![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Alıntı:
besin takviyesi yapmadım ama bundan sonra yapsamda faydası olmaz herhalde |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2011
|
Alıntı:
) oldukça sağlıklı. tavsiye ederim...bitkinizin büyüklüğünü bilmiyorum ama 16 lt lik saksı yeterli olur herhalde, benim yukarıda paylaştığım fododaki kamkatın saksısı yaklaşık 14-15 lt. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da benim kamkatım. Üzerinde yaklaşık 200 çiçek vardı ama bunlardan yalnızca 30-40 tanesi meyveye dönüştü. Bir kısmı da döküldü. Şimdi 20-25 meyvesi var. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın fkopar; Sizin bitkiniz bitki değil ağaç olmuş Maşallah. Gövdesi kalın, dalları gayet güzel, forumlu bir ağaç. Gayet de sağlıklı görünüyor. Meyvelerinin tadına bakmak da kısmet olur umarım ![]() Saygılar. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak bir türlü galeri güvesi denen yaratıktan kurtaramadım bitkiyi. Mutlu Kutlu beyden aldığım ilaçla ilaçladım, tam kurtuldum derken yine çıkmaya başladı. Yapraklara zarar veriyor. Ben de o yaprakları koparıyorum.Aslında aldığımda yaprakları bunun yaklaşıkiki katı kadardı, ama gittikçe azalıyor. yakında yaprak kalmayacak sadece meyveler kalacak ![]() bir yerde meyve öz suyunun zehirlenmesi gibi bir şey okumuştum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-12-2009
|
sn mutlu kutlu birkaç yıl sonra tekrar merhaba sizden 2 yaşında meyer limon fidanı almıştım kapalı balkonum için, görüp de imrenen annem ve kayınvalideme ise 3 yaş limonlar almıştım 3 yaş limonlardan daha çok olmak üzere limonlarımız oldu ve bizleri mutlu etti küçük ağaççıklarımız şimdi ise yine kapalı balkon için meyveli bir kamkat istiyorum (çok büyük olmayan) önerilerinizi bekliyorum selamlar ... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
limonların fotoğraflarını paylaşmanız mümkün müdür? |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
3 yaş aldıklarımız her verişte 10 12 limon verdiler ama fotograflamadım 2 yaş aldığımsa birkaç tane verdi ama aralıklı olarak açarak evimi misler gibi kokutmaları herşeye değerdi şimdi de daha rahat büyümesi için limonumu apartman bahçemize dikip yerine kamkat alma planım var |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/fide-fi...s/12916-15.htm bu linkten mutlu beye daha kısa zamanda ulaşabilirsiniz ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
|
çok teşekkür ederim yönlendirme için ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Kamkatı çelikten üretmek mümkün müdür acaba? bilginiz var mı? yukarıda resmini paylaştığım ağaçtan bir dal alıp köklendirmeye çaışsam başarıllı olabilir miyim? |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ev ortamında büyüttüklerimiz için mi öneriyorsunuz bunu? evde yetiştirdiğim calamondin üzerinde meyvesi varken tekrar çiçek açtı, ben de besine ihtiyacı olur diye düzenli olarak (Mutlu Kutlu'dan aldığım besinle) besliyorum. Sizce bahara kadar ara vermeli miyim? |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2011
|
Yeni bir kumkuat aldım pamuklu bit oluştu ziraatten bana bir ilaç verdiler ve kullandım şu an hiç bit yok üzerine tekrarlaması mümkün olabilir tabi ki ama ben bunun önüne geçmek için elimden gelen herşeyi yapacağım. Yalnız yaprakları çok yorgun görünüyor. Sulaması nasıl olmalı? Güneşi sever mi? Soğuk havaya dayanabilir mi? Kumkuat bakımı ile ilgili bilgi verir misiniz? şimdiden teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın cemremsi; hayırlı olsun. düzenli olarak yüzeyindeki toprak kurudukça sulamanız gerekiyor. Soğukta kalması pek iyi olmuyor, Ankara soğuğuna dayanamaz zaten. Evinizde güneş gören bir pencenin önüne koyabilirsiniz. ben öyle yapıyorum. şu ana kadar bir sıkıntı çıkmadı, yeni yaprak da veriyor. üzerindeki 30-35 meyvenin olgunlaşmasını bekliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
1- Yaklaşık 2-3 gün arayla 1 yaprağını düşmüş olarak buluyorum. 2- Sadece bir dalındaki yapraklar açık sarı ve yeşil. O dal ne istiyor anlamadım. 3- O dalda yeni çiçekler oluşmaya başladı, tepesinde ise büyük bir ihtimalle atacağı, hiç büyütemediği meyvesi var. 4- Sağlıklı olan dal ve yapraklarda ve bazı meyvelerde bal gibi yapışkan bir sıvı var. Zararlı arıyorum ama göremiyorum. 5- Meyveler henüz sararmaya başlamadı ama en azından sağlam duruyorlar. 6- Ben bu bitkiye şekil nasıl vereceğim onu da bilmiyorum. Çok dağınık, böyle kalması daha mı iyi acaba. 7- Toprağında bir tane ya kırkayak ya da çıyan hangisi bilmiyorum bir canlı var, yakalayamadım bir türlü. Bu kadar şeye rağmen ben bu küçücük ağacı çok seviyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
"Sağlıklı olan dal ve yapraklarda ve bazı meyvelerde bal gibi yapışkan bir sıvı var." Aynı durum benim mayer limon ve calamondin ağacımda vardı. ilaçlayınca geçti. ilaçlayın bence. "Meyveler henüz sararmaya başlamadı ama en azından sağlam duruyorlar." meyveler bu zamanlarda yeni yeni sararmaya başlıyor sanırım. benim kamkatda da bir veya iki tane sararmaya başlayan meyveler var. diğerleri yeşil. Bence endişe edecek bir durum yok. Bitkiye nasıl şekil vereceğinizi öğrenebilirseniz paylaşmanızı rica ediyorum. ben de araştırıyorum ama tam olarak öğrenemedim ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
mayıs sonuna kadar meyvesi dalında kaldığına göre şubat gibi meyveler yenme kıvamına gelir. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Dallarından da görüldüğü gibi aslında daha çok küçük bir ağaççık. Bu gün 1 tane de büyümüş meyvesi düştü yere. Besleyemediğini atıyor demek ki. Aslında acelem yok bir an önce olsunlar diye, böyle de çok seviyorum Şubatı da bekleyebilirim yani ![]() Peki ne ilacı kullanmalıyım acaba. Ve bu yapışkan sıvının zararı olurmu ki ? Sanki ağaç kendi üretiyor gibime geldi. Budama konusuna gelince, bu konu hakkında bilgisi olanların mesajlarımızı görmesini dileyeceğiz galiba ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlaç olarak ben "mospilan" kullandım. hem bu bahsettiğiniz yapışkan sıvı için hem de turunçgillerde sıkça görülen "galeri güvesi" için. faydalı oldu. Şu an turunçgillerim iyi durumda. Bu arada daha önceki mesajlarda yaprakların sararmasının besin eksikliğinden kaynaklanabileceğini belirtmişler. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu ilacı bana daha önce de önermiştiniz, henüz alamadım araya hep başka şeyler giriyor çünkü. Ama aklımda.Verdiğiniz 2. bilgiyi ben de okumuştum ama ilginç olan sadece tek bir dalda olup diğerlerinin normal görünmesi. Geçenlerde 2 çeşit gübre aldım, ama yazmayınca karıştırdım, şu an hangisi ne idi unuttum Örneklerini götürüp tekrar sormam lazım. Elimde var ama kullanamıyorum yani ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
yapışkan sıvı hastalık belirtisi. ilaçlamanız gerekli.. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
geçmiş olsun |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Bahçede olan kumkuatım bu sene çiçek vermedi. Çok da sağlıklı. Gözlemim bir sene veriyor diğer sene vermiyor. Oysa limonlar ve mandalinler yıkılıyor meyveden. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Kamkatın böyle bir özelliği olduğunu bilmiyordum. Her sene meyve verir diye düşünmüştüm. Acaba bu konuda tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir mi? |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Alıntı:
Kumkuatlar için dış mekanda iyi bir sene olmadı, bizim fidanlığımızdaki fidanların çoğuda bu sezon meyve yapmadılar, Bunun sebebi bu sezon Kumkuatlar için uygun hava olmaması. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Maalesef haklı çıktınız ama uyarılar için de teşekkür ediyorum. Bu gün dikkatli bakınca kabuklu bitlerin olduğunu farkettim ve yaklaşık 50 kadar biti cımbızla tek tek temizledim. Görebildiklerim o kadardı. Yarın yine kontrol. Ben de diyorum bu meyveler sağlıklıyken niye düşüyor. Suçlular cezalandırıldı bu gün. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bakım, kumkuat, yardım |
|
|