Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi carizma_009
En yakın tarım bayisine gidin yazlık yağ alın rica edin tenekeden az miktarda bir pet kutuya döküp versinler.Narenciyelerde oluşan böcek zararlılar için etkili çözümdür.Bitkiyi komple kaplar böcekleri öldürür.Bu ilaç çicek öncesi ve sonrası kullanılır bunu da belirtmiş olayım.1litre suya bir tatlı kaşığı yetecektir her tarafını ilaçlayın gübrelemeye 10-15 gün arayla devam edebilirsiniz.Sulamayı ihmal etmeyin.Şunu da açıkca söyleyim ortamınız narenciye için çok uygun bir yer gibi görünmüyor.Kullandığınız gübreyi de belirtirseniz sevinirim.
|
Merhabalar carizma_009 ustam ilginizden dolayı çok teşekkürler.Bugün arap sabunu yöntemini uyguladım.Küçük sinekleri fark ettim uçuştular arap sabunu olayından sonra şuan gözükmüyorlar.Dediğiniz yazlık yağı yarın alırım dediğiniz şekilde uygularım.Gübreleme olayını işlenmiş beyaz gübreyi 12.12.2015 yapmıştım.Sonra 5.25.0+ME Gübre çözeltisini 15 günde bir 1lt suyun içine 10 ml sıvı gübre koyarak karıştırıdm suladım.15 gün normal sulama diğer 15. günde sıvı çözeltisi uyguladım. 5 defa yaptım onuda.ziraat mühendisi bayan demişti.Şuan gübreleme ihtiyacımı var ustam ? Bu arada Kapalı balkonda limon ama camlar devamlı açıktır.Ve sabahları çok güzel güneş alır.Saksısı büyük olduğu için köşeye koymak zorunda kaldım ama toprağına kadar güneş alıyor ona dikkat ettim. İlginizden dolayı tekrardan teşekkürler.