![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2014
|
Alıntı:
Forumdan bir arkadaş yetiştirip satışını yapıyordu sanırım onun sayfasından aldığım toprak tarifini sizin için ekliyorum. Toprak Karışımı Olarak: saksı için 3/1 torf, 3/1 kırmızı toprak, 3/0,5 büyükbaş dışkısı, 3/0,5 ince kum, Başka bir yerdede yanmış gübre diye bir şey okudum, büyükbaş gübresi ile aynı şey midir bilemiyorum ![]() Madem geldiğinde saksı aktarımı yapacaksınız doğal gübreli karışımlı, dere kumlu toprak karışımdan yapmanızı tavsiye ederim uzun soluklu ve sağlık olur sanıyorum kolaylıklar dilerim.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Sayın Mustiguduk, aklıma gelmişken iyi direnaj lı bir saksıya dikme nizi tavsiye ederim. Okuduklarım çerçevesinde suyu dışarı atamayan direnajı düşük saksılarda bitki kökü çürümesi ve ya yapraklarda sararma dökülme gibi şeylerde olabiliyormuş... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
bilgi için çok teşekkür ederim. Yarın işten izin aldım. Göksu ırmağına gidip onlardan da temin ederim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Heyecanınızı paylaşıyorum ve bende size demir tozu bilgisi için teşekkür ederim. Yalnız ( gaydalı olursa ) demişsiniz bunu pek anlayamadım açıklarsanız sevinirim ve bitkinizle iyi buluşmalar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
kusura bakmayın lütfen mesajı yolda yürürken yazdım harf hatası olmuş. gaydal olursa = faydalı olursa demek istemiştim. Bu arada elinde mıknatısla kuru toprakda gezdirirseniz azda olsa metal tozu elde edersiniz. Ama en pratik yol metal doğramacı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2007
|
Herr balkona çıkışta iki-üç tane yiye yiye bu kadar kaldı ve ben de bunlrdan reçel yaptım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Kamkat'ın son hali böyleydi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
NaciG arkadaşım kumkuat ınız çok güzel maaşallah meyve leride ayrı güzellikte afiyet olsun.. Bende 13 adet falan meyve vardı kimi düştü kimini yedik birer 2' şer. Sonra yaprak sıkıntıları asalaklarıyla uğraştım ve budadım 63. sayfada alındığı haliyle olan resmi ve budanmış haliyle olan resimleri mevcut. Yeni yaprak vermedi çiçeği zaten yok bu sene meyve görür müyüm bilemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
Musti, arkadaşım bizim forumdan bir arkadaşta aspirin sulama suyunda eritip verdiğini söylemişti sanırım faydalı, alakası yok ama vazoda suya bıraktığımız güllerin suyuna da aspirin atarsak daha uzun canlı kaldıklarını duymuştum yanılıyorsam düzeltsinler beni. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
|
Öncelikle fidanınız gelsinde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Rica ederim Musti arkadaşım, bende hepinize teşekkürler ediyorum. Bilgiler paylaşıldıkça özel ve güzeldir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2014
|
Şuan 4 tane kamkat ım var ama dahada çoğaltmayı düşünüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
|
Evet 8-10 kök çileğim var lime ( limon ) var armut var limonservi var kolonya çiçeğim var domates im var hepsi terasta ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
|
Sayın Northstar, nihayet beklediğimiz güzelliklerinizin resimlerini eklemişsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
|
niye bilmiyorum ama aldıkça alasım geliyor önümüzdeki günlerde dahada çoğaltmayı düşünüyorum. youtube da bi video izledim kumlucada bi sera isim vermiyim reklama girermi bilmiyorum. Nasıl yaptıklarını anlatıyorlar her kamkat aynı olmuyormuş en güzelleri orda sanırım yolum düşerse veya bi tanıdık gider ise almak istiyorum nasıl olucak bilmiyorum. Email attım kendilerine eğer gerçekten güzel ise videodakiler ve anlattıkları kadar 5-6 tane daha alabilirim daha ileriki zamanlardada aşıyı öğrenip kendim yetiştirmeyi düşünüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Valla ben bu bitkiyi nasıl büyüttüğümü önceki sayfalarda anlattım. Kış biterken kumkatı dikili olduğu yerden fazla zedelemeden çıkarıyorum. Gübrayle karışık toprak doldurup dikiyorum. Çok sulamıyorum. Kabuklu bite karşı da - yaptığım doğru demiyorum- kolonyalı bezle kabuklu bitleri sildiriyorum. İki yıldır ne bit var ne pire... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
NaCiG arkadaşım, sizin kumkuat'ınıza bayıldım maaşallah .. Sizinki yerli mi, ithal mi ? Ve birde hiç budama yaptınız mı yoksa formu aldığınızda öyle miydi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2014
|
Merhaba arkadaslar bu site sayesinde tam bi kamkat hayranı oldum. Bu başlığın ilk 27 sayfasını okuyabildim henüz ama okumaya zaman buldukça devam etmeyi düşünüyorum. Sizin fikrini almak istediğim birkaç soru var. Yardımcı olursanız cok sevinirim. Haftaya ev değiştiriyorum ve balkonumda ağaç yetiştirmeyi düşünüyorum. Sitede yaptıgım araştırmalar sonucunda kamkat, mayer limon ve calamondin almaya karar verdim. Ancak yazın iki sefer on-on bes günlüğüne şehir dışına çıkmam lazım sizce aldığım ağaçlar yerine tam alışmadan bir de susuz kalırsa zarar görürler mı? Ya da ağaçlarıma kavuşmak icin yaz sonunu mu beklemeli miyim? Diğer sorum ise Bursa'da bu ağaçların sağlıklılarını nerden bulabilirim? Ya da internetten alabileceğim güvenilir site önerebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
Merhaba M.sarp hoş geldiniz aramıza. Okuduklarımdan öğrendiğime göre kumkuat' lar ilgi isteyen fidanlar diye biliyorum. En azından yeni aldığınız ilk dönem, çünkü hem bitkiyi tanımak, hem de yerine adaptasyonu, su isteği, ve oluşabilecek böcek, asalak tarzı zararlıların takibi açısından. Ve gene edindiğim bilgiler ışığında şunu söyleyebilirim ki, ne çok fazla susuz kalmayı seviyorlar ne de çok fazla sulanmayı.. Tercih sizin ama taşınma ve seyehat işleriniz bittikten sonra edinmeniz daha mantıklı gibi geliyor bana, İnternette satışı yapılıyor ama ben gözünüzle görerek almanızı tavsiye ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2014
|
Alıntı:
Umarım iyi bir başlangıç yaparım bu konuda cok hevesliyim zaten ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2009
|
arkadaşlar merhaba! 3-4 ay öncesinden aldığım 2 tane kumkuatım var.istanbulda yaşıyorum.soğuklarda içerdeydi ama artık açık balkonda..aldığımda üzrelerinde meyveleri vardı,turuncu renkte, acemi biri olarak tavsiyelerinize ihtiyacım var..önceki sayfaları vakit buldukça karıştırıyorum.. üzerindeki meyveler geçen senenin meyvelerimi? yapraklarında sararmalar var.bu vitamin eksikliğindenmi?.birde birkaç gündür farkettim meyveler pörsümeye başlamış,arada yaprak da döküyor.arkadaşım bana keçi gübresi verdi bugün koydum..iyi yapmışmıyım.... ya sevgili arkadaşlar kısaca ben neler yapmalıyım meyveleri toplayayımmı.temmuzda çiçek açmalarını etkilermi..şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
|
çok teşekkür ederim..sulamayı fazla yapmadım hatta yeni sulamaya başladım gibi..fotoğraf koyacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
Merhaba birsey danismak istiyorum.benim kamkat yapraklarini dokmustu fakat tatil donusu uzerinde pek cok cicek vardi ve minin meyve olmak uzereyken hata yaptim ruzgardan korumak icin iceri aldim.hepsi dokuldu.bu sene tekrar cicek acarmi,., |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bakım, kumkuat, yardım |
|
|