agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni825Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-10-2014, 11:56   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-05-2007
Sayın Mkorayarc siteye hoş geldiniz, bir ağaç sever olarak sizinde değerli bilgi ve deneyimlerinizden faydalanmak isteriz. Ben yukarıdaki mesajımda kamkat tohumlarını diktiğimi çıkan olmadığını belirtmiştim. Sn taha-b arkadaşımız da değişik işlemlere tabi tutulanların çıkmadığını belirtmiş. Bende çabuk çimlensinler diye bir müddet kurutup sonrasında nemli pamuk içerisinde bekletmiş çimlenme olmayınca toprağa ekmiştim. Bunu okuyunca çimlenmemesi için gereken her işlemi yaptığım anlaşılıyor.

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2014, 10:08   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-10-2013
Merhaba ,

Yaklasik 1 yildir evimin balkanunda kamkat bakiyorum (cam balkon) konuda bir kac yazimi ve fotograflarini gorebilirsiniz. Genel olarak cok saglikli. En son kabuklu bit vardi ve yazlik yag ile ilaclayip kurtuldum fakat son donemlerde dallari kurumaya basladi ve yapraklarinda ilginc lekeler oluyor. Cok az cicek acti ve bir kismi mevya tuttu ama simdi kuruyup dokuluyor. Mutlu Bey'in sattigi besin takviyesinden de kullaniyorum ama kurumasi ve yaprak dokmesi devam ediyor. Yardimlarinizi rica ederim.

Saygilarimla,

Eklenen Resimler

slough Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2014, 13:36   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-03-2011
Kabuklu bit ve ilaçtan sonra normal...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi slough Mesajı Göster
Merhaba ,

Yaklasik 1 yildir evimin balkanunda kamkat bakiyorum (cam balkon) konuda bir kac yazimi ve fotograflarini gorebilirsiniz. Genel olarak cok saglikli. En son kabuklu bit vardi ve yazlik yag ile ilaclayip kurtuldum fakat son donemlerde dallari kurumaya basladi ve yapraklarinda ilginc lekeler oluyor. Cok az cicek acti ve bir kismi mevya tuttu ama simdi kuruyup dokuluyor. Mutlu Bey'in sattigi besin takviyesinden de kullaniyorum ama kurumasi ve yaprak dokmesi devam ediyor. Yardimlarinizi rica ederim.

Saygilarimla,
Merhaba; Kabuklu bit problemini bende yaşadım. Daha önceki evimde saksılarım apartmanın hemen önünde, dışarıda durduğu için bu problemi çok kolay atlatıyordum ama ev değişiminden ve balkona almamdan dolayı kolay olmadı. Tamda çiçeklenme döneminde ilaçlama yapmak zorunda kaldım. Dallarından eksik olmayan bambuslar (meşhur tozlayıcı arılar...) bile daha az gelir oldu. Ve bu yıl pek meyve bendede yok. Ayrıca mevsim itibarı ile yaprak dökmesi normal. Kuruyan dallar için ise kuruyanları kesin gitsin. Yapraklar kuruyor diye sakın edişe edip fazla su vermeye kalkmayın. Yaz dönemindeki sulamanızı biraz azaltın yeter. Yaprak dökümünü normal karşılayın (eğer başka bir sıkıntısı yoksa..). Ben besin takviyesi olarak demir sülfat aldım. 10 günde bir 5 tane saksıya 5 litreye 1 kapak değerinde veriyorum. Ama en güzel verimi güvercin gübresinden aldım. İş yerimde güvercin gübresi bol. Fırsat buldukça çuvala topluyorum. Her saksımın dibinde yaklaşık 2 parmak kalınlığında bir tabaka halinde güvercin gübresi var. 2 yıldır sürekli var ve şimdiye kadar zararını görmedim. Ama gübrenin biraz eski olmasına (yanık olmasına..) dikkat ediyorum. Hatta iş yerindeki bahçemde bile bunu kullanıyorum. Bu sene çeri domateslerim yaklaşık 2,5 metre boy verip evimi domatese doyurdular. Doldurun dibini gübreyle korkmayın. Doğa zaten vermiş en sağlıklı besin takviyesini, diğerlerine gerek yok. Diyeceksiniz ki; -Sende demir vermişsin? Evet verdim ama pek fayda görmedim!

Saygılarımla...

taha-b Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2014, 21:29   #4
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi slough Mesajı Göster
Merhaba ,

Saygilarimla,
Yaprak galeri güvesi hakkında bilgi araştırmanızı öneririm. Yaprağın yenme şekli bu zararlıyı gösteriyor. Ayrıca kuruyan dalı kesin ve kestiğiniz alana aşı macunu veya su tut sürüp koruma altına alın. Kestiğiniz dalın içinden zararlılarda çıkabilir. Gelişmeleri için ideal bir yer çünkü.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bakım, kumkuat, yardım

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026