![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Alıntı:
![]() Sony Xperia Z1 ile gönderildi. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-03-2014
|
Daha once satin almis oldugum üzeri meyveli olan kamkatimdan tam ümidi kesmisken birden agaca bişeyler oldu sanki... uzetinde ki hemen hemen her daldan 3 er 5 er cicek acti hala daha da çiçek ve sürgün vermeye devam ediyor. 15 gunde bir kez besin ve iz elementi kullaniyorum. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Sony Xperia Z1 ile gönderildi. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Mutlu beyden satin almis oldugum besin+iz elementini kullandim. Demir eksikligi icin bazi mineralletin oldugu koyu renkli bi sıvıydı. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
resimdeki kamkatımı 4 gun once satın aldim. Saksisini degistirdim birazda besin verdim. Satin aldigim yerden verilen karisik gubre ile beraber... Düzenleyen cooler : 03-07-2014 saat 10:16 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-10-2013
|
Merhaba , Benim Kamkatimin durumu gayet saglikli fakat son gunlerde kabuklu bitler sarmis durumda... hergun elimde kurdan temizliyorum bir hayli azalsa da yeniden uruyorlar. Yazlik yag almak istiyorum ama Istanbul'da nerede bulunur bilmiyorum. Internette satan bir yere de rastlamadim. Ozellikle Anadolu yakasinda nerede bulabilirim yardimci olursaniz sevinirim. Bir de koca bidon almak yerine daha kucuk ev tipleri mevcut mu? Son gunlerde yeni saglikli surgunler verdi ama tektuk cicek aciyor ve cicekler bir muddet sonra kuruyor ve dokuluyor. Bunun nedeni nedir? Mutlu Bey'in besinlerinden de kullaniyorum ama cicek dokulmesi devam ediyor maalesef ![]() Saygilarimla, Düzenleyen slough : 05-07-2014 saat 08:37 Neden: yazim hatalari |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitler gittiği zaman bitki canlanmaya başlayacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
Alıntı:
Sayın slough, Ben de kumkuatımda bu sorunları yaşadım o kabuklu bitleri her gün elime bez aldım ve yapraklarını tek tek sildim eğer çok yapraklı ise kumkumumun ölmesindense az yaprağı kalsın ama canlı kalsın mantığı ile fazla yapraklarını kestim ve kumkumumun kökünü kurutmaktansa bitlerin kökünü kuruttum Çiçekler tam meyveye dönüşmüşken döküyordu benimki de onun sebebi tozlaşamaması en iyi doğal yöntem arılar (doğal polenleyiciler) hala çiçekli ise kumkuatınızı dışarıya çıkartın ki arılar çiçeklerde tozlaşmasını sağlasınlar,ilk başlarda bir şey olur mu diye korkmuştum ama inanın ki hiç bir şey olmuyor. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
benim kumkuat ım da şuan tomurcuklar belirginleşti. Yaprakları aldığım güne göre çok sağlıklı. Günlük yaklaşık 6 saat güneşini alıyor. Uzun olan çin turuncum. Çiçekler meyvaya dönmüştü, tam nohut büyüklüğüne geldi derken parazitlere karşı yaptığım ilaçlama nedeniyle hepsi döküldü. Bu yüzden tavsiyem narenciyeler ilaçlara çok hassas dikkatli kullanmak gerekli. Kolay gelsin. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
forumlarda daha öncedende yazmıştım yaprak bitleri ve unlu bit için yapılan doğal ilaçlar fayda etmez arkadaşlar kimyasal ilaçlama yapmanız şart |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Saygilarimla, |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
merhaba anadolu yakasında yok ancak eminönünden alabilirsiniz kırmızı örümcek için Avrilmec EC yaprak biti için gold malathıon 20 ec bu markalardan başka satmaya kalkarlar üzerine bakmadan almayın |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2012
|
Merhaba, balkonumda yetiştirmek için saksıda kamkat fidanı satın aldım. Üzerinde çiçekleri ve meyveye dönmüş küçük tomurcukları var. Saksısını değiştirsem meyveleri açısından bir sıkıntı olur mu acaba? Yoksa gübremi vermeliyim? İlk defa meyve fidanı aldım ve içinde bulunduğu toprak yeterli olmayacakmış gibi geliyor. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
|
Merhaba pln , şuan değişiklik yapmayın bence. İlkbaharda saksı değişikliği bitkiniz için iyi olur. Ayrıca adaptasyon süreci de meyveleri kaybetmenize neden olabilir saksı olarak 17lt enaz kullanabilirsiniz. Toprak yapısına göre gübreleme yapın. Şuan bir şey yapıp bitkiyi yipratmayin fazla sulama yaparak meyve dökümü oluşabilir dikkat edin yeter ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2012
|
Syn. Hayrullah.oz , çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Dediğiniz gibi yapacağım. Bu arada, Giresun'da yaşıyorsunuz sanırım. Benim memleket selam olsun. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Aşağıda fotoğrafını gördüğünüz kumkat kış çıkışında tüm yapraklarını dökmüştü. Her yıl ayni olay yaşanıyor. Kışın kapalı alana aldığım için tüm yapraklar dökülüyor, baharda tekrar yeşeriyor. Kumkat bakımı çok zor olan bir bitki değil. Baharda bir miktar koyun gübresi veriyorum. Suni gübre kullanmıyorum. Yaz aylarında 5-7 gün arası sulama yapıyorum. Kışın çok daha seyrek sulama yapıyorum. Kışları verandada tutuyorum. Kabuklu bit (özellikle gövdede olanları) oluşursa tek tek temizliyorum. Beş senedir her yıl 2 adet kumkatdan 3kg civarında meyve alıyorum. Aşı noktasının altında oluşan yaprakları temizliyorum. Bana göre bakımı kolay ve dertsiz bir bitki. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
|
Merhaba , Yazlik yag icin yapmis oldugunuz yorumlar icin tesekkur ederim... Son bir haftadir kamkatim yaprak dokmeye basladi ve buyuk olan eski yapraklar hep asagiya dogru sarkik duruyor. Ortalama 5 gunde bir suluyorum ve iki haftada bir Mutlu Bey'in besininden kullaniyorum. Sizce bu dokulme ve sarkmanin nedeni ne olabilir? Sulamada mi bir hata yapiyorum ? Yardim ve yorumlarinizi bekliyorum. Saygilarimla, |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2014
|
benim kamkatımda çiçek yönünden kıpırdama yok daha tüm gün dışarıda güneşte. yapraklarını 1 ay önce çıktı. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
|
![]() Çiçekler patlamak üzere ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2009
|
çok güzeeel.benimkilerde böyleydi fakat döküldüler sadece bir tane kaldı.. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
Kamkatımın üzerinde meyveler tuttu. Artık büyüme evresine geçtiler. Bi yandan da hala çiçek vermeye devam ediyor. Çok şaşırdım. Artık seneye kadar çiçek vermez derken yeniden çiçekler görünmesi iyi oldu. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2008
|
Alıntı:
Kamkatınız bence çok sağlıklı, şu anda hiç bir besin vermenize gerek yok, yerini sevmiş olmalı. Benim de iki saksıda kamkatım var ve üzerinde meyveleri yokken çiçekler açtı ama şu anda üç veya dört tane meyve var, sizin yaptığınız başka özel bir şey var mı? |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
Kamkatin çiçeklenme döneminde meyve tutumunu arttirmak icin onerebileceginiz besin varmi kamkat sever arkadaslar... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2010
|
Kamkatım sonunda çiçeklendi, |
|