![]() |
|
![]() |
#241 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-10-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Moderatör
|
Sorun unlu bit. Önce ev yapımı ilaçlar bölümüne bakın. http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3062.htm Çok yoğun olmadığı için bence kimyasal kullanmaya gerek yok. Yalnız mücadele etmezseniz limonunuzu kurutur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Merhabalar sayın h doğan birde 236. Mesaj a baksanız saksısında solucan olması sorun olurmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Yalnız doğru teşhis koyduğum için bir an böyle minik bir gurur duydum kendimle ![]() ![]() Sn. Cemay diğer sorunuz olan yaprak dökülmesi ve eski dallarla yeni dalların arasındaki farkın nedenini bilemiyorum. Ve buradan Sn. h_doğan'a sesleniyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Peki diger sorunlarim icin yardimci olabilecek misiniz? Resimde yeterli bilmiyordum ama eski dallarla arkadaki yeni dal birbirinden farkli, ne yapmaliyim? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Sayın cemay o yeni dal aşı yerinin altında mı? Turunç olabilir bide ona dikkat edin.tabi ustaları cevap verecektir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Moderatör
|
236. mesajda sadece yaprağa bakarak bir şey söylemek yanlış olur. Turunçgillerde zaten kış aylarında pek büyüme olmaz yani bitkinizin yaprak çıkarmaması normal, sararıp dökülme de mevsimsel nedenlerden olabilir. Genel fotoğraf yüklerseniz daha iyi fikir edinebiliriz. 237. mesajda da dal aşı altından çıkmışsa anacın uzantısıdır, aşı kısmından daha güçlü büyür, hemen kesseniz iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Yeni Üye
|
Sayin h_dogan gec oldu cevap kusura bakmayin ilginiz icin de cok sagolun yapraklari degisikligi icin foto gonderiyorum.asi yerinden pek anlamiyorum ancak sol ustteki yesil dal yeni cikan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Yeni Üye
|
Bu da diger foto |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Yeni Üye
|
Cevap yazabilecek biri var mi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2016
|
Merhaba arkadaşlar Bende de aynı sorun var yeni çıkan yaprakları daha açık yeşil ve daha geniş oluyor neden olabilir acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Yeni Üye
|
![]() Kimse yok mu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2016
|
Saksi daki lime limonum siyah siyah böceklendi
Yaklaşık 2 hafta önce saksi da yetiştirmeye başladığım lime limonumu siyah siyah kanatlı böcekler sardı. Nasil kurtulabilirim yardımcı olursanız sevinirim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2006
|
Alıntı:
Bitkiniz çiçekte olduğu için ilacın dozunu fazla kaçırmayın. İlacı alacağınız yere bitkinin çiçekte olduğunu mutlaka belirtin ve buna göre dozaj önermesini isteyin. Bir de, bitkinizi gölgede ya da güneş battıktan sonra ilaçlayın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2015
|
Merhaba arkadaşlar, Limonun ağacımın türü mayer limon. 1,5 aydır bende. Aldıktan sonra köklerini ve toprağını dağıtmadan daha büyük bir saksıya aktardım. Aldığımda üst birkaç yaprağında bazı yaralar vardı. Sorun devam etmedi, o zaman üzerinde hafif sararmaya yüz tutmuş bir kaç yaprak vardı. Sonra onlar sarardı. Yaprağın üzerinde ve arkasında birşey göremedim. Sonra acaba geldiğindeki yapraklar mı artıyorlar mı diye anlayamadığım için onları bitkiden ayırdım ve şu an yine bir çok yaprak sararmış durumda. Yine üzerlerinde birşey göremedim. Ağaç meyveli ve dökmüyor. Az da olsa yeni çiçekler de açıyor. Ama epey yaprak kaybetti. Sizde sorun ne olabilir? Ne yapmalıyım? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2015
|
Teşekkürler Selçuk bey cevabınız için. Ancak yazabildim. Mikro elementli bir sıvı besin ile takviye etmeye başladım. Şuan bir haftadır yeni sararma yok. Takip ediyorum. Teşekkür ederim tekrardan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2016
|
Selamlar . Havalar güzel olması sebebiyle limon agacımı balkona aldım . Fakat yaprak çıkmamaya ve uzerindekiler buruşum düşmeye başladı. Konu ile ilgili yardımcı olabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2011
|
Turunçgiller yer değişimlerine karşı hassastırlar,tepkilerini yaprak,çiçek dökme şeklinde gösterirler, ancak bunlar kısa sürelidir.Yeni yerlerine alıştıktan sonra gelişimlerine devam edeceklerdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2016
|
yaklaşık 7 aydır evimde bulunan limon ağacımın dallarında minik minik kahverengi kabuklar oluşmaya nasıl yok edebilirim? yeni de çiçek açıyordu ölürse diye korkarken bu siteyi buldum yardımınızı bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Yeni Üye
|
benimde yapraklarımda sararma ve kuruma var sizinde sonradan böyle oldu mu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Yeni Üye
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2016
|
Neemazal adlı ilaç olması lazım tarif ettiğiniz ilaç LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-06-2016
|
Acil yardim lutfen
Merhab 5 yildir yemyesil olan limon agacimin son 1 haftada yapraklari kurumaya basladi.uzulerek 30 adet yaprak kestim acil destek istiyorum sizden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2015
|
![]() Merhabalar arkadaşlar uzun bi aradan sonra hiç yaprağı olmayan limon ağacım gübre,sıvı çözeltisi,toprak değişiminden sonra kendine gelmeye başladı.Sorunum sol tarafdaki dalının üst kısmında hiç filizlenme olmaması kuru değil sadece ucu kuru ucu mumlu olduğu için oda ilerlemiyor.Ama nedense o dalında filizlenme yok 2. si ise ufak tefek kabuklu bit var her gördüğümde kürdanla temizlerim tabikide azimliler 2 gün sonra yine çıkıyorlar. 3. sü ise kapuklu bitlerden kaynaklı yapışkanlı yapraklar. her gördüğümde onlarıda ıslak bendil ile siliyorum 2 sonra yine bazı yaprakları yapış yapış. Bunlar hakkında ne yapmam lazım arkadaşlar ? İlginizden dolayı teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2010
|
En yakın tarım bayisine gidin yazlık yağ alın rica edin tenekeden az miktarda bir pet kutuya döküp versinler.Narenciyelerde oluşan böcek zararlılar için etkili çözümdür.Bitkiyi komple kaplar böcekleri öldürür.Bu ilaç çicek öncesi ve sonrası kullanılır bunu da belirtmiş olayım.1litre suya bir tatlı kaşığı yetecektir her tarafını ilaçlayın gübrelemeye 10-15 gün arayla devam edebilirsiniz.Sulamayı ihmal etmeyin.Şunu da açıkca söyleyim ortamınız narenciye için çok uygun bir yer gibi görünmüyor.Kullandığınız gübreyi de belirtirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2010
|
Yağ bazlı ilacı kullanmanız yeterli olacaktır 1litre suya bir tatlı kaşığı şeklinde.Gübreleme 15-20 gün sonra bir kez daha yapabilirsiniz.Yalnız gübre içeriği çok zayıf birde kışın beyaz gübre dediğiniz 26 azotmu ,son olarak bulunduğunuz yer neresi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Yeni Üye
|
![]() carizma_009 ustam yanıtınız için çok çok teşekkürler.Ziraat mühendisi bayan 1kg işlenmiş beyaz yuvarlak gübre vereceğim sana dedi (sanırım bu tavuk gübresi ) sonra gübre çözeltisi ile kullanacaksın öyle biliyorum sadece. Olmadı tatile gitmediyse onun da yanına giderim ustam. Ziraat mühendislerinde de yazlık yağ satıyorlamıdır usta ? Bu arada Ankara'da otuyorum Eryaman tarafında.Bu arada ziraat mühendisine gitmişken besin filan gerekiyormu usta demir olsun veya başka birşey gitmişken ne varsa alayım uzak çünkü yeri. Düzenleyen Mehmet KÖKNAR : 06-08-2016 saat 16:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
böcek, kabuk, kırmızı, limon, limon ağacı, limon ağacı hastalıkları |
|
|