agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni825Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-12-2012, 21:59   #1591
Yeni Üye

ETHEM020's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2012
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ateş Öztan Mesajı Göster
Aldığım fidan sanki aşılı. Yapraklarıda yerli seralarda gördüklerimden farklı.
Nasıl çoğalır bilemiyorum. "Bir bilene soralım mı?"

Kamkatlar tohumdan üretim ile çogaltılmaz
sadece aşı ile çogaltılabilirler.
çelikle üretimi de çok zahmetli bir iştir

ETHEM020 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2012, 22:12   #1592
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Acaba dalları kırılmasın diye herek mi bağlasam?

Siz zahmet buyurmayın, bana yollayın ben her türlü meşâkkatli herek bağlama işini hallederim)).

Bereketi dâim olsun, sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Lonicera beğendi.
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2012, 01:19   #1593
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ETHEM020 Mesajı Göster
Kamkatlar tohumdan üretim ile çogaltılmaz
sadece aşı ile çogaltılabilirler.
çelikle üretimi de çok zahmetli bir iştir
Merhaba bu linkleri lütfen inceleyiniz.
. http://www.agaclar.net/forum/172860-post105.htm
http://www.ehow.com/how_5477481_grow...quat-seed.html

Ayrıca bu konudaki 1459 numaralı mesajı ve o mesajdaki linkleri okumanızı tavsiye ederim...

Saygılarımla...

mrduran beğendi.
taha-b Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2012, 09:05   #1594
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-04-2012
bana yardımcı olabilecek kimse yok mu arkadaşlar.

ufuk1907 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2012, 09:56   #1595
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ufuk1907 Mesajı Göster
bana yardımcı olabilecek kimse yok mu arkadaşlar.
Merhaba efendim,

Uzmanlarımızdan özür dileyerek;

Öncelikle dış ortam ve güneş şart. Kamkat yer değişmelerinde çok stres yaşayan bir bitki, yaprak dökebilir bu nedenle.

Veya başka nedenler olabilir ki onlara yanıt gelecektir.

Örnek; Ben kamkatımı çok az drenajlı bir saksıda fazla sudan kaybettim.

Saygılarımla lütfen.

ufuk1907 beğendi.
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2012, 10:06   #1596
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Merhaba,

Saksı toprağı sanki su tutmuşta bataklık gibi olmuş gibi duruyor. Aşı üzeri canlı gibi, aşı altından sürgün yapan yeşil dalı koparacaksınız ve aşı yukarısına giden dalıda keseceksiniz.

Az sulayacak, 10-24 derece arası bir sıcaklıkta güneş gören bir yere kayacaksınız. Saksı altından fazlalık suyun tahliye olduğunu görmeniz lazım.

Gerisini zamana bırakacaksınız, ya kurtulacak veya ölecek. Her ikisi de hayatın gerçekleri, fazlaca üzülmeye veya sevinmeye gerek yok.
Alıntı:
merhaba. size bir şey danışmak istiyorum. kumkatı 1,5 aylığına birine emanet etmek zorunda kaldım.üzerinde 4 tane meyvesi vardı.döndüğümde meyveler ve tüm yarpraklarını döküp dalları kurumuş. sadece aşı yerinden aşağısı sağlam şuan. ne yapmam gerekriğini bilmiyorum ve çok üzülüyorum. nasıl kurtarabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

lale607, mrduran ve ufuk1907 beğendi.
Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2012, 11:08   #1597
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2012
Benimde kamkatımla başım belada , Suyunu biraz fazla kaçırdım galiba tüm yapraklarını ve meyvelerini döktü. aynı zamanda üzerinde kalan yapraklarıda kahverengileşti ve yumuşadı.

Asıl sorunum bir dalda kuruma başladı.Alta doğru iniyor.İlerlemesin diye biraz altından kestim , ama nafile hala devam ediyor. Ne yapabilirim. ?

beyz66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2012, 13:27   #1598
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-11-2012
Merhaba Mutlu Kutlu,

Gönderdiğiniz kumkuat çok güzel teşekkür ederim.Kumkuatların yaprak ve meyve dökmesi normal demiştiniz ama sizin gönderdiğiniz kumkuat ne yaprak dökmüş ne de meyvelerini gayet üzerlerinde duruyorlar.Yapraklarının üzerindeki beyazımsılıkları (ilaç gibi) nasıl ve ne ile temizleyebilirim,ne olduğunu da merak ediyorum.Sağlıklı kalmasındaki etken bu olabilir mi?

nurCANIM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2012, 18:44   #1599
Yeni Üye

mrduran
söylediklerinizi dikkate alacağım.çok teşekkür ederim.

Mutlu Kutlu
sizede çok teşekkür ederim.her seferinde sizi bulup yardımınızı almak kurtarıyor bizi.söylediğiniz gibi kestim.yanıtınızdan anladığım kadarıyla bıraktığım kişinin çok sulaması sonucu olmuş.kestiğim dallar bayağı kurumuştu.bir şey daha danışmak isterim. diğer arkadaşlara yanıtlarınızda besin takviyesi önermişsiniz.bunu adlandırırsak tam olarak ne almam gerekecek?

mrduran beğendi.
Eski 13-12-2012, 19:36   #1600
Yeni Üye

ufuk1907 kumkuatınızı görünce içim acıdı.Benimki böyle olursa başında günlerce oturur ağlarım herhalde öğrencilerimin hediyesi benim için çok kıymetli çok seviyorum ben kumkumumu. Mutlu Kutlu'nun bana önerdiği besini ben aldım ayriyetten 2.kumkuatımı da aldım çok sağlıklı bir kumkuat.Büyük ihtimalle kendi ürettikleri ve benim almış olduğum besini kullanıyorlardır 2.kumkumum çok güzeeel,bakmaya doyamıyorum.Size acizane besin önerim bu siteye bakın BURAYA TIK ben Mutlu Kutlu ağaç dostunun tavsiyesi ile aldım inşallah benim kumkum da gönderilen gibi bir sürü meyve vericek.

ufuk1907 beğendi.
Eski 13-12-2012, 20:56   #1601
Ağaç Dostu.

Esasen bitki beslemek çok kolay, fakat daha da güzel olsun diye bazen abartıyoruz bazı şeyleri. Fazla sulamak, uygun olmayan gübreleri vermek vb.

Yeterince su, yeterince güneş, yeterince ısı ve en önemlisi yeterince sevgi. Bunlardan birini fazlalaştırınca veya eksiltince kötü sonuçlar ortaya çıkıyor.

Yapacağınız pek birşey yok, önceki mesajları gözden geçirin. Gerekenleri yapın, herşeyi olurununa bırakın.

Kurtulursa eskisi gibi neşeli olmaz, nekahat aşamasındaki bir hasta durumunda olur. Önemli olan hastalanmadan, hastalandırmadan gerekenleri yapmak.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beyz66 Mesajı Göster
Benimde kamkatımla başım belada , Suyunu biraz fazla kaçırdım galiba tüm yapraklarını ve meyvelerini döktü. aynı zamanda üzerinde kalan yapraklarıda kahverengileşti ve yumuşadı.

Asıl sorunum bir dalda kuruma başladı.Alta doğru iniyor.İlerlemesin diye biraz altından kestim , ama nafile hala devam ediyor. Ne yapabilirim. ?

mrduran ve ufuk1907 beğendi.

Düzenleyen Mutlu Kutlu : 13-12-2012 saat 22:10
Eski 13-12-2012, 21:07   #1602
Ağaç Dostu.

Merhaba sn. nurcanım,

Bende çok teşekkür ederim, yaprak üzerindeki lekeler suyun kireci. Herhangi bir şeyle sildiğinizde temizlenir. Bunun bitki sağlığına etkisi yok,

Size gelen kumkuat 1 saat tepesinden dolu yemiş hali, bazı yapraklarda hasarlardan bellidir. Şimdiki size gelen meyveler kadar sayıda doludan dolayı döküldü. Ama çok güzel beslenmesinden dolayı her türlü olumsuzlukta dahi sağlığını devam ettirebiliyor.

Sizde gönderdiğim besinle sağlıklı kalmasına yardımcı olmuş olursunuz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurCANIM Mesajı Göster
Merhaba Mutlu Kutlu,

Gönderdiğiniz kumkuat çok güzel teşekkür ederim.Kumkuatların yaprak ve meyve dökmesi normal demiştiniz ama sizin gönderdiğiniz kumkuat ne yaprak dökmüş ne de meyvelerini gayet üzerlerinde duruyorlar.Yapraklarının üzerindeki beyazımsılıkları (ilaç gibi) nasıl ve ne ile temizleyebilirim,ne olduğunu da merak ediyorum.Sağlıklı kalmasındaki etken bu olabilir mi?

mrduran beğendi.
Eski 14-12-2012, 07:43   #1603
Yeni Üye

merhaba nurCANIM,
benim kumkatımda eşimin hediyesiydi.muğladayken çok sağlıklıydı.eşimin görevi sebebiyle doğuya yerleşince kötüledi fakat kısa zamanda kendini toparlamıştı.taki emanet bırakmak zorunda kalana dek.bir kaç gündür bende çok üzülüyorum.çünkü burada başka alacak yerde yok,besinde yok.saksı toprağı bile bulamıyorum

Düzenleyen ufuk1907 : 14-12-2012 saat 08:19
Eski 15-12-2012, 21:25   #1604
Ağaç Dostu

gulşen's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2010
Galeri: 5
Cengiz Bey'e teşekkürlerimle...

içeri aldıktan sonra strese girdi sanırım devamlı yaprak döküyor,inşallah en kısa zamanda girdiği stresten çıkarda yaprak kaybımız durur

Eklenen Resimler

Düzenleyen gulşen : 17-12-2012 saat 18:41 Neden: ek yazı
gulşen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 01:02   #1605
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-11-2012
Selamlar bu bitkinin çekirdeğini toprağa diksek yetişir mi?

BarışOzcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 11:10   #1606
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Esasen bitki beslemek çok kolay, fakat daha da güzel olsun diye bazen abartıyoruz bazı şeyleri. Fazla sulamak, uygun olmayan gübreleri vermek vb.

Yeterince su, yeterince güneş, yeterince ısı ve en önemlisi yeterince sevgi. Bunlardan birini fazlalaştırınca veya eksiltince kötü sonuçlar ortaya çıkıyor.

Yapacağınız pek birşey yok, önceki mesajları gözden geçirin. Gerekenleri yapın, herşeyi olurununa bırakın.

Kurtulursa eskisi gibi neşeli olmaz, nekahat aşamasındaki bir hasta durumunda olur. Önemli olan hastalanmadan, hastalandırmadan gerekenleri yapmak.
Mutlu bey merhaba dal kuruması ile ilgili başka bir sitede şu ilacı yazmışlar sizce faydası olur mu ?

'' %0.4 dozunda bakırlı fungisitlerle ilaçlanmalıdır. ''

beyz66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 12:25   #1607
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi barışozcan Mesajı Göster
selamlar bu bitkinin çekirdeğini toprağa diksek yetişir mi?
tohumundan zor konuyu baştan okumanızı tavsiye ederim.

serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 13:11   #1608
Ağaç Dostu.

Çok sağlıklı bir şekilde yaşamakta olan bir bitki aniden gövdesinde şeffaf sert bir madde salgılar ve üst taraftan itibaren kurur, bu kuruma aşağıya doğruda devam eder. Bu durumlarda şeffaf sıvı sızan yerden organizma girmiş oluyor ve bitkiyi kurutuyor, böyle durumlarda organizmayı öldürmek için bakır içerikli zehirli ilaçlar kullanılır. Ağaçlara uygulanan bordo bulamacı buna bir örnek.

Sizinki kök sisteminden kaynaklı dal kurumaları ise hiç bir ilaç ve besin fayda etmez. En iyi ilaç zaman.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beyz66 Mesajı Göster
Mutlu bey merhaba dal kuruması ile ilgili başka bir sitede şu ilacı yazmışlar sizce faydası olur mu ?

'' %0.4 dozunda bakırlı fungisitlerle ilaçlanmalıdır. ''

mrduran beğendi.
Eski 21-12-2012, 11:38   #1609
Yeni Üye

Alıntı:
merhaba nurCANIM,
benim kumkatımda eşimin hediyesiydi.muğladayken çok sağlıklıydı.eşimin görevi sebebiyle doğuya yerleşince kötüledi fakat kısa zamanda kendini toparlamıştı.taki emanet bırakmak zorunda kalana dek.bir kaç gündür bende çok üzülüyorum.çünkü burada başka alacak yerde yok,besinde yok.saksı toprağı bile bulamıyorum
Merhaba ufuk1907,

size acizane tavsiyem benim önerdiğim siteden besin alabilirsiniz.
Bana da Mutlu Kutlu tavsiye etti.O siteden hem besin hem de kumkuat satın aldım pazartesi ptt'den parayı yatırdım beklemediğim bir hızda çarşamba hem besin hem de sağlıklı bir kumkuat kapımın önündeydi.Açıkçası bu kadar çabuk gönderileceğini ummazdım tavsiye eden Mutlu Kutlu ve site sahiplerine çok teşekkür ederim.Kumkuatımı anneme verdim sevinci tarif edilemez,o kadar çok sevindi ki anlatamam.Bence herkez doğumgünü hediyesi olarak sevdiklerine bir kumkuat alsın(şahsen ben artık öyle yapıcam)
İnşallah kumkutınız eski sağlığına kavuşur,meyve vermiş yeşermiş halini de görürüz.

[

Eski 29-12-2012, 12:04   #1610
Yeni Üye

mustij1903's Avatar

Giriş Tarihi: 04-09-2012
Kamkat kuruyor

Değerli forum üyeleri. Öncelikle tüm dostlarımızın yeni yılını kutlarım. İnşallah sağlıkla dolu ve mutlu uzun yıllar geçirmenizi temenni ederim.
Kamkatımı Aralık ayı 20 si gibi balkondan içeriye taşıdım lakin yaklaşık beş gün içinde kuruma meydana gelmeye başladı ve üzerindeki yapraklar ve meyveler dökülmeye başladı. yeniden balkona çıkardım. Çanakkale'de bu aralar hava sıcaklıkları ortalama 5 derece civarında seyrediyor acaba tüm sezon boyunca ağacı balkonda tutmak daha iyi mi olur. Evde kalorifer yanına yaklaştır masam da kuruma mutlaka oluyor. Ancak ev çiçekleri aynı tepkiyi vermezken acaba görünüşte daha sağlam ( ağaç ) görünen kamkat acaba başka nedenlerden dolayımı kuruma ve kalitesizleşme eğilimi göstermekte anlayamadım.
Tüm cevaplarınız için içten teşekkür ederim.

mustij1903 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2012, 12:09   #1611
Ağaç Dostu.

Geçmişte konu ile ilgili yazılmış mesajları okuyun, sizin durumunuza uygun cevapları mutlaka bulursunuz. Nerede hata yaptığınızı kestirmeye çalışın, bu kamkatı kurtaramasanız bile başka bitkilerinizi daha sağlıklı büyütürsünüz.

Eski 22-01-2013, 08:38   #1612
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-01-2013
Merhabalar...
Kamkatı haberlerde görünce araştırmaya başladım çok şirin görününce alayım dedim. ama dışarıda 90 100 tl arasıydı. Oglum'a söyledim internette ucuza bulmuş meşhur olunca heralde sitede ucuza sattılar.
almak isteyenler için kargosuyla 45 tl e geldi.
Mini Portakal Kamkat! Bakımlı ve Saksılı Kamkat Ağacı 175 TL Yerine 39,90 TL! - BirlikteAlalim.com, Fırsatları yakala...

neyse bi sorum olacak. kamkat geldiğinde çok yeşildi bi anda rengine kavuştu. bu normal mi birde toprağa ne zamandan sonra ekmek gerekir ?

aygulay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2013, 08:59   #1613
Ağaç Dostu.

İlanda görülen kumkuat bizde ve çoğu yerde 20-30 tl değerinde.

Bu ilanı veren 175 tl değerinde kumkuat görmemiş daha demek ki

İstanbul da bahçede yaşaması çok zor bir ihtimal, eğer çevrenizde portakal mandalina benzeri bitkiler kışın dışarıda yaşıyorlarsa mart ayında bahçeye dikebilirsiniz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aygulay Mesajı Göster
Merhabalar...
Kamkatı haberlerde görünce araştırmaya başladım çok şirin görününce alayım dedim. ama dışarıda 90 100 tl arasıydı. Oglum'a söyledim internette ucuza bulmuş meşhur olunca heralde sitede ucuza sattılar.
almak isteyenler için kargosuyla 45 tl e geldi.
Mini Portakal Kamkat! Bakımlı ve Saksılı Kamkat Ağacı 175 TL Yerine 39,90 TL! - BirlikteAlalim.com, Fırsatları yakala...

neyse bi sorum olacak. kamkat geldiğinde çok yeşildi bi anda rengine kavuştu. bu normal mi birde toprağa ne zamandan sonra ekmek gerekir ?

Eski 23-01-2013, 14:51   #1614
Ağaçsever

-serap-'s Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Merhaba;
benım kumkuatlarım bu yıl bolca ürün verdı dondan da zarar görmedi meyvelerini talep oldukça toplayıp satıyorum taze meyve **** reçelı ıle ilgilenen varsa temın edebilirim sağlıcakla...

-serap- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2013, 18:50   #1615
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-02-2012
Hasat toplama zamanı nedir?
Süresi var mı?

H.SAHIN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2013, 11:00   #1616
Ağaçsever

-serap-'s Avatar

Merhaba H.Sahin
Kumkuatlar bu bolgede ocak sonu şubat bası gıbı toplanabılıyor ve hiç bırakmadım ama bır yıl uzerınde toplamadan kalsa bile bozulmuyormus sağlıcakla iyigünler...

Eski 26-01-2013, 11:07   #1617
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -serap- Mesajı Göster
Merhaba H.Sahin
Kumkuatlar bu bolgede ocak sonu şubat bası gıbı toplanabılıyor ve hiç bırakmadım ama bır yıl uzerınde toplamadan kalsa bile bozulmuyormus sağlıcakla iyigünler...
Bilgi için teşekkür edrim.

Olgunlaştı fakat koparmaya elim varmıyor..
Üzerinde kalması, sonraki meyve oluşumunda zararı var mı?

H.SAHIN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2013, 09:38   #1618
Ağaçsever

-serap-'s Avatar

Merhaba H.Şahın;
Koparmaya kıyamıyorsanız nısan-mayıs ayına kadar kalabılır o aylardan sonra çiçek açıcak zaten bence meyve olması çiçek olusumunu engeller ama bunlar sadece benım gözlemlerim kolay gelsın...

mrduran beğendi.
Eski 31-01-2013, 17:10   #1619
Ağaç Dostu.

Romantik's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulşen Mesajı Göster
Cengiz Bey'e teşekkürlerimle...

içeri aldıktan sonra strese girdi sanırım devamlı yaprak döküyor,inşallah en kısa zamanda girdiği stresten çıkarda yaprak kaybımız durur
Gülşen Hanım kamkatınızın muhteşem gözüküyor, Meyveden bitki gözükmüyor.

Şu an durumu nasıl, yaprak dökümü durdumu,

Romantik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2013, 17:27   #1620
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-05-2010
çekirdekten yetiştirdiğimiz limona kamkat aşılanabilirmi

baykal_77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bakım, kumkuat, yardım

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025