Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ç İ Ç E K
Merhabalar, bu sene ilk kez gördüğüm ve görür görmez aşık olduğum bir fidan ağaç bitki Kumkuat 1 tanede ben edindim aldığımda üzerinde 13 olgun meyve 1 tane sarı meyvesi ve 1 tanede mis minicik yeşil bir meyvesi vardı..Antalya da Peysaj cıdan aldım ve bana şeker gübresi ayda bir sefer kullanmamı söyledi, şeker gübresi içeriğinde ne var bilmiyorum , iz elementleri nelerdir bilmiyorum bunlar hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Ve 1 ay kadar sonra bazı yaprakların yeşil ve sarılı oduğunu gördüm ve bazı yapraklarda da minik benekler gördüğüm yaprakları koparıp attım evde doğal yaprak ilaçları olan kırmızı biberli bi karışım denedim ama pek işe yaramadı sanıyorum, ve ayrıca güçlü bir yan dalının tam ortasındada kahverengilik vardı, Günlerdir bu ağaç ile ilgili tüm yazıları okumama rağmen kafam karışık hala.. Neyse bugün budamaya karar verdim , ve tüm dalları baya budadım, güçlü ve yarası olan o dalı kökünden budadım budamadan sonra hiç birşey sürmedim balkonda güneş gören güneydoğu kısmında duruyor. Asıl merak ettiğim budama sonra yeni sürgünler ne zaman çıkar ve bu yıl çiçek açar mı , meyve verir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim..
|
Merhabalar,
Öncelikle kamkatınız hayırlı olsun. Bahsettiğiniz sorun (yapraklarda sarılık) muhtemelen demir eksikliğinden kaynaklanıyordur. Yapraklarında yapışkanlık
vb. şeyler var mı bilmiyorum ama eğer varsa ilaç kullanmanız gerekir. Merak ettiğiniz diğer konu yeni sürgünler bundan sonra çıkar meraklanmayın. Kamkatların Temmuz veya Ağustos ayında çiçeklendiğini bir yerde okumuştum. Eğer üzerinde meyvesi varsa onları tüketirseniz bu sene tekrar çiçek açar, eğer koparmazsanız üzerinde 1 yıl meyveleri muhafaza ettiğini öğrendim. Ben de 1 ay önce internetten sipariş verip aldım, benimkilerinde üzerinde meyveleri vardı, onları kopardım ve baktım ki yeni yaprak sürgünleri başlamış ve çok sevindim. Şimdi Temmuz-Ağustos ayını dört gözle bekliyorum.