Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi slough
Merhaba ,
Yaklasik 1 yildir evimin balkanunda kamkat bakiyorum (cam balkon) konuda bir kac yazimi ve fotograflarini gorebilirsiniz. Genel olarak cok saglikli. En son kabuklu bit vardi ve yazlik yag ile ilaclayip kurtuldum fakat son donemlerde dallari kurumaya basladi ve yapraklarinda ilginc lekeler oluyor. Cok az cicek acti ve bir kismi mevya tuttu ama simdi kuruyup dokuluyor. Mutlu Bey'in sattigi besin takviyesinden de kullaniyorum ama kurumasi ve yaprak dokmesi devam ediyor. Yardimlarinizi rica ederim.
Saygilarimla,
|
Merhaba; Kabuklu bit problemini bende yaşadım. Daha önceki evimde saksılarım apartmanın hemen önünde, dışarıda durduğu için bu problemi çok kolay atlatıyordum ama ev değişiminden ve balkona almamdan dolayı kolay olmadı. Tamda çiçeklenme döneminde ilaçlama yapmak zorunda kaldım. Dallarından eksik olmayan bambuslar (meşhur tozlayıcı arılar...) bile daha az gelir oldu. Ve bu yıl pek meyve bendede yok. Ayrıca mevsim itibarı ile yaprak dökmesi normal. Kuruyan dallar için ise kuruyanları kesin gitsin. Yapraklar kuruyor diye sakın edişe edip fazla su vermeye kalkmayın. Yaz dönemindeki sulamanızı biraz azaltın yeter. Yaprak dökümünü normal karşılayın (eğer başka bir sıkıntısı yoksa..). Ben besin takviyesi olarak demir sülfat aldım. 10 günde bir 5 tane saksıya 5 litreye 1 kapak değerinde veriyorum. Ama en güzel verimi güvercin gübresinden aldım. İş yerimde güvercin gübresi bol. Fırsat buldukça çuvala topluyorum. Her saksımın dibinde yaklaşık 2 parmak kalınlığında bir tabaka halinde güvercin gübresi var. 2 yıldır sürekli var ve şimdiye kadar zararını görmedim. Ama gübrenin biraz eski olmasına (yanık olmasına..) dikkat ediyorum. Hatta iş yerindeki bahçemde bile bunu kullanıyorum. Bu sene çeri domateslerim yaklaşık 2,5 metre boy verip evimi domatese doyurdular. Doldurun dibini gübreyle korkmayın. Doğa zaten vermiş en sağlıklı besin takviyesini, diğerlerine gerek yok. Diyeceksiniz ki; -Sende demir vermişsin? Evet verdim ama pek fayda görmedim!
Saygılarımla...