![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2009
|
Yaklaşık iki yıl önce sayın Romantikten aldığım kamkatımın bu seneki durumu Üzerindeki meyveleri tamamen yemeden kamkatın bir hatıra fotoğrafını çekeyim dedim. Herkese tavsiye ederim evde balkonda veya bahçede yetiştirebileceğiniz dekoratif , kompakt , hoş kokulu çiçekli ve meyvesi yenilebilen bir bitki daha ne olsun... Düzenleyen Plantae : 09-01-2010 saat 17:31 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Sayın plantae, Kamkatınız çok şirin gözüküyor, iyi bir bakım yaptığınız belli. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah bizim kamkat topla topla bitmedi bu sene. Bir posta daha topladık, herkese tavsiye ederim, bereketli bir tür. Üzerinde daha bir bu kadar da vardır. Bunlar bu postada topladıklarımız (bir ay kadar önce bu kadar olmasa da 10-12 tane toplamıştık): ![]() ![]() Bu da şu an üzerinde kalanlar: ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili tamaşa, darısı sizinkilere Üstündekileri dökmezse eninde sonunda büyür ve turunculaşırlar. Merak ettiğim birşey var, kamkatı budamalı mıyız? Şu an saksıda saldım çayıra Mevlam kayıra büyüyor, budamazsak verimi azalır mı? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
bende aynı şeyi merak ediyorum budamalımıyız? uzun gövdeli olmasını istiyorum yukardan dallansın budamayla bunu elde edebilirmiyiz? hep satılanlar bodur çalı gibi ve başka birkaç sorum daha var: budadığımız dalları atmayıp çelikleyerek istanbulda büyütebilirmiyiz? dayanıklı olması açısından 3 yaprak denen anaca aşılandığını duydum. Eğer yaşamayacaksa çeliklemeyle vakit kaybetmeyip aşılamak için üç yaprak anacı nerden temin edebiliriz nerde satılır? marketlerde satılan limon(citrus) a aşılarsak olurmu? en ucuz limon olduğu için aklıma geldi. Benim kamkatım saksıda nasıl bir besin takviyesi önerirsiniz? Biliyorum çok soru oldu uzaman arkadaşlardan rica ederim ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Alıntı:
1. 150-200 cm boy yaptırılacaksa istenilen boya gelmesine kadar alt yandallar gövde birleşiminden kesilir, istenilen boyda kalması için tepesi kesilir. yukarıdan aşağıya 50 cm gibi yan dallarla taçlanması sağlanır. 2. 100 cm kadar büyümesine müsade edilir tepesi kesilerek toprak yüzeyinden 20-30 cm kadar sonra yan dallarla açılması sağlanır, bodur bırakılır. Budama yaparken istenmeyen kısımlar ve uçları kurumuş dallar kesilir. Çok sert budama yapmak, bitkiyi yorar ve meyve verimini azaltır. Unutulmaması gereken, narenciye türlerinin en alttan belirli bir yere kadar olan dalları bol meyve tutarken tepe sürgünler meyve tutmaz. Dal çeliklerinden çoğaltılmaz, tohumlarından dikilip kamkat fidanıda elde etmek mümkün ama hem geç meyve verir, hemde trunça aşılı olan gibi sağlıklı ve güzel olmaz. En mantıklı çoğaltım şekli turunça aşılamaktır. Son olarak: Besin kullanmazsanız bitkiniz ilk aldığınız formdan geriye doğru gidecek ve bir zaman sonra sağlıksız bir kamkatınız olacak. Sağlığını yitirmiş bir bitkiyi eski haline getirmek epeyce zor ve zahmetlidir. Baştan tedbir almak daha akıllıca olur. Düzenleyen Mutlu Kutlu : 26-02-2010 saat 09:41 |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Maşallah.Hepsi çok güzel .Arkadaşlar sayfa renklenmiş.Pek lezzetli görünüyorlar .. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2008
|
Merhabalar, forumu başından sonuna kadar okudum.Bir hafta kadar önce bana 50-60 cm boylarında hediye olarak bir kamkat geldi.Geldiğinde üzerinde meyveleri vardı fakat gelene kadar bir kısmı dökülmüş birazda pörsümüştü meyveler, yaprakları kıvrık kıvrık ve bazıları kahverengiye dönüktü.Salondaki yere kadar olan pencerenin önüne koydum güney cephesine.Fakat bir hafta içinde üzerinde ne meyve kaldı ne de yaprak.Çok üzüldüm ne yapacağımı şaşırdım.Toprağı çok sıkı ve kumlu görünüyor.Ne yapmalıyım.Kapalı balkona güneş alan kısmamı koymalıyım fakat neresinden güneş alacak bilemiyorum sadece daldan ibaret kaldı.Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Sn. sellyme, Aşağıda kendi mesajımı alıntıladım, bu durum sizin kamkatınız içinde geçerli. Bir yerde bir hata yapmış olabilirsiniz. Dal uclarından itibaren geriye doğru kurumalar başlamışsa yapacak bir şeyiniz yok, demekki sağlıksız bir kamkat almışsınızdır. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2008
|
Mutlu Bey ,cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Fakat kamkatı ben seçerek almadım hediye geldi ve bir hafta içinde su dahi vermedim toprağı yeterince ıslaktı yaptığım tek şey pencerenin önüne güneşe begonvilin yanına koymak oldu.Sanırım geldiğinde sağlıksızdı ve yaprakları kıvrılmıştı.Dün gece dal uçlarını budadım başkada birşey gelmiyor aklıma. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu.
|
Yapacak bir şey yok o zaman bu durumda, bırakalım kendi haline. Bahar aylarında taze sürgünler yaparak toparlanabilir. o zaman besin vb. şeylerle yeniden forma sokarsınız. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Merhaba arkadaşlar, Benim kamkatımın yapraklarının yakın olan fotoğraflarını koydum. Araştırdığım kadarıyla, kalsiyum eksikliği olduğunu sanıyorum. Eğer öyleyse ne şekilde kalsiyum verebilirim. İnsanlar için olan suda eriyen kalsiyum tabletleri olur mu? Diğer yapmayı düşündüğüm tavuk gübresi. Siz ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu.
|
Kalsiyumdan ziyade, demir ve mangan eksikliği var gibi. İz elementleri ve besinden oluşan dozunda bir karışım kullanmanızı öneririm. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Çok teşekkür ederim Mutlu bey, Toprak değişimi faydalı olur mu? Bu bitki sanırım bir seneden fazladır aynı toprakta. Yoksa illa da bitki besini vermem mi gerekir. Bahçe bölümlerinden bulabileceğim bitki besinleri olur mu? Biraz fazla soru sordum ama mazur görün ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu.
|
Toprak değişimi bir nebze iyi olabilir, ama bitkinin kılcal köklerine zarar verileceği düşünüldüğünde pek mantıklı olmuyor. Saksı büyütmek ve büyütürken bitkinin kökleriyle oynamamak lazım. Hiper marketlerin bahçe bölümlerinde satılan besinler çoğunlukla çiçeklendirmek ve yaprak gelişimine yardımcı besinler olarak bulunuyor. Oysa bitkilerin besin yanında iz elementleri ve mineral gereksinimleride olur. http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=12916&page=7 bu linkteki 200 ve 206 cı mesajlarda besinle ilgili cevaplarım var. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2005
|
kumkuat çekirdeklerini nezaman ekmeliyim.? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
yediğin meyvenin çekirdeklerini hemen ekebilirsin, hemen ekmeyeceksen serin karanlık ve kuru bir yerde sakla. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2010
|
Yeni bir kamkat fidanı aldım 30-40 cm boylarında. Şimdi sorularım var ben karasal iklimin hakim olduğu bir yerde yaşıyorum. 1- Kamkatı evdemi balkondamı yetiştirmeliyim? 2- Ve Kamkat için en uygun yer neresidir(Güneşli,Güneşsiz,Nemli)? 3- Aldığımda saksıya aktarırken içinde bayağı toprak solucanı vardı bunlar bitkiye herhangi bir zarar verirmi yoksa yararlımı? 4- Ne zaman yetişkin bir ağaç olur çiçek açıp meyve vermesi ne zaman olur? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Arkadaşlar benimde öğrenmek istediğim, Çekirdekten yetiştireceğim Kamkat meyva verirmi.? Yoksa aşılamak gerekirmi. Bilen arkadaşların yardımını rica ediyorum. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sormuş olduğunuz soruların zaten cevapları aşağıda açılmış konu hakkındaki mesaj içeriklerinde mevcut. Bi zahmet bütün mesajları gözden geçirin, sizin sorularınızın cevaplarını ve diğer olumlu ve olumsuz koşulları mantıken değerlendirin. Kamkat, Kumkuat (Citrus fortunella 'margarita') |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-08-2007
|
Gelde ye şimdi bu meyveleri,bu güzelliğe bakmak varken nasıl koparalım..bizimkiler tadını aldı her hafta 1-2 gidiyor meyveleri... hepsini toplasam bir daha meyve vermesini nasıl beklerim acaba... çekirdeklerini ekip çoğaltmayı düşünüyorum umarım başarırız... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2010
|
Kamkat hakkındaki sorularımKamkat'ı nereye yerleştirmeliyim?
Yeni bir kamkat fidanı aldım 30-40 cm boylarında. Şimdi sorularım var ben karasal iklimin hakim olduğu bir yerde yaşıyorum. 1- Kamkatı evdemi balkondamı yetiştirmeliyim? 2- Ve Kamkat için en uygun yer neresidir(Güneşli,Güneşsiz,Nemli)? 3- Aldığımda saksıya aktarırken içinde bayağı toprak solucanı vardı bunlar bitkiye herhangi bir zarar verirmi yoksa yararlımı? 4- Ne zaman yetişkin bir ağaç olur çiçek açıp meyve vermesi ne zaman olur? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
Arkadaşım aradığınız bilgileri aşşağıda'ki linkte bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthr...ghlight=kamkat |
|
|
|
|
|
#27 |
|
/
Giriş Tarihi: 28-04-2010
|
![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2009
|
kamkatımdaki hastalık..
arkadaşlar bu kamkatı alalı yaklaşık iki ay oluyor.. tüplü olarak almıştım.. aldığımda bu lekeler ve bu tarz buruşuk yapraklar üzerinde vardı.. Sanırım bu bir hastalık.. Ne olduğunu ve ne kullanabileceğimi bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2012
|
Hastalık Hakkında
Alıntı:
mümkün oldugunca gündüz **** sabah sulama akşam sula ve ucuz bir ilacı var 5 - 10 tl ye satılıyor mavi toz şeklinde onu suyla karıştırıp yapraklarına sıkıyorsun o tedavi ediyor ama sulama şekline dikkat etmen gerekiyor ve elinde bitki sayısı fazla ise çok sık yan yana durmamaları gerekiyor, http://www.agrofarm.net/foto/Image/p...20citrella.jpg https://www.google.com.tr/search?q=t...ec%3B500%3B375 |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2009
|
birde bazı yapraklarda minik delikler var onlarda hastalıklamı ilgilidir bilmiyorum.. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bakım, kumkuat, yardım |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|