agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni72Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-05-2012, 22:23   #1
Yeni Üye

elvn's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2012
selamlar

bizim bahçemizde de limon ağacı var ama bu sene bahçeyle ilgilenen olmayınca çoğu çiçek ve bitki kurudu. bu limon ağacıda kurumuş gibi gözüküyor ama ben yinede sormak istedim, yapılabilecek birşey varmıdır buna yoksa sökmelimiyim.

elvn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2012, 00:59   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-07-2012
merhabalar hepinize Benin problemim Limon agacimin birden bire yapraklarinin sararmasi. aldigimda 60 cm civarindaydi kisa surede 1 metreye ulasti bir tek dal iken 5. 6 tane surgun Verdi yemyesil Di. gubresi suyu tam . hic bir hastalik belirtisi yok. forumdaki yazilari okudum.hicbirisi degil. sadece sararan yapraklar var . onu oyle gormek Beni cok uzuyor. dili olsa da soylese derdini . elimden geleni yapsam . lutfen yardim edin . ne yapmaliyim.

helltr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2012, 21:45   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi helltr Mesajı Göster
merhabalar hepinize Benin problemim Limon agacimin birden bire yapraklarinin sararmasi. aldigimda 60 cm civarindaydi kisa surede 1 metreye ulasti bir tek dal iken 5. 6 tane surgun Verdi yemyesil Di. gubresi suyu tam . hic bir hastalik belirtisi yok. forumdaki yazilari okudum.hicbirisi degil. sadece sararan yapraklar var . onu oyle gormek Beni cok uzuyor. dili olsa da soylese derdini . elimden geleni yapsam . lutfen yardim edin . ne yapmaliyim.
Merhaba sayın helltr

Cevap için biraz uzunca bir süre olmuş ama...

Limon fidanınız saksıda mı..?

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2012, 22:16   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Galeri: 1
Merhaba sayın gtatas

Nasılsınız..?

Konu başlıklarında gezerken; Sayın Mandalinci' nin fidanındaki hasarları (Galeri sineği larvası ve Kabuklu bit) teşhisi konmuş ve ilaçlama önerisi yapılmış..

Zararlılar için (İnsektisit) ilaçlarının uygun olanını ziraii ilaç satan yetkili bayiden, yetkili kişinin vereceği tavsiyeler doğrusunda kullanılması gereklidir.

Sizin kullandığınız ilaç (Cupravit) etkin maddesi Metalik Bakır (fungusit), kontak etkili, koruyucu olarak uygulanan bir ilaçtır.

Yanlış hatırladınız herhalde..?

Saygı ve selamlarımla...

merlict beğendi.
Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2012, 16:34   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet Mesajı Göster
Merhaba sayın gtatas

Nasılsınız..?

Konu başlıklarında gezerken; Sayın Mandalinci' nin fidanındaki hasarları (Galeri sineği larvası ve Kabuklu bit) teşhisi konmuş ve ilaçlama önerisi yapılmış..

Zararlılar için (İnsektisit) ilaçlarının uygun olanını ziraii ilaç satan yetkili bayiden, yetkili kişinin vereceği tavsiyeler doğrusunda kullanılması gereklidir.

Sizin kullandığınız ilaç (Cupravit) etkin maddesi Metalik Bakır (fungusit), kontak etkili, koruyucu olarak uygulanan bir ilaçtır.

Yanlış hatırladınız herhalde..?

Saygı ve selamlarımla...
Teşekkür ederim Nuri bey iyiyim, umarım sizin peyzaj işleriniz ve siz de iyisinizdir. Cupraviti okudum narenciyeler için filiz kurutan ile mücadele yazıyordu limonda da özellikle filizlerde kıvrılmalar ve kurumalar oluyordu bakalım bu pazartesi kontrol edicem, işe yaramış mı yaramamış mı?İşleriniz de kolaylıklar dilerim.

gtatas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
böcek, kabuk, kırmızı, limon, limon ağacı, limon ağacı hastalıkları

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025