agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni825Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-09-2007, 20:58   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-07-2007
Sayın MSaygın,
Uzun zamandır grupta Adana daki fide denemelerinizle ilgili bir haberinizi okuyamıyoruz. Kamkatlarınızın durumunu merak ediyorum. Acaba adana sartlarında gelismeleri nasıl oldu. Bir musait oldugunuzda biraz bilgi verebilirseniz sevinirim.

Beyaz Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2007, 10:03   #2
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
merhaba,

Başlangıç ağacım bu sezon üçüncü çiçeklenmesini yaşıyor, önceki çiçekler çok sıcaktan hep dökülmüşlerdi yalnız bu sefer, havalar da biraz döner gibi oldu ve 200 civarı meyve tuttu kumkatım, yaprak gelişimi de çok iyi.

Bu ağaçtan aşılanan 2 grup anacım vardı.c35 anaç üzerine aşılanan kumkatlar yavaş gelişme gösterdiler, daha doğrusu anacın sürgünleri sürekli olarak kumkatı bastırdı ve uzunca bir dönem sürgün temizledim üzerlerinden.Şimdi yoluna girdi c35 anaç üzerindekiler.Turunç üzerindekiler ise oldukça iyi gelişme gösterdiler, hemen hepsi de bu son dönemde anneleri gibi çiçeklendiler ve meyveye dönmeye başladılar, çok mutluyum yani

Fidanları hem daha önce değindiğim 5-1-3 formülüyle gübreliyorum hem de dönem dönem hazır aldığımız gübre şerbeti ile besliyorum, 15 günde bir birisiyle.

Bu arada daha önce konuştuğumuzda 5-1-3 formülü hazırlamayı anlatırken konuyu biraz karıştırmış, tam ifade edememiştim.Şimdi daha basit bir formülle anlatmaya çalışayım, 1 ölçek 15-5-15 hazır gübreyi, yarım ölçek şeker gübresi ile karıştırırsanız uygun bir saksı narenciyesi gübresi elde etmiş olacaksınız.

Bir kaç fotoğraf ekliyorum.

Selamlar,

Eklenen Resimler

Düzenleyen MSaygin : 10-09-2007 saat 11:47
MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2007, 13:04   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-07-2007
Mehmet Bey,

Vermis oldugunuz bilgiler icin tesekkur ederim. Guzel gelismeler benide sevindirdi. Insallah iyi bir sekilde verim alırsınız.
Anladıgım kadarıyla kamkat sıcaktan etkilendi. Acaba bu ileriki yetismis agaclarda da etkili olacak mı? Aslında sıcak bu agac icin iyi bir etken olmalı dıye dusunuyordum. Sonucta narenciye ailesinden gelen bir agac turu. Ama demekki fazla sıcak iyi gelmiyor.Tabii bundan bu yılın kurak ve asırı sıcak gecmesinin bunda cok etkisi var sanırım.
Gelismeler konusunda bizi zaman zaman bilgilendirirseniz sevinirim.

Kolay gelsin basarılar..

Beyaz Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2007, 13:15   #4
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
Evet haklısınız, sıcak kumkat için iyi bir etken ama bu seneki aşırı bir sıcaktı burada ve ağaç çok korumasız bir yerdeydi. Gelecek sene üzerine bir güneşlik çekeceğim, doğrudan güneşi kesince olumlu etkisi olacaktır.

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bakım, kumkuat, yardım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025