agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni825Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-04-2014, 16:51   #1
Ağaçsever

Ç İ Ç E K's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustiguduk Mesajı Göster
ÇİÇEK arkadaşım, sözleriniz için çok teşekkür ederim. Akşama elime ulaşırsa saksısına yerleştirecem. Toprağı konusunda birtakım endişelerim var. Bizim burda yayla toprağı derler ardıç diplerinde bol ardıç yapraklı bir toprakla torf karışık. Daha önce denedim su emişi çok iyi değil. Ama çok zengin bir karışım oldu siz ne dersiniz ?

Forumdan bir arkadaş yetiştirip satışını yapıyordu sanırım onun sayfasından aldığım toprak tarifini sizin için ekliyorum.

Toprak Karışımı Olarak: saksı için 3/1 torf, 3/1 kırmızı toprak, 3/0,5 büyükbaş dışkısı, 3/0,5 ince kum,

Başka bir yerdede yanmış gübre diye bir şey okudum, büyükbaş gübresi ile aynı şey midir bilemiyorum
Madem geldiğinde saksı aktarımı yapacaksınız doğal gübreli karışımlı, dere kumlu toprak karışımdan yapmanızı tavsiye ederim uzun soluklu ve sağlık olur sanıyorum kolaylıklar dilerim..

Ç İ Ç E K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2014, 16:55   #2
Ağaçsever

Ç İ Ç E K's Avatar

Sayın Mustiguduk, aklıma gelmişken iyi direnaj lı bir saksıya dikme nizi tavsiye ederim. Okuduklarım çerçevesinde suyu dışarı atamayan direnajı düşük saksılarda bitki kökü çürümesi ve ya yapraklarda sararma dökülme gibi şeylerde olabiliyormuş...

Eski 14-04-2014, 17:08   #3
Ağaçsever

mustiguduk's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2014
Galeri: 1
bilgi için çok teşekkür ederim. Yarın işten izin aldım. Göksu ırmağına gidip onlardan da temin ederim toprağa hayvan dışkısı (gübresi) düşünmüyorum. Kökleri yakabilir. İhtiyaç duyarsa yüzeyden eklerim. Şu mesai bitsede bir görsem nazlı kızımı derenaj konusundaki uyarınızada uyacağım . Çok teşelkür ederim tekrardan. Bu arada daha önce yazdığınız paslı çivi mesajını okumuştum. Gaydalı olursa metalcilerde demir tozu olur. Dibine döksenix sanırım çividen daha çabuk etki eder.

mustiguduk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2014, 17:42   #4
Ağaçsever

Ç İ Ç E K's Avatar

Alıntı:
bilgi için çok teşekkür ederim. Yarın işten izin aldım. Göksu ırmağına gidip onlardan da temin ederim toprağa hayvan dışkısı (gübresi) düşünmüyorum. Kökleri yakabilir. İhtiyaç duyarsa yüzeyden eklerim. Şu mesai bitsede bir görsem nazlı kızımı derenaj konusundaki uyarınızada uyacağım . Çok teşelkür ederim tekrardan. Bu arada daha önce yazdığınız paslı çivi mesajını okumuştum. Gaydalı olursa metalcilerde demir tozu olur. Dibine döksenix sanırım çividen daha çabuk etki eder.
Rica ederim, çok bilgili değilim ama bende araştırmalar sonucu öğrendiklerimi paylaşıyorum, insanın birebir karşısında yardımcı cevaplar bulabileceği kişilerin olmasından yanayım..

Heyecanınızı paylaşıyorum ve bende size demir tozu bilgisi için teşekkür ederim. Yalnız ( gaydalı olursa ) demişsiniz bunu pek anlayamadım açıklarsanız sevinirim ve bitkinizle iyi buluşmalar

Eski 14-04-2014, 17:23   #5
Ağaçsever

mustiguduk's Avatar

bu arada drenaj hatırlatmanız iyi oldu. Saksıda hiç drenaj çalışması yapmadım. tekrar boşaltıp. Sıfırdan drenaj sistemi kuracam

Eski 14-04-2014, 19:22   #6
Ağaçsever

mustiguduk's Avatar

kusura bakmayın lütfen mesajı yolda yürürken yazdım harf hatası olmuş.
gaydal olursa = faydalı olursa
demek istemiştim. Bu arada elinde mıknatısla kuru toprakda gezdirirseniz azda olsa metal tozu elde edersiniz. Ama en pratik yol metal doğramacı bu arada ırmak kenarından bir miktar torf mil toprak karışımı ve biraz da köyden yanmış gübre de buldum tekrar bir karışım oluşturup kullanacağım. Kumkuat ım ise bugün gelmedi yarına artık

Eski 14-04-2014, 20:12   #7
Ağaçsever

Ç İ Ç E K's Avatar

Alıntı:
kusura bakmayın lütfen mesajı yolda yürürken yazdım harf hatası olmuş.
gaydal olursa = faydalı olursa
demek istemiştim. Bu arada elinde mıknatısla kuru toprakda gezdirirseniz azda olsa metal tozu elde edersiniz. Ama en pratik yol metal doğramacı bu arada ırmak kenarından bir miktar torf mil toprak karışımı ve biraz da köyden yanmış gübre de buldum tekrar bir karışım oluşturup kullanacağım. Kumkuat ım ise bugün gelmedi yarına artık
Size bu tarifleri bulduğum bilgilerden ilettim ama ben uygulayamadım benimki zaten saksı daydı ve zaten bu kadar bilgimde yoktu uygulayamazdım. Umarım sizin toprak karışımı çok yararlı olur. Hayırlısı inşallah sağ salim gelsinde resimlerini bekliyoruz burada paylaşırsanız iyi olur

Eski 14-04-2014, 20:31   #8
Ağaç Dostu

NaciG's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2007
Herr balkona çıkışta iki-üç tane yiye yiye bu kadar kaldı ve ben de bunlrdan reçel yaptım...

Eklenen Resimler

NaciG Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2014, 20:37   #9
Ağaç Dostu

NaciG's Avatar

Kamkat'ın son hali böyleydi...

Eklenen Resimler

Eski 14-04-2014, 20:50   #10
Ağaçsever

Ç İ Ç E K's Avatar

NaciG arkadaşım kumkuat ınız çok güzel maaşallah meyve leride ayrı güzellikte afiyet olsun.. Bende 13 adet falan meyve vardı kimi düştü kimini yedik birer 2' şer. Sonra yaprak sıkıntıları asalaklarıyla uğraştım ve budadım 63. sayfada alındığı haliyle olan resmi ve budanmış haliyle olan resimleri mevcut. Yeni yaprak vermedi çiçeği zaten yok bu sene meyve görür müyüm bilemiyorum Umarım benim kide sizler gibi bol meyve verir bereketli kumkuat lı günler dileğimle..

Eski 14-04-2014, 21:33   #11
Ağaçsever

mustiguduk's Avatar

Arkadaşlar kumkuat larda nasıl olur bilmem ama annem saksıdaki çilek e suya asprin ezip püskürtürdü. Çiçek ve dolayısıysla meyva daha çok oluyormuş. Deneyen varmı acaba ?

Eski 14-04-2014, 21:55   #12
Ağaçsever

Ç İ Ç E K's Avatar

Musti, arkadaşım bizim forumdan bir arkadaşta aspirin sulama suyunda eritip verdiğini söylemişti sanırım faydalı, alakası yok ama vazoda suya bıraktığımız güllerin suyuna da aspirin atarsak daha uzun canlı kaldıklarını duymuştum yanılıyorsam düzeltsinler beni.

Eski 14-04-2014, 22:09   #13
Ağaçsever

mustiguduk's Avatar

dediğim gibi çiçek annem yapıyordu. Ben deneyecem. Fazla vermezsem zararı olacağını sanmıyorum.

Eski 14-04-2014, 22:24   #14
Ağaçsever

Ç İ Ç E K's Avatar

Öncelikle fidanınız gelsinde Siz o gelmeden herşeyi öğrendiniz sıkıntısız yetiştireceğinizi düşünüyorum..

Eski 15-04-2014, 07:27   #15
Ağaçsever

mustiguduk's Avatar

inşallah inşallah. Bu forundaki doğa dostlarının paylaşımları sayesinde çok şey öğrndim. Hepinize çok teşekkürler...

Eski 15-04-2014, 14:53   #16
Ağaçsever

Ç İ Ç E K's Avatar

Alıntı:
inşallah inşallah. Bu forundaki doğa dostlarının paylaşımları sayesinde çok şey öğrndim. Hepinize çok teşekkürler...
Rica ederim Musti arkadaşım, bende hepinize teşekkürler ediyorum. Bilgiler paylaşıldıkça özel ve güzeldir..

Eski 15-04-2014, 13:00   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-02-2014
Şuan 4 tane kamkat ım var ama dahada çoğaltmayı düşünüyorum Buldukça alıcam inşaAllah deneyimlerimi paylaşırım. Düzenli ve dik büyümesi için bitki destek çubuğu ile destekliyorum bazılarını daha detaylı resim yine çekerim. Şuan toplamda 1 ağaçta 1 tane meyvesi var umarım yazın bolca çiçek açar açmaz ise üzülücem

Northstar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2014, 13:07   #18
Ağaçsever

mustiguduk's Avatar

çok güzeller maşallah. Arkada bir çift de çilek var sanırım kolay gelsin size ...

Eski 15-04-2014, 13:14   #19
Yeni Üye

Evet 8-10 kök çileğim var lime ( limon ) var armut var limonservi var kolonya çiçeğim var domates im var hepsi terasta iLeriki günlerde kendime sayfa açıp terasımı paylaşabilirim

Eski 15-04-2014, 15:03   #20
Ağaçsever

Ç İ Ç E K's Avatar

Sayın Northstar, nihayet beklediğimiz güzelliklerinizin resimlerini eklemişsiniz Maaşallah diyelim nazarımız olmasın.. Kumkuat, gerçekten ilginç bir bitki, nerede görsem bakıyorum içimden 1 tane daha al diyen sesler yükseliyor kıskandım sizi o anlamda içinizdeki sese cevap verebilmişsiniz ne mutlu size..

Eski 15-04-2014, 16:00   #21
Yeni Üye

niye bilmiyorum ama aldıkça alasım geliyor önümüzdeki günlerde dahada çoğaltmayı düşünüyorum. youtube da bi video izledim kumlucada bi sera isim vermiyim reklama girermi bilmiyorum. Nasıl yaptıklarını anlatıyorlar her kamkat aynı olmuyormuş en güzelleri orda sanırım yolum düşerse veya bi tanıdık gider ise almak istiyorum nasıl olucak bilmiyorum. Email attım kendilerine eğer gerçekten güzel ise videodakiler ve anlattıkları kadar 5-6 tane daha alabilirim daha ileriki zamanlardada aşıyı öğrenip kendim yetiştirmeyi düşünüyorum

Eski 15-04-2014, 17:28   #22
Ağaç Dostu

NaciG's Avatar

Valla ben bu bitkiyi nasıl büyüttüğümü önceki sayfalarda anlattım. Kış biterken kumkatı dikili olduğu yerden fazla zedelemeden çıkarıyorum. Gübrayle karışık toprak doldurup dikiyorum. Çok sulamıyorum. Kabuklu bite karşı da - yaptığım doğru demiyorum- kolonyalı bezle kabuklu bitleri sildiriyorum. İki yıldır ne bit var ne pire...

Eski 15-04-2014, 22:18   #23
Ağaçsever

Ç İ Ç E K's Avatar

NaCiG arkadaşım, sizin kumkuat'ınıza bayıldım maaşallah .. Sizinki yerli mi, ithal mi ? Ve birde hiç budama yaptınız mı yoksa formu aldığınızda öyle miydi?

Eski 16-04-2014, 11:15   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-04-2014
Merhaba arkadaslar bu site sayesinde tam bi kamkat hayranı oldum. Bu başlığın ilk 27 sayfasını okuyabildim henüz ama okumaya zaman buldukça devam etmeyi düşünüyorum.
Sizin fikrini almak istediğim birkaç soru var. Yardımcı olursanız cok sevinirim.
Haftaya ev değiştiriyorum ve balkonumda ağaç yetiştirmeyi düşünüyorum. Sitede yaptıgım araştırmalar sonucunda kamkat, mayer limon ve calamondin almaya karar verdim. Ancak yazın iki sefer on-on bes günlüğüne şehir dışına çıkmam lazım sizce aldığım ağaçlar yerine tam alışmadan bir de susuz kalırsa zarar görürler mı? Ya da ağaçlarıma kavuşmak icin yaz sonunu mu beklemeli miyim? Diğer sorum ise Bursa'da bu ağaçların sağlıklılarını nerden bulabilirim? Ya da internetten alabileceğim güvenilir site önerebilir misiniz?

M.sarp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2014, 11:31   #25
Ağaçsever

Ç İ Ç E K's Avatar

Merhaba M.sarp hoş geldiniz aramıza. Okuduklarımdan öğrendiğime göre kumkuat' lar ilgi isteyen fidanlar diye biliyorum. En azından yeni aldığınız ilk dönem, çünkü hem bitkiyi tanımak, hem de yerine adaptasyonu, su isteği, ve oluşabilecek böcek, asalak tarzı zararlıların takibi açısından. Ve gene edindiğim bilgiler ışığında şunu söyleyebilirim ki, ne çok fazla susuz kalmayı seviyorlar ne de çok fazla sulanmayı.. Tercih sizin ama taşınma ve seyehat işleriniz bittikten sonra edinmeniz daha mantıklı gibi geliyor bana, İnternette satışı yapılıyor ama ben gözünüzle görerek almanızı tavsiye ederim Hayılı günler..

Eski 16-04-2014, 12:47   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ç İ Ç E K Mesajı Göster
Merhaba M.sarp hoş geldiniz aramıza. Okuduklarımdan öğrendiğime göre kumkuat' lar ilgi isteyen fidanlar diye biliyorum. En azından yeni aldığınız ilk dönem, çünkü hem bitkiyi tanımak, hem de yerine adaptasyonu, su isteği, ve oluşabilecek böcek, asalak tarzı zararlıların takibi açısından. Ve gene edindiğim bilgiler ışığında şunu söyleyebilirim ki, ne çok fazla susuz kalmayı seviyorlar ne de çok fazla sulanmayı.. Tercih sizin ama taşınma ve seyehat işleriniz bittikten sonra edinmeniz daha mantıklı gibi geliyor bana, İnternette satışı yapılıyor ama ben gözünüzle görerek almanızı tavsiye ederim Hayılı günler..
Cok tesekkurler yorumunuz için bende kendim almak istiyorum ama hiçbir bilgim yok Bursa'da nerde iyi ağaçlar bulabileceğime dair. Şimdiye kadar baktığım tek bitki eşimin özel günlerde getirdiği çiçeklerdi.
Umarım iyi bir başlangıç yaparım bu konuda cok hevesliyim zaten

M.sarp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2014, 11:41   #27
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-12-2009
arkadaşlar merhaba!
3-4 ay öncesinden aldığım 2 tane kumkuatım var.istanbulda yaşıyorum.soğuklarda içerdeydi ama artık açık balkonda..aldığımda üzrelerinde meyveleri vardı,turuncu renkte,
acemi biri olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var..önceki sayfaları vakit buldukça karıştırıyorum..
üzerindeki meyveler geçen senenin meyvelerimi? yapraklarında sararmalar var.bu vitamin eksikliğindenmi?.birde birkaç gündür farkettim meyveler pörsümeye başlamış,arada yaprak da döküyor.arkadaşım bana keçi gübresi verdi bugün koydum..iyi yapmışmıyım....
ya sevgili arkadaşlar kısaca ben neler yapmalıyım meyveleri toplayayımmı.temmuzda çiçek açmalarını etkilermi..şimdiden teşekkürler

huripek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2014, 12:06   #28
Ağaçsever

Ç İ Ç E K's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi huripek Mesajı Göster
arkadaşlar merhaba!
3-4 ay öncesinden aldığım 2 tane kumkuatım var.istanbulda yaşıyorum.soğuklarda içerdeydi ama artık açık balkonda..aldığımda üzrelerinde meyveleri vardı,turuncu renkte,
acemi biri olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var..önceki sayfaları vakit buldukça karıştırıyorum..
üzerindeki meyveler geçen senenin meyvelerimi? yapraklarında sararmalar var.bu vitamin eksikliğindenmi?.birde birkaç gündür farkettim meyveler pörsümeye başlamış,arada yaprak da döküyor.arkadaşım bana keçi gübresi verdi bugün koydum..iyi yapmışmıyım....
ya sevgili arkadaşlar kısaca ben neler yapmalıyım meyveleri toplayayımmı.temmuzda çiçek açmalarını etkilermi..şimdiden teşekkürler
Merhaba Huripek, Resimlerini bırakırsanız daha verimli cevaplar alabilirsiniz. Turuncu renkte meyveler olgunlaşmıştır ve geçen senenin meyveleridir. Yapraklarındaki sararmalar çok sulamadan da olabilir ya da demir eksikliğinden de olabilir. Üzerindeki meyveleri toplamazsanız çiçek açmaz ve yeni meyveye yatamaz. Meyveleri toplayın afiyetle yiyin Genede resimlerini eklerseniz daha iyi görmüş oluruz ama meyvelerini toplayın artık derim..

Eski 16-04-2014, 16:50   #29
Ağaçsever

çok teşekkür ederim..sulamayı fazla yapmadım hatta yeni sulamaya başladım gibi..fotoğraf koyacağım

Eski 19-07-2014, 20:03   #30
Ağaçsever

Merhaba birsey danismak istiyorum.benim kamkat yapraklarini dokmustu fakat tatil donusu uzerinde pek cok cicek vardi ve minin meyve olmak uzereyken hata yaptim ruzgardan korumak icin iceri aldim.hepsi dokuldu.bu sene tekrar cicek acarmi,.,

Etiketler
bakım, kumkuat, yardım

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025