View Single Post
Eski 15-10-2014, 09:28   #2135
taha-b
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-03-2011
Çekirdekten fidana devam...

Resimler...devamı...
İlk resim..evde kumkat saksısının dibine gömdüğüm 3 çekirdekten çıkan filizler. 1 tanesini ufaklık söktü, 1 tanesi fazla sudan çürüdü. Son kalan şuan evde başka bir saksıya şaşırttım. Bakalım ne olacak. Çıkan yaprakları ve ana dalı yakın incelemeye aldığımda kumkattan hiç farkı yok. Yani tezim doğruluk yönünde ilerliyor. Ama hala tam net cevabı vermem mümkün değil. Yani gerçekten kumkatmı olacaklar yoksa bazı üreticilerin/ satıcıların dediği gibi turunçmu çıkacaklar göreceğim. Bu arada evdeki kumkatımı yaralamayı göze alarak iş yerimde aşısı kurumuş olan turunç fidanımada evden aldığım gözleriü aşı yaptım. İlk denemelerim olduğu için yaklaşık 7-8 aşı yaptım. Bir tanesi tuttu. Ve göz hala yeşil. Hatta oradan yeşerdi bile ama benim yüzümden yeşeren dal kırıldı. Yeni göz verir diye bekliyorum.

Aşı ve tohumdan amacım ne? Satıcıların ısrarla dediği; "Tohumdan bu yetişmez, sen aşı yapamazsın..." ifadelerini ve deyimlerini çürütmek...

Yaptıklarımı lütfen olumsuz eleştirmeyin, çünkü benim zamanım var ve bu denemeyi yapmak istiyorum. Olur olmaz eleştirilere sert yanıt veririm bunuda açıkça belirtirim!!!

Saygılarımla.

Eklenen Resimler

taha-b Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön