View Single Post
Eski 10-09-2007, 09:03   #249
MSaygin
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
merhaba,

Başlangıç ağacım bu sezon üçüncü çiçeklenmesini yaşıyor, önceki çiçekler çok sıcaktan hep dökülmüşlerdi yalnız bu sefer, havalar da biraz döner gibi oldu ve 200 civarı meyve tuttu kumkatım, yaprak gelişimi de çok iyi.

Bu ağaçtan aşılanan 2 grup anacım vardı.c35 anaç üzerine aşılanan kumkatlar yavaş gelişme gösterdiler, daha doğrusu anacın sürgünleri sürekli olarak kumkatı bastırdı ve uzunca bir dönem sürgün temizledim üzerlerinden.Şimdi yoluna girdi c35 anaç üzerindekiler.Turunç üzerindekiler ise oldukça iyi gelişme gösterdiler, hemen hepsi de bu son dönemde anneleri gibi çiçeklendiler ve meyveye dönmeye başladılar, çok mutluyum yani

Fidanları hem daha önce değindiğim 5-1-3 formülüyle gübreliyorum hem de dönem dönem hazır aldığımız gübre şerbeti ile besliyorum, 15 günde bir birisiyle.

Bu arada daha önce konuştuğumuzda 5-1-3 formülü hazırlamayı anlatırken konuyu biraz karıştırmış, tam ifade edememiştim.Şimdi daha basit bir formülle anlatmaya çalışayım, 1 ölçek 15-5-15 hazır gübreyi, yarım ölçek şeker gübresi ile karıştırırsanız uygun bir saksı narenciyesi gübresi elde etmiş olacaksınız.

Bir kaç fotoğraf ekliyorum.

Selamlar,

Eklenen Resimler

Düzenleyen MSaygin : 10-09-2007 saat 10:47
MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön