![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar. Limonla ilgili konular burada paylaşılıyor diye ben de eklendim. Geçen yıl bir limon çekirdeğini saksıya ektim ve filizlendi. Geçen yıl gövde güçlensin diye tepesinden budadım. Bu yıl da alt kısmından yaprak temizleyince boy attı. Şimdi yaklaşık 60 cm uzunluğunda ve tek dal. Nasıl budarsam dallanır. Meyve vermesi için sanırım aşı lazım onu nasıl yapacağım? Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2018
|
Limon ağacı yaprak kuruması
Herkese merhabalar.benim limon ağacımın yapraklı kenarlardan başlayarak kuruyor.daha önce kırmızı örümcek sorunumuz vardı onu çözeli nerdeyse 3 ay olacak ancak sararmazlar devam ediyor.hiç bir çözüm bulamadım.ziraatçiye götürdüm yaprak gübresi (sıvı) verdik çözüm olmadı.nedir bu ağacın derdi lütfen yardımcı olun . Düzenleyen Doncroco : 16-05-2018 saat 21:07 Neden: Fotoğraf ekleme |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-06-2017
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2018
|
Agacı internet üzerinden aldım.Saksıya alırken solucan gübresı kullandım ocak-subat ayı gibiydi. bı kısmını direk kök kısmına bırazda toprakla karıstırıp ağacı diktim.Kırmızı örumcek sorunu için sulandırılabılır kükürt kullandım.o sekılde 1 tane bile kalmadı.Sonrasında ziraatcinin verdiği sıvı gübre ile yapraklarına ve bır kısımda suyla topragına verdım.Gübrelerin değerlerini detaylıca bakmadım.Sulamayı kışın 8-10 günde bir sımdı 3 gunde 1 suluyorum (genel mantık topragını ellıyorum üst tabaka kuruysa suluyorum.)acaba fazla mı gübre verdık agacı topragını mı değiştirsem?.ilginize teşekkür ediyorum. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| böcek, kabuk, kırmızı, limon, limon ağacı, limon ağacı hastalıkları |
|
|