uygun olur. Yarasa gübresi, azot değeri çok yüksek bir gübre olduğu için limonunuzun köklerinde yanma ve meyve tutumunun azalması gibi risklerin daha yüksek olabileceğini düşünüyorum. Saksınızın boyutunu ve çiftlik gübresinin ne zamanın gübresi olduğunu(bir yıllık mı yoksa daha eski mi?) söylerseniz, kullanacağınız miktar konusunda daha iyi yardımcı olabilirim. Birde, saksının altından uygulamak gibi bir şart olmamakla beraber üzerinden de uygulanabilir. Bitkiyi, saksıdan çıkarmak gibi bir durum söz konusu değil. Toprak üzerinden gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağaç, balkon, citrus, limon, meyve, turunçgiller |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|