![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2012
|
selamlar bizim bahçemizde de limon ağacı var ama bu sene bahçeyle ilgilenen olmayınca çoğu çiçek ve bitki kurudu. bu limon ağacıda kurumuş gibi gözüküyor ama ben yinede sormak istedim, yapılabilecek birşey varmıdır buna yoksa sökmelimiyim. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2012
|
merhabalar hepinize Benin problemim Limon agacimin birden bire yapraklarinin sararmasi. aldigimda 60 cm civarindaydi kisa surede 1 metreye ulasti bir tek dal iken 5. 6 tane surgun Verdi yemyesil Di. gubresi suyu tam . hic bir hastalik belirtisi yok. forumdaki yazilari okudum.hicbirisi degil. sadece sararan yapraklar var . onu oyle gormek Beni cok uzuyor. dili olsa da soylese derdini . elimden geleni yapsam . lutfen yardim edin . ne yapmaliyim. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cevap için biraz uzunca bir süre olmuş ama... Limon fidanınız saksıda mı..? |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın gtatas Nasılsınız..? Konu başlıklarında gezerken; Sayın Mandalinci' nin fidanındaki hasarları (Galeri sineği larvası ve Kabuklu bit) teşhisi konmuş ve ilaçlama önerisi yapılmış.. Zararlılar için (İnsektisit) ilaçlarının uygun olanını ziraii ilaç satan yetkili bayiden, yetkili kişinin vereceği tavsiyeler doğrusunda kullanılması gereklidir. Sizin kullandığınız ilaç (Cupravit) etkin maddesi Metalik Bakır (fungusit), kontak etkili, koruyucu olarak uygulanan bir ilaçtır. Yanlış hatırladınız herhalde..? Saygı ve selamlarımla... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Alıntı:
|