![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-02-2007
|
ortilim~~~ bu üçüncü ağacımın fotoları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ortilim, Ağaçlarınız soğuktan etkilendiği için yapraklarını dökmesi normal, ancak bahar mevsiminde takrar yaprak çıkaracaktır. Kuruyan yerleri biraz gerinden bıçakla veya budama makası ile kesin ve aşı macunu veya mum damlatarak kapatın ki kurumanın etkisi bitkiye yayılmasın. Aslında ağaçlarınız normalden çok boyları uzamış güzel bir şekil budamasına ihtiyacı var. Bunun içinse uygun yükseklikten şekil budamasının yapılması lazım. resimleriniz çok küçük tek tek 3 bitkininde büyük resmini yolarsanız foruma uygun kesim tavsiyeleri alabilirisniz bizden. Yine de endişe etmeyin mayıs haziran gibi bitkileriniz yeni sürgün ve yaprak verecektir. Budamayı yaparsanız daha erken sonuç alırsınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Beni rahatlatacak cümleyi buldum. Kışın donduğu için limonu budamıştım. Gelip gidip bakıyorum hiç yaprak yok. Gülleri budadım sorun çıkmadı, hepsi yeni sürgünler verdi. Ben limonu kurtarayım derken öldürdüm zannedip üzülüyordum. Gövde canlı ama yaprak yok, onu böyle görmeye alışamadım. Açıkçası mecburen bahçeden sorumlu oldum, acemiyim.Bu limon sağ salim yazı çıkarsın gelecek kış salonun en güzel, en ışıklı yerini ona vereceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
ortilim~~~ yaşasın ölmemişler ne kadar sevindiğimi anlatamam. teşekkür ediyorum Klimanjaro ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Selam arkadaşlar ben Ortililim~~~ budamak için resimleri istemiştiniz. Bende çektim yardımcı olursanız sevinirim... 1.ağacın fotoğrafları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-09-2014
|
Ben limon çekirdeklerini toprağa ektim :) ve sorularım var :)
Ben bu gün limon çekirdeklerini küçük bir saksıya ektim birazda su döktüm çok su sevmiyormuş ve çay bardğına su döküp bebek aspirinini erittim onu dökücem bitkiyi hastalıklara karşı koruyomuş ona hastalıklar için bağışıklık kazanabilmesi için başka bişey yapmam gerekiyomu bide aşıyı bilen birinemi yaptırayım büyüyünce yoksa kendim yapsam bişey olurmu videoları falanda izledim zor görünmüyo ama bilemedim sorularımı yanıtlamanızı istiyorum,teşekürler. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-10-2014
|
limon ağacım hastalandı
Merhaba, İsmim Şerife ilk kez yazıyorum. Anakrada ofisimde yetiştirmeye çalıştığım limon ağacım hastalandı. Daha iki ya da üç haftalık. Geldiğinde çok sağlıklı idi. Şimdi yapraklarında ekte göreceğiniz üzere delik delik, yanık açık renkler oldu. Üzerinde hiç böcek yok. Oda sıcaklığı 20 derece civarında. Önce güneş gören bir yere koymuştum. Ancak orası kalorifer peteğine yakın olduğu için daha sonra biraz daha gölgeye almak zorunda kaldım. Orada çok yaprağı döküldü. Şimdi de yaprakları yaralanmaya başladı. Ne yapmalıyım ![]() Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
benim narenciye ağacımdada hastalıklı
Yaprakları döküldü ve gövdesi nokta nokta oldu ne yapmalıyım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2011
|
Sorun nedir
2 hafta önce aldigim tomurcuk çiçekli limon agacini pencere önüne koydum. 1 hafta çiçekleri açti hersey yolundaydi fakat sonra yaprak ve çiçekler biraz sararip dökülmeye basladi. böcek veya herhangi bir zararli yok. Neden olmuştur çözümü ne? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2020
|
Limon ağacımda bazı zararlılar var.
Merhabalar. Nisan ayında almış olduğum limon ağacı yaz aylarında 1 adet meyve verdi. Balkonda duruyordu. Yeni sürgünler ve çiçekler verdi. Hava soğudu diye 20 gün önce içeri aldım.Işık görüyor ve radyatörden uzakta. Fakat üzerinde bazı canlılar var. Beyaz bir kurt aşısız olan dikenli dalında mevcut bal gibi bir sıvı salgılıyor. Onun dışında kıl gibi kurtlar da var resimlenemiyecek kadar küçükler. Çiçeklerin üzerindede örümcek ağı gibi bir şey var. Bir yaprağın arkasında minik siyah noktalar var elimle dokununca alınıyor sanırım böcek. Son olarak toprak üzeri bir sürü sinek dolu. Yardımınıza ihtiyacım var. Ağacım mahvolacak yokaa üzerindeki çiçekleri kuruyup dökülmeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2020
|
limon ağacımda yapışkanlık ve meyve vermeme
Öncelikle merhaba herkese geçen sene aldığımız ve tayin sebebi ile erzurum a getirdiğimiz limon ağaçlarımız meyve vermiyor artık ve yapışkanlık mevcut. kahverengi noktalar oluştu herhangi bir böcek filan yok üzerinde ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
|
resimler
bunlarda resimleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
O yapışıklığa sebep olanlar yaprak bitleri zaten. Kahverengi dediğiniz şeyler de yapraklardaki özsuyu emen bitler. Dikkatli bakarsanız hareket ettiklerini görebilirsiniz. Öncelikle tazyikli bir suyla bitkiye çok zarar vermeden bitlerden kurtulun. NeemAzal T/S alarak organik ilaçlama yapabilirsiniz. Gittigidiyor gibi sitelerde düşük hacimlerde satılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
şimdi ikinci ağacımın fotolarını yolluyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2007
|
merhaba, benimde limonum ve mandalinamda problem var. yaprakları yapış yapış oldu.. ayrıca dallarında da hafif hafif kahverengileşme başladı. artık yeni yaprak ve dal vermiyorlar; ayrıca büyümesi de durmuş durumda. bu konu ile ilgili forumda tanımlamış olduğunuz ev yapımı ileçlerdan özellikle: arapsabunu ve yağ içeren formülü uygulasam sonuç elde eder miyim? yoksa zirai bir ilaç mı kullanmalıyım? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba blk, Tarifiniz bana şu bağlantıdaki yazıları hatırlattı (Kabuklu Bit). Eminim örtüşecektir sorununuzla; ama yine de olmazsa "Bitki zararlılarını tarif edebilmeniz için örnek fotoğraflar" başlığından da yararlanarak "Bitki hastalıkları ve zararlıları için yardım hattı" başlığına sorununuzu taşıyın. Orada başta fmt79 ve Mine Pakkaner olmak üzere uzman ve yardımsever üyelerimiz var. Oradan bulacağınız çözümü de bu başlığa ekleyebilirseniz, bu başlıktaki sorunuzu da kapatabilmiş oluruz (bu konuyu sonradan takip edecek arkadaşlarımız için). Sevgi ve saygılar. Levent Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Alıntı:
Resim ekleyebilirmisiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
|
Şimdi de 3. ağacımın fotolarını yolluyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
ortilim~~~ Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ediyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi ortilim, Sayın Klimanjaro hocamız bütün bu resimleri inceler de yorum yaparsa eğer, şimdiden kendisinden rica etsek de yorumunda lüzumlu gördüğü fotoğrafları belirtebilir mi acaba? (Konu başlığını incelemek isteyenlere fikir vermesi için zaruri olduğunu düşündüğü fotoğrafların dışındakileri silersek "tam süper olacak"). Silme işi de ortilim'in kendisine veya site yöneticilerine düşer tabii... Ortilim? Anladın sen onu ![]() Çünkü sayfaların görüntülenebilirliğini çok azaltmış aşırı fotoğraf yüklenmesi. Düzenleyen lerdemir : 14-03-2007 saat 22:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
özgür_1
Giriş Tarihi: 06-03-2007
|
fmt 79 haklısın bahsettigin ilaç işe yarıyor aisenin bu ilacı kullanması gerek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-11-2006
|
Merhabalar. Benim evimde 2 adet limon ağacı var. Onları budadıktan sonra çıkan yapraklar büyüdükçe kararıp kenarlarının şekilleri bozularak kuruyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar. Düzenleyen anadolumanyagi : 20-04-2007 saat 19:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
|
Daha önce de yapraklarında şekil bozukluğu ve kuruma vardı. Şubat ayının sonunda sadece ana dallar kalana kadar yaprak bırakmaksızın budadım. Havaların iyileşmesinin ardından çok sağlıklı ve düzgün görünen bir çok sürgün verdi. Halen de veriyor. Yapraklar küçük iken çok düzgün görünmesine rağmen büyüdükçe şekilleri bozuluyor ve uçları kuruyor. İlginize şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Ben, birbirine sürtünme ve temas sonucunda, yeni sürgünlere ve çiçeklere mekanik hasar verebilecek dalların dışında budama yapılmaz diye biliyorum ama yine de uzmanlarımıza sormalı... Ayrıca, sulamayı kireçli su ile yapıyor olmanız muhtemel mi acaba? Yaprak uçlarında kuruma bana onu çağrıştırdı da... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
|
Bildiğimiz musluk suyu ile sulama yapıyorum. İzmir şebeke suyunun biraz sertliği olabilir ama buna sebep verir mi bilmiyorum. Benim budama sebebim ağacın biraz güçlenip şekle girmesiydi. Hangi sebeplerle budama yapılması gerektiği konusunda tam bilgim yok. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Alıntı:
Umarım doğru yazmışımdır. İsminiz o kadar güzelki bende kendimi yalnız hissediyordum. Bir anda biraz tırsıdım ama olsun yinede çok güzel en azından cesaret ister. Yalnız değilsiniz. Sorunuza gelince: Üstatlar beni bağışlasınlar doğrusu meyve budama tekniklerinden pek anlamam ama sanırım meyveye, seyretmeye, geçleştirmeye, şekle göre budamalar yapılıyor. Sitede bir tur atarsanız çok şey bulacağınızı tahmin ediyorum. Gezerken bir ara kahvemizede buyrun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
Bu da benim limonum. Bu yıl bir çok yeni sürgün verdi ama yapraklarında şekil bozukluğu var ve bir de zararlı besliyoruz üzerinde göründüğü kadarıyla. Hiç çiçek olmadı bu yıl. Şebeke suyu ile sulanıyor. Ekstra besin vermedim bugüne dek. Bütün kışı da İzmir koşullarında dışarıda geçirdi. Arapsabunlu karışımı kullansam işe yarar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
böcek, kabuk, kırmızı, limon, limon ağacı, limon ağacı hastalıkları |
|
|