View Single Post
Eski 18-02-2011, 07:26   #1140
Andora
Ağaç Dostu

Andora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2011
Merhaba,

Forumda da, bitki yetiştirmede de oldukça yeniyim. 10 gün kadar önce meyveli bir kamkat ağacı satın aldım. Onu 23 Lt. 'lik bir saksıya aldım. Saksıyı satan dükkandan aldığım, üzerinde sadece 'süs bitkileri için toprak' yazan birşey ile doldurmuştum saksısını... Rengi siyah, yumuşak ve çok hafif bir şey. Demlikteki çay posasına benziyor. Sanırım bu basit bir torf.

Ancak bitki geldiğinde 2-3 yaprağı, ucundan yarısına kadar kahverengileşerek kurumuş idi. Onları elimle kopardım. Sadece 1 yaprağında ise ince, kahverengi bir çerçevenin içinde kuru ve rengi beyaza yakın bir kaç leke var. Bir meyvesinin üzerinde de sap kısmında sanki yine beyaza doğru bir renk bozulması var. Meyveleri burada resmini gördüğüm kamkatlarınki gibi sağlıklı görünmüyor. Kalın kabuklu, küçük ve soluk görünüyorlar. Kıyıpta kopardığım bir meyvesini kestiğimde içi 4 odacıklı ve susuzdu. Satıcı firma yapraktaki lekeler için mevsiminden olduğunu ve 1 ay sonra yemyeşil olacağını söyledi.

Lütfen yardım edin, ilk bitkiciğimin ellerinde ölmesini istemiyorum. Ona kum kum adını verdik. Kızım onunla sohbet ediyor. Kurur giderse çok üzülürüz. O artık aileden biri bizim için...

Andora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön