![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Sayın Maki01, Üzerinde fazla olan çiçeği döküp kalanlar meyveye duracaktır. Gübre takviyesi yapmanıza gerek yok. Yerini sabitleyin güneş alan bir yerde olsun, sulamasını da toprağın durumuna göre yapın. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-07-2009
|
bu söyledikleriniz benim içinde geçerlidir değilmi |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sizin Kamkatınız içinde aynı şey geçerli. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Doğuya bakan balkonda 3-4 saat güneş alıyor. Yerini sevdi bence. Yeni sürgünler veriyor. Suya dikkat ediyorum . Çiçeklerin dalla olan bağlantıları çok zayıf gibi. Umarım hepsi dökülmez. Ne güzel minicik bir meyve olmuştu. Dökülen çiçek değil, meyveye döndü sonra düştü. Etrafta karınca var. Sabah üzerinde bir tane gördüm. Yaprak biti filan yok. Zararlı yok yani. Karınca meyve sapını yer mi? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Sayın Maki01 sanırım döllenme sorunu var. Bir parça pamuk veya fırça ile çiçeklerin hepsinin üzerinde birkaç kere dolaştırıp kendiniz tozlayın. Karınca çiçek dibindeki nektar kokusuna geliyordur. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-08-2007
|
Selam hepinize,bizim kamkatımızda çiçeklendi ve meyve vermeye başladı.ç,çeklerininde resimlerini paylaşıcaktım ama bulamadım ![]() Bende meyvelerini göstereyim sizlere.yaprakalrındaki kirlilik için üzgünüz ama en kısa zamanda bir genel bakımda halledicez. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Kamkatınızın son durumu nasıl ? Üzerindeki meyveler büyümeye başladımı . |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Meyveler duruyor, yeni meyve ve çiçeklerde ekleniyor üzerine. Nerdeyse bunlar kadar oldu. Ancak bugün yapraklarda bir zararlı ortaya çıktı. Galeri sineği gibi. Yaprakların arkası gümüş gibi parlak bir renge dönüyor ve kıvrılıyor. Hasta yaprakları koparıp uzaklaştırdım. İzliyorum sürekli , başka yapraklarda da ortaya çıkacak mı diye... Genel durumu çok iyi ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimkinde de galeri sineği larvası mıdır nedir, ondan oluşmuştu; şu sıralar kamkatı bırakıp çekirdekten yetişme limonlarıma gittiler. Benimkinin üzerinde çok az meyve kaldı ve onları büyütüyor. Umarım iyice büyümüşken onlafrı da dökmez. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Daha öncede dediğim gibi bitki çok çiçek açar bunlardan bazılarını döker, meyveye yatanlardanda bazıları dökülür, bunla normaldir. Genel itibarıyla Kamkatınıızn meyvelerinin büyüklüğü çok güzel. Böyle devam edecektir. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
limquat bu sezon için üretmek istediğimiz bitkilerden biri. Ama ne yazikki anaç temin edemedik. Mesela Lime, Pomelo, Tatlı Limon. Kalomandin ve Kırmızı Limon anaç temin ettik, üretime başladık. Ne zamana fide çıkartırız, tam olarak bilmiyorum. Sırada Budanın Eli ve limquat var. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende direk torfa ektim, gelişmeleri yavaş.. Fakat kamquatların torfta gelişimleri çok yavaş.. Bahçe toprağına şaşırtacağım.. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cengiz Senden aldığım kamkat tek çiçek verdi ve meyvaya döndü..Umarım mayerdeki gibi [meyvammı yoksa kendi gelişmemmi önemli? ] ikilemine düşüp meyvasını dökmez.. Düzenleyen sındırgılı : 19-08-2009 saat 11:17 |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Kamkatınız bundan sonra artık verdiği meyveyi büyütme işini devam ettirecektir. Kamkatlar fazla bakımı sevmiyorlar. Çok ilgilendiğiniz zaman meyveye dönüşmüyüp boya gidiyorlar. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Sayın bari nerden buldunuz acaba tohumlarını kamkatların. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimkilerin şu anda gelişimleri güzel, ama sonra nolur bilmem,güneşli sıcak bir yerde duruyorlar.. Düzenleyen bari : 19-08-2009 saat 11:40 Neden: ekleme |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-08-2009
|
merhaba arkadaşlar birşey soracağım resimleri nasıl ekliyorsunuz ben yapamadım |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
|
arkadaşlar benim fidanım bu bana rizeden geldi aşılı ilk geldiğinde birtane meyvası vardı oda düştü mart ayında budadım hiçbirşey bırakmadım toprağını da değiştim ve yeni filizler açtı çok güzel büyüyor merak ettiğim busene meyva verirmi acaba..... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
sn bakırcı fidanınız bu sene için artık meyve vermez seneyi beklemeniz gerekecek |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
|
ne yapalım seneyi bekleyeceğiz ....tşklr |
|