agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni825Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-07-2014, 01:18   #1
Yeni Üye

Hayrullah.oz's Avatar

Giriş Tarihi: 02-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pazuzu Mesajı Göster
beylikdüzü bauhause da calamodin 45 tl bugun gördum ilgilenenlerin dikkatine bu arada merhaba
Sayın pazuzu ahh internet üzerinden Bauhaus bitki satışı yapmıyo sanırım. Ama İstanbul à bayramda gideceğim. Ozaman inşallah düşünüyorum.

Sony Xperia Z1 ile gönderildi.

Hayrullah.oz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 01:26   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-03-2014
Daha once satin almis oldugum üzeri meyveli olan kamkatimdan tam ümidi kesmisken birden agaca bişeyler oldu sanki... uzetinde ki hemen hemen her daldan 3 er 5 er cicek acti hala daha da çiçek ve sürgün vermeye devam ediyor. 15 gunde bir kez besin ve iz elementi kullaniyorum.

cooler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 01:36   #3
Yeni Üye

Hayrullah.oz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cooler Mesajı Göster
Daha once satin almis oldugum üzeri meyveli olan kamkatimdan tam ümidi kesmisken birden agaca bişeyler oldu sanki... uzetinde ki hemen hemen her daldan 3 er 5 er cicek acti hala daha da çiçek ve sürgün vermeye devam ediyor. 15 gunde bir kez besin ve iz elementi kullaniyorum.
Hayırlı olsun adaptasyon sürecinden çıkmış olmalı iz Element ne kullandınız

Eski 02-07-2014, 11:16   #4
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hayrullah.oz Mesajı Göster
Hayırlı olsun adaptasyon sürecinden çıkmış olmalı iz Element ne kullandınız

Mutlu beyden satin almis oldugum besin+iz elementini kullandim. Demir eksikligi icin bazi mineralletin oldugu koyu renkli bi sıvıydı.

Eski 02-07-2014, 11:20   #5
Ağaçsever

resimdeki kamkatımı 4 gun once satın aldim. Saksisini degistirdim birazda besin verdim. Satin aldigim yerden verilen karisik gubre ile beraber...

Eklenen Resimler

Düzenleyen cooler : 03-07-2014 saat 10:16
Eski 04-07-2014, 20:05   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-10-2013
Merhaba ,

Benim Kamkatimin durumu gayet saglikli fakat son gunlerde kabuklu bitler sarmis durumda... hergun elimde kurdan temizliyorum bir hayli azalsa da yeniden uruyorlar. Yazlik yag almak istiyorum ama Istanbul'da nerede bulunur bilmiyorum. Internette satan bir yere de rastlamadim. Ozellikle Anadolu yakasinda nerede bulabilirim yardimci olursaniz sevinirim. Bir de koca bidon almak yerine daha kucuk ev tipleri mevcut mu?

Son gunlerde yeni saglikli surgunler verdi ama tektuk cicek aciyor ve cicekler bir muddet sonra kuruyor ve dokuluyor. Bunun nedeni nedir? Mutlu Bey'in besinlerinden de kullaniyorum ama cicek dokulmesi devam ediyor maalesef

Saygilarimla,

Düzenleyen slough : 05-07-2014 saat 08:37 Neden: yazim hatalari
slough Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2014, 21:26   #7
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi slough Mesajı Göster
Merhaba ,

Benim Kamkatimin durumu gayet saglikli fakat son gunlerde kabuklu bitler sarmis durumda... hergun elimde kurdan temizliyorum bir hayli azalsa da yeniden uruyorlar. Yazlik yag almak istiyorum ama Istanbul'da nerede bulunur bilmiyorum. Internette satan bir yere de rastlamadim. Ozellikle Anadolu yakasinda nerede bulabilirim yardimci olursaniz sevinirim. Bir de koca bidon almak yerine daha kucuk ev tipleri mevcut mu?

Son gunlerde yeni saglikli surgunler verdi ama tektuk cicek aciyor ve cicekler bir muddet sonra kuruyor ve dokuluyor. Bunun nedeni nedir? Mutlu Bey'in besinlerinden de kullaniyorum ama cicek dokulmesi devam ediyor maalesef

Saygilarimla,
Önceliğiniz bitlerden kurtulmak olsun. Çünkü bu bitler bitki öz suyunu emerek bitkinin ölmesine sebep olur. Forumda bitler için doğal ilaç yapımları mevcut. Onları yapıp yaprakların her tarafına püskürtün. Özellikle yeni uç sürgünlerine.

Bitler gittiği zaman bitki canlanmaya başlayacaktır.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2014, 18:43   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-11-2012
Alıntı:
Merhaba ,

Saygilarimla,

Sayın slough,

Ben de kumkuatımda bu sorunları yaşadım o kabuklu bitleri her gün elime bez aldım ve yapraklarını tek tek sildim eğer çok yapraklı ise kumkumumun ölmesindense az yaprağı kalsın ama canlı kalsın mantığı ile fazla yapraklarını kestim ve kumkumumun kökünü kurutmaktansa bitlerin kökünü kuruttum

Çiçekler tam meyveye dönüşmüşken döküyordu benimki de onun sebebi tozlaşamaması en iyi doğal yöntem arılar (doğal polenleyiciler) hala çiçekli ise kumkuatınızı dışarıya çıkartın ki arılar çiçeklerde tozlaşmasını sağlasınlar,ilk başlarda bir şey olur mu diye korkmuştum ama inanın ki hiç bir şey olmuyor.

nurCANIM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2014, 20:25   #9
Ağaçsever

mustiguduk's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2014
Galeri: 1
benim kumkuat ım da şuan tomurcuklar belirginleşti. Yaprakları aldığım güne göre çok sağlıklı. Günlük yaklaşık 6 saat güneşini alıyor.

Uzun olan çin turuncum. Çiçekler meyvaya dönmüştü, tam nohut büyüklüğüne geldi derken parazitlere karşı yaptığım ilaçlama nedeniyle hepsi döküldü. Bu yüzden tavsiyem narenciyeler ilaçlara çok hassas dikkatli kullanmak gerekli.

Kolay gelsin.

mustiguduk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2014, 20:56   #10
Ağaçsever

mustiguduk's Avatar

bu resim ilk aldığımdaki hali. İyi baktım ona.

Eski 07-07-2014, 21:12   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-03-2009
forumlarda daha öncedende yazmıştım yaprak bitleri ve unlu bit için yapılan doğal ilaçlar fayda etmez arkadaşlar kimyasal ilaçlama yapmanız şart

dussokagi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2014, 21:49   #12
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dussokagi Mesajı Göster
forumlarda daha öncedende yazmıştım yaprak bitleri ve unlu bit için yapılan doğal ilaçlar fayda etmez arkadaşlar kimyasal ilaçlama yapmanız şart
Bende evde ilac yapip denedim ama pek ise yaramadi. Yazlik yagi da istanbul'da nereden alacagimi bilmiyorum. Anadolu yakasinda ya da online satis yapan bildiginiz bir yer var mi?

Saygilarimla,

Eski 09-07-2014, 22:23   #13
Ağaç Dostu

Alıntı:
Bende evde ilac yapip denedim ama pek ise yaramadi. Yazlik yagi da istanbul'da nereden alacagimi bilmiyorum. Anadolu yakasinda ya da online satis yapan bildiginiz bir yer var mi?

Saygilarimla,
merhaba anadolu yakasında yok ancak eminönünden alabilirsiniz kırmızı örümcek için Avrilmec EC yaprak biti için gold malathıon 20 ec bu markalardan başka satmaya kalkarlar üzerine bakmadan almayın

Eski 08-07-2014, 23:22   #14
pLn
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-02-2012
Merhaba, balkonumda yetiştirmek için saksıda kamkat fidanı satın aldım. Üzerinde çiçekleri ve meyveye dönmüş küçük tomurcukları var. Saksısını değiştirsem meyveleri açısından bir sıkıntı olur mu acaba? Yoksa gübremi vermeliyim? İlk defa meyve fidanı aldım ve içinde bulunduğu toprak yeterli olmayacakmış gibi geliyor.

pLn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2014, 00:53   #15
Yeni Üye

Hayrullah.oz's Avatar

Merhaba pln , şuan değişiklik yapmayın bence. İlkbaharda saksı değişikliği bitkiniz için iyi olur. Ayrıca adaptasyon süreci de meyveleri kaybetmenize neden olabilir saksı olarak 17lt enaz kullanabilirsiniz. Toprak yapısına göre gübreleme yapın. Şuan bir şey yapıp bitkiyi yipratmayin fazla sulama yaparak meyve dökümü oluşabilir dikkat edin yeter

Eski 09-07-2014, 12:01   #16
pLn
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-02-2012
Syn. Hayrullah.oz ,
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Dediğiniz gibi yapacağım.
Bu arada, Giresun'da yaşıyorsunuz sanırım. Benim memleket selam olsun.

pLn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2014, 13:27   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-01-2007
Galeri: 56
Aşağıda fotoğrafını gördüğünüz kumkat kış çıkışında tüm yapraklarını dökmüştü. Her yıl ayni olay yaşanıyor. Kışın kapalı alana aldığım için tüm yapraklar dökülüyor, baharda tekrar yeşeriyor. Kumkat bakımı çok zor olan bir bitki değil. Baharda bir miktar koyun gübresi veriyorum. Suni gübre kullanmıyorum. Yaz aylarında 5-7 gün arası sulama yapıyorum. Kışın çok daha seyrek sulama yapıyorum. Kışları verandada tutuyorum. Kabuklu bit (özellikle gövdede olanları) oluşursa tek tek temizliyorum. Beş senedir her yıl 2 adet kumkatdan 3kg civarında meyve alıyorum.
Aşı noktasının altında oluşan yaprakları temizliyorum. Bana göre bakımı kolay ve dertsiz bir bitki.

Eklenen Resimler

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2014, 18:14   #18
Ağaçsever

mustiguduk's Avatar

Sergüzen çok güzel ağaçlar. Tebrikler. Şuan bendede aynşekilde çiçek var. Sağlıklı günlr dilerim.

Eski 10-07-2014, 23:45   #19
Ağaç Dostu

Teşekkürler.

Eski 13-07-2014, 20:12   #20
Yeni Üye

Merhaba ,

Yazlik yag icin yapmis oldugunuz yorumlar icin tesekkur ederim...

Son bir haftadir kamkatim yaprak dokmeye basladi ve buyuk olan eski yapraklar hep asagiya dogru sarkik duruyor. Ortalama 5 gunde bir suluyorum ve iki haftada bir Mutlu Bey'in besininden kullaniyorum. Sizce bu dokulme ve sarkmanin nedeni ne olabilir? Sulamada mi bir hata yapiyorum ?

Yardim ve yorumlarinizi bekliyorum.

Saygilarimla,

Eklenen Resimler

Eski 15-07-2014, 17:26   #21
Ağaç Dostu

rencberdede's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Alıntı:
Merhaba ,

Son bir haftadir kamkatim yaprak dokmeye basladi ve buyuk olan eski yapraklar hep asagiya dogru sarkik duruyor. Ortalama 5 gunde bir suluyorum ve iki haftada bir Mutlu Bey'in besininden kullaniyorum. Sizce bu dokulme ve sarkmanin nedeni ne olabilir? Sulamada mi bir hata yapiyorum ?

Saygilarimla,
Yaklaşık üç hafta önce benim kamkatıma da aynı şey olmuştu. Yapraklarının yarısını döktü ve tomurcuklanmaya başladı. Şimdi yaprak dökümü durdu ve üstünde onlarca minik kamkatlar oldu. Sizin bitkiniz çok sağlıklı görünüyor. Sanırım o da çiçek açıp, meyva vermek için yapraklarının bir kısmını feda ediyor.

rencberdede Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2014, 14:38   #22
Ağaç Dostu

Alıntı:
Merhaba ,

Saygilarimla,
merhaba tahmin ediyorum sulama suyunu çok veriyorsunuz vede kumkuatlar yerleri değiştirildiği zaman strese girerler ve yapraklarını dökerler

Eski 16-07-2014, 12:39   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-03-2014
benim kamkatımda çiçek yönünden kıpırdama yok daha tüm gün dışarıda güneşte. yapraklarını 1 ay önce çıktı.

fikret57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2014, 20:42   #24
Ağaç Dostu

Biraz daha sabredin. Mutlaka çiçek açacaktır.

Eski 21-07-2014, 13:23   #25
Yeni Üye

Hayrullah.oz's Avatar

Çiçekler patlamak üzere

Eski 21-07-2014, 18:48   #26
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-12-2009
çok güzeeel.benimkilerde böyleydi fakat döküldüler sadece bir tane kaldı..

huripek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2014, 15:49   #27
Ağaçsever

Kamkatımın üzerinde meyveler tuttu. Artık büyüme evresine geçtiler. Bi yandan da hala çiçek vermeye devam ediyor. Çok şaşırdım. Artık seneye kadar çiçek vermez derken yeniden çiçekler görünmesi iyi oldu.

Eklenen Resimler

Eski 08-08-2014, 23:54   #28
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cooler Mesajı Göster
Kamkatımın üzerinde meyveler tuttu. Artık büyüme evresine geçtiler. Bi yandan da hala çiçek vermeye devam ediyor. Çok şaşırdım. Artık seneye kadar çiçek vermez derken yeniden çiçekler görünmesi iyi oldu.
Sayın Cooler,

Kamkatınız bence çok sağlıklı, şu anda hiç bir besin vermenize gerek yok, yerini sevmiş olmalı. Benim de iki saksıda kamkatım var ve üzerinde meyveleri yokken çiçekler açtı ama şu anda üç veya dört tane meyve var, sizin yaptığınız başka özel bir şey var mı?

Yağmurcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2014, 19:02   #29
Ağaçsever

Kamkatin çiçeklenme döneminde meyve tutumunu arttirmak icin onerebileceginiz besin varmi kamkat sever arkadaslar...

Eski 05-08-2014, 15:58   #30
Ağaçsever

salvadore-tr's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2010
Kamkatım sonunda çiçeklendi,

Eklenen Resimler

salvadore-tr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bakım, kumkuat, yardım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025