![]() |
|
|
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
kamkatlarımı her gelen yedi yedi bitirmeye çalışıyorlar ben koparmaya kıyamıyorum ya ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
açık balkondan fırtına çıkmadan kapalı balkona geçirdim kapalı camlı yeri begenmedimi acaba.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
kamkatların görünüşleri çok güzel mutlaka alacağım bir kamkat |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
arkadaşlar benimde saksıda bir atne kamkat ım var. Ben adana da yaşıyorum.Dışarıya bahçeye diksem burada yaşarmı acama? Adana da narenciyenin her çeşiti yetişiyor.Kamkatta da bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Konu hk. bilgi sahibi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
20 litrelik peynir tenekesinde, halinden memnun galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Hay maşallah.Memnun olduğu kesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
İyi bak, iyi besle kamkatlarını limonlarını. Önümüzdeki dönem senden bekliyoruz daha ala fotoğrafları ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah. ![]() Toprağını değiştirdim.Dediğiniz gibi kaya gibi olmuş.Şimdi yaprak döküyor ama inşallah kendini toparlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu.
|
Bitkilerde çocuk gibidir, her bişeyiyle ilgilenmek lazım. Kök, gövde, dallar, yapraklar vb. Diplerine 1-2 solucan salmanı tavsiye ederim, bitki beslemekte solucanlar yardımcı olurlar insana. Solucan ne kadar iri besili ise bitki o kadar sağlıklı ve verimlidir. Solucan saksıdan kaçmaya çalışıyorsa bitki havasızlıktan boğuluyor demektir, kıl gibi inceliyorsa fazla suluyosundur, çelimsiz orta boysa toprağında besin kalmamıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Benim kamkat saksısını uzun süredir değiştirmeyişime rağmen oldukça verimli. Arada üstten toprak ekliyorum, kristal gübre koyuyorum. Şu an meyvelerin en yenilesi olduğu zaman, sulu, çıtır çıtır. Yapraklardaki tozu görmezden gelin, ev birinci katta olduğu ve sürekli rüzgar estiği için bir an tozsuz kalmıyor balkonlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Mutlu Abi, Solucan iyi fikir.Yarın solucan avına çıkmak lazım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu.
|
Her saksı içerisine 1-2 tane sal, fazla çoğalacaklarda bitkiye zarar verecekler diye hiç düşünme. Mekan küçük kalacağı için az çoğalırlar, ne kadar çok olurlarsa bitki için o kadar iyi. Topraktaki organik gıdaları solucanlar yer, bitki için çok faydalı enzimleride katarak toprağı geri bırakır. Tüneller kazarak bitki köklerinin hava almalarını sağlarlar. Beleş işçi daha ne istenirki ![]() Baktın bitkide kötüleşme var, saksıdan çıkarırsın toprağını dağıtmadan solucanları incelersin. Solucanlar besiliyse, gövde ve yapraklarda problem vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2013
|
merhaba benim kamkatım önce yapraklarını normal olmayan miktarda döktü.şimdide dalları kahverengi olmaya başladı.bu dalcıkların bazılarını kestim ama devam eden bir sorun var sanırım halen yaprak dökümü devam ediyor.bugün baktığımda yapışıklık vardı yapraklarında.bu bitki 3-4senedir baktığım bir bitki kurtuluşu varmı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nariel, ne güzel olmuşlar. Kamkatı daha öne niye hiç düşünmemişim, ilgili sayfaları da pek okumamışım. Mayer limon bahçede bu sene çok keyifli büyüyünce ve limonlarını da yiyince kamkat da alamaya da karar verdim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Maşallah aliok...sizde güzel bakmısssınız demekki..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu.
|
Aşı anacı troyer olan kamkatlar kışın hareket etmezler, yeni sürgün vermeleri baharda başlar. Kamkatınızı güneş gören ılık bir yere yerleştirip kendi haline bırakın. Filizlenme ve hareket başladığında besin kullanmaya başlarsanız sonuç daha iyi olur. Solucanların bitkiye faydası çok fazla, iyi yapmışsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu.
|
Hayvan gübreleri azot ve nitrat bakımından zengin, iz elementleri bakımından fakirdir. Bitki için tüm geriksinimlerini karşılayacak dengeli besin kullanmak daha iyidir. Azot ve nitrat bitkinin aniden parlamasını ve gelişmesini sağlar, ama zamanla bu parlama sönük bir hal alır. Parlamadan kastettiğim gelişim hızı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
sayın mutlu kutlu ; bilgileriniz için teşekkürler . benim kamkat ta fazla bir değişiklik olmadı dalların uçlarından kurumaya devam ediyor. acil olarak ne yapabilirim yoksa 2-3 gün içinde tamamen kuruyacak .kuruyan dalların dibinden kesiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu.
|
Yapacak pek birşey yok, kendi haline bırakıp nereye kadar kuruyacağına bakacaksınız. Büyük bir ihtimal kökleri çürüttünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu.
|
Kestiğiniz yerdeki kabuk hala sulu ve canlıysa kurtulma şansı yüksek. Susuz ve kurumuşsa yeşil ve canlı yeri bulana kadar kesmelisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-01-2011
|
Merhabalar ben forumla yeni tanışıp yeni üye oldum. Düzenleyen turuncsever : 30-01-2011 saat 15:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
|
Evimizde hediye gelmiş buna benzer bir bitki var biraz araştırdığım kadarıyla kumkat olduğuna kanaat geitrdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
|
Yaklaşık 3 yıldır bizde ve geldiği günden beri çok gelişmemekle beraber gerilemeye de başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bakım, kumkuat, yardım |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|