agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni825Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-02-2015, 19:21   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-06-2014
acil yardım

arkadaşlar merhaba yaklaşık 3 ay önce istanbulda çiçek fuarından almış olduğum kamkatım ölüyor fotolar aşağıda yardımcı olursanız sevinirim.

Eklenen Resimler

Düzenleyen pazuzu : 06-02-2015 saat 19:30 Neden: fotolar çıkmıyor
pazuzu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2015, 10:34   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-05-2007
Meyveli iken saksı değişimi mi yaptınız. Eğer öyle işe kökler hasar görmüş veya yeni toprak uyumunu bozmuş. Yaprakları temizleyip suyu kesin gölge bir yere koyup dinlenmeye alın çok az sulayın zamanla kendine gelip yeniden yeşerecektir..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2015, 10:16   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-03-2009
bence hiç uğraşmayın yenisini alın

dussokagi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2015, 15:43   #4
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Bu da ablamın kamkatı .Meyvelerini dökmeye başlayınca , bir yapı marketteki reyon görevlisine danışmış , gübre vermesini tavsiye etmişler . Gübrenin yakıcılığını azaltmak için biraz fazla su verdiğini söyledi .Fotoğrafta görüldüğü gibi dallarda kurumalar başlamış .Meyveli durumdayken gübre verilmeli mi ,ölçüsü ve zamanı konusunda yardımcı olabilir misiniz . teşekkür ederim .

Eklenen Resimler

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2015, 22:50   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-01-2015
Arkadaşlar bu kurumaların uç kurutan hastalığı olma ihtimali var mı?

excalybor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2015, 23:01   #6
Yeni Üye

http://pho.to/8omvw

Bu linkten fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

Eski 11-02-2015, 03:02   #7
Ağaç Dostu

gurbik67's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
kamkatlarıma her yıl, saksı üzerinden bir miktar toprağı kökleri incitmeden alıp tekrar bahçe toprağı ilave ediyorum.
nisan gibi 2 çay kaşığı azotlu gübre az miktarda da hayvansal gübre veriyorum.
sulamadan sulamaya yapraklarda oluşabilecek parazitlere karşı basınçlı su püskürtüyorum.(çiçek oluşumundan sonra püskürmüyorum.) ve 10 yıldır da 4 saksı, 4 mevsim dış ortamda.

Eklenen Resimler

gurbik67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2015, 16:43   #8
Yeni Üye

Arkadaşlar kumkuatımı havalar çok soğuyunca balkondan tekrar içeri aldım. Geri dışarı çıkartmayı düşünüyorum. Sizce bu kurumaların uç kurutan hastalığı olma ihtimali var mı?
Ağacımın komple kurumasından endişe ediyorum.

Eski 15-02-2015, 03:28   #9
Ağaç Dostu

gurbik67's Avatar

kuruyan dalları kanserli bir organ gibi kabul edin, ve o dalları hemen kesin.
yaprak ve gövdeyi arada bir su ile fısfısla. torf koyma.mutlaka bahçe toprağı olsun.
soğuklamasından çekinme,kapalı ortama alma .benim 4 adet kamkat,ortalama 10 yıl aşırı sıcaklar hariç,yağmur, kar,don tamamen dış ortamda

Eski 18-02-2015, 20:43   #10
Yeni Üye

Dediğini yaptım arkadaşım. İnşallah kurumaların önüne geçmişimdir.

Eski 23-02-2015, 16:01   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-02-2015
merhaba arkadaşlar 2ay once 25cm boylarında kumkuat fidanı aldım geldiğinde meyveleri üzerindeydi yedik bakmaya başladık nispeten sıcak ve güneş alan pencere onune koydum ama zamanla yaprakları kuruyup dökülüyor ve şuan dallarıda kurumaya başladı fidanımı kaybetmek istemiyorum ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz.yukarıda excalybor isimli arkadaşın gondrdıgı resımdekı olayın aynısı diyebilirim dışarı çıkarın demişsiniz ben ankarada yaşıyorum şu aralar çok soğuk hava sorun olurmu..

karakartal0684 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2015, 15:30   #12
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karakartal0684 Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar 2ay once 25cm boylarında kumkuat fidanı aldım geldiğinde meyveleri üzerindeydi yedik bakmaya başladık nispeten sıcak ve güneş alan pencere onune koydum ama zamanla yaprakları kuruyup dökülüyor ve şuan dallarıda kurumaya başladı fidanımı kaybetmek istemiyorum ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz.yukarıda excalybor isimli arkadaşın gondrdıgı resımdekı olayın aynısı diyebilirim dışarı çıkarın demişsiniz ben ankarada yaşıyorum şu aralar çok soğuk hava sorun olurmu..
Arkadaşım yaklaşık 2 hafta önce o kuruyan dalları kestim. Bu dallardan bir kısmını kurumanın başladığı yerin neredeyse 20 25 cm aşağısından kestim. Neredeyse ana gövde üzerinde 3-5 cm bıraktım. Bir tanesinde ise dal çok büyük olması sebebiyle kuruyan 5-6 dalı kuruyan yerin biraz aşağısından kestim.
Ben bu dal kurumasının sebebi uçkurutan hastalığı diye düşündüm ama muhtemelen değil. Uç kurutan hastalığında internette kuruyan yerin 20cm aşağısından kesip aşı macunu ile kestiğiniz yeri kapatın yazıyordu. Bense aşı macunu bulamadığım için pamukla kapatıp normal bantla sardım. Bu uç kurutan hastalığı ağaca yaralı yerlerinden bulaşıyormuş.
Havalar düzelince de balkona koydum kumkuatı. Şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor. Pek gündüz inceleyemiyorum çalıştığım için ama. Ağaç kurtulacak herhalde. Bir de anladığım kadarıyla çok sulamamak lazım.

Eski 27-02-2015, 17:14   #13
Ağaçsever

salvadore-tr's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2010
Arkadaşlar uzun yıllardır kumkat bitkim var bailarda bende yaşatamıyordum ama sonra işin püf noktasını öğrendim kendi yöntemim bu şekilde,
1-Kumkatı bahar ayında alın ve varsa kapalı balkonunuzun ışık alan bir yerine koyun. kapalı balkon yoksa güney cepheli bir balkon olabilir. en son koyabileceğiniz yer ise cam kenarı kaloriferden uzak bir oda tabi bu son tercihiniz olsun
2-Kumkat bitkisinin yerini sık değiştirmeyin ve toprak nemini kaybetmeden su vermeyein. hafifi rüzgarlara ihtiyaç duyar rüzgar almasını sağlayın.
3- Kumkat bitkisini 3-4 ayda bir, yazlık yağ denilen bir ürünle yapraklarının her tarafına gelecek şekilde pulverizasyon yapın. ( akşam üstü yapılması önerilir)
4- ilkbaharda azotlu, yaz başı fosforlu ve sonbahar sonu potasyumlu bitki besini ve demir, bor etkili mineraller verilmeli.
5-İki yılda bir saksısını değiştirip, bilen birisi varsa kök budamasını yapılmalı.

Bu bilgiler kendi gözlem ve araştırmalarım sonucu elde edildi, umarım işinize yarar.

salvadore-tr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2015, 15:02   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-02-2012
Kamkat'ın yeni mahsulleri tamam.

Meyveleri topladım, budama işlemi yapacağım.

H.SAHIN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2015, 19:50   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi H.SAHIN Mesajı Göster
Kamkat'ın yeni mahsulleri tamam.

Meyveleri topladım, budama işlemi yapacağım.

valla muhteşem ağacınızın formu darısı bizim başımıza

karakartal0684 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2015, 14:09   #16
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 31-05-2014
Evimizdeki Kamkat (Kumkuat) Zamanla Tüm Yapraklarını Döktü ve Dalları Kararıyor

Yaklaşık 1.5 yıldır kışın kalorifer-cam kenarı salonda, yazın ise kapalı balkonda baktığımız Kamkat 3 aydır istikrarlı bir biçimde tükeniyor.

Önce üzerine pamuklu bit (koşnili) canlısı musallat oldu. Bunu arap sabunu - sarımsak karışımıyla def ettik. Ancak yaprakların üzerindeki yapışkan sıvıdan kurtulamadık ve zamanla tüm yaprakları döküldü. Fotoğraflardan da görüleceği üzere son bir aydır da dallarında uçlardan başlayan kararmalar başladı.

Mevsim dönümü evresinde kamkat'ı yeniden canlandırabilmek için ne yapmalıyız?

Kamkat'ın görsellerini şu mesaja yükledim : http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...tm#post1361191

Novicegreen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 12:25   #17
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-04-2008
antalya iklimi hakım bır arazıde kamkat bahcesi kuracağim.4 bin metrekare..4 senedir 3 fidanım var. bir tanesinin verimi gayet güzel.yapraklarda sarama olabiliyor gibi..sanırım demir istior.yaprakları bitlenmiyor..içkurdu yok. proje ve düşünce lazım..şu an 17 tane daha 3 yaş almiştım 6 sını diktim..söküp hazırlık yapacağım..en az 100 adetle baslayacağım..şimdilik saksıda

stars Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 12:40   #18
Ağaç Dostu

blume13's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2012
ben kumkat fidelerimi Ödemişten almıştım. fidanın yeridir Ödemiş. ve aldığım kişilerle hala görüşüp teknik destek alıyorum belki 3 yıl oldu peşlerini bırakmadım. sağolsunlar çok yardımcı oluyorlar eğer desteğe **** kumkat fidanına ihtiyacınız varsa telefon numarası 0542 594 03 94 Ufuk Bey. Kargo ile de gönderiyorlar fidanları.

blume13 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2015, 09:21   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-03-2015
arkadaşlar bu nedir bilginiz varmı? hergün 3 5 yeşil yaprak döküyor bitki yaprağı. zirai ürün satan bir dükkana götürdüm mantar dedi bayerin japon yapıştırıcısına benzer bir tüpte ilacını verdi suya karıştırıp yapraklara fısfısladım.Ancak bitten de ben şüpeleniyorum üzerinde beyaz beyaz tozumsu şeyler.Sulamayada dikkat ediyorum hemen hemen aynı miktarda damacana su kullanıyorum.Tprağıda torflu toprak.pek yerde değiştirmedim 1 senedir aynı yerde ama kalorifere yakın diye belki ondan kaynaklanmıştır diye dün başka biryere aldım.

Eklenen Resimler

metibra35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2015, 02:05   #20
Ağaç Dostu

gurbik67's Avatar

kamkatınız hem iç mekanda hemde gördüğüm kadarıyle torfa dikili. kelaynak gibi kalmasına yol açacak iki neden.
kamkat soğuklaması gereken bir bitki,dış ortamda bulundurmaktan korkmayın.
iç mekanda daha çok korumasız kalıyor,yapraklarını mutlaka döküp yerine cılız, cansız yaprak oluşacak ve mutlaka da kuruyacaktır.
yaprak üzerindeki zararlıları nemli pamuk ile yok edebilirsiniz.

Eski 07-03-2015, 11:02   #21
Ağaç Dostu

blume13's Avatar

maalesef fotoları açılmıyor bitkiyi görebilseydik belki yardımcı olabilirdik.

Eski 07-03-2015, 16:21   #22
Ağaç Dostu

blume13's Avatar

diğer başlıkta yazdığım gibi uzman arkadaşlar hastalığın adını bilirler ****** ama bende tecrübelerime dayanarak diyorumki ben olsaydım gözünün yaşına bakmam budardım hemen. çelik şeklinde bırakır yeniden patlamasını beklerdim.

Eski 07-03-2015, 16:29   #23
Ağaç Dostu

blume13's Avatar

bu arada eşime de gösterdim fotoları onlar ailece fidancılar. dedi ki toprağını da değiştirsin şimdi tam zamanıymış. anlayacağınız toprağını değiştirip bir güzel budayın çok su vermeden aydınlık zaman zaman güneşli bir yere koyun. bir iki aya yeni dalları çıkar. kolay gelsin.

Eski 09-03-2015, 14:54   #24
pLn
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-02-2012
Merhaba, buda benim geçen yaz aldığım kamkat. Ön balkonumuz güney ve batıyı görüyor. Sürekli güneş alıyor. Yazın çok sıcak olunca bende arka balkona geçirdim. Yeri değişince yapraklarını döktü. Birde zararlılar musallat oldu bende en sonunda budamadan anlamasamda bayağı budadım. Kışında arka balkonda kaldı. Orasıda kuzey ve batıya bakıyor. Bu kış bir ara çok soğuk oldu hatta oradaki bazı çiçeklerim dondu. Ama kamkata birşey olmadı. Yaklaşık 3 hafta önce tekrar ön balkona aldım. Şimdi yeni sürgünler vermeye başladı. Çok sert iklimleri bilmem ama Aydın gibi ılıman iklimli bölgelerde içeri alıp yer değişikliği stresi yaşatmamak gerektiğini düşünüyorum.
Aldığımda üzerinde meyveleri vardı. Bakalım bu yıl meyve verecekmi. Bu yıl ön balkondan almayıda düşünmüyorum. Şimdi yanına birde mayer limon aldım. Sıcak olacak ama inşallah dayanırlar.

Eklenen Resimler

pLn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2015, 14:54   #25
Ağaç Dostu

blume13's Avatar

sürgünler çıkmaya başlamış bu sene bir kaç meyve alırsınız sanırım.

Eski 22-03-2015, 18:51   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-03-2015
Iyi günler benim saksıda yetiştirdiğim bir kumkuat fidanı hakkında sorum var. Çekirdek olarak ekmiştim şu an 2. yılında gelişimi gayet iyi gidiyordu 20 cm falan oldu üzerinde de 15 yaprak falan var fakat bir ay önce en üstten çıkan bir yaprak daha büyümeden kurudu ve şimdi fidan da en üsten kurumaya başladı. Üst Kısım önce çürüyor gibi oluyor canlılığını kaybediyor sonra da kupkuru oluyor o Kısım ve gittikçe alta doğru ilerliyor. Ama bir tarafan da iki yıldır ilk defa gövdenin alt kısımlarından küçük 10 tane kadar dal filiz vermeye başladı. Acaba üst kuruyup yanlardan mı büyüyecek? Üst taraftaki kurumanın alt kısma ulaşmasını nasıl engelleyebilirim? Şimdiden teşekkürler...

bittersweett Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2015, 22:25   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-03-2015
Arkadaslar merhaba. Yaklasık 1 ay once bu fıdanı aldım. 3 4 meyvesını yedım. Sızce budamaya gerek var mı, veya koparayım mı meyvelerını tam gelısmıs mı? tum gun pencere onunde. Oda saat 12 5 arası havalandırılıyor.

Eklenen Resimler

wertomy35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2015, 10:03   #28
Ağaç Dostu

Üst dalların 30 cm altından havai köklendirme çalışması yapın derim, eğer başarılı olursanız hem yeni fidanlarınız olmuş olur hemde budama işlemi yapmış olursunuz.

Eski 25-03-2015, 10:28   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-03-2015
İşaretleyebilir misiniz fotoğrafta.

wertomy35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2015, 10:01   #30
Ağaç Dostu

Gördüğüm kadarıyla işaretledim kendiniz de karar verebilirsiniz. Kolay gelsin.

Eklenen Resimler

Etiketler
bakım, kumkuat, yardım

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025