![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn Nariel, konunun uzmanı değilim ama bendeki turunçgillerde de sıkça rastladığım bir zararlı bunu yapan. Yanılmıyorsam yaprak galeri güvesinin marifeti. Ben ilaçlama yapmıyorum, bir kaç yaprağı deforme ediyorlar sadece. El ile yaprak üstünü temizlemekle yetiniyorum. İkinci resimde ise dikenli olan sürgün, kamkatın aşılandığı anacın sürgünü büyük ihtimalle. Ve tahminimce turunç sürgünü. Aslında fidelerimizi sıkı takip etmek gerekiyor, özellikle aşılanmış olanları. Bu kadar büyümesine izin vermeden müdahale edilirse, fidan boş yere besin tüketmemiş olur. Sürgünü dibinden keserek kurtulun derim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
İsterseniz şöyle de yapabiliriz; yabani sürgün dibine havai köklendirme uygulayıp, köklendikten sonra kesip, kamkattan bir göz aşılayıp 2. kamkat fidesini elde ederiz . Tabii bu arada bu sürgün, kamkatımızın tüm besinlerine ortak olmaya devam edecek. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim kamkat tek tük meyve dökmeye başladı. Suyunu da çok vermiyorum ama.. Ziyan olmasın diye o miniminnacık yarım cm'lik yeşil ve acı meyvecikleri bile yiyorum ![]() Bu arada bu sene buradaki kamkatlar 30 liraya yükselmiş, geçen sene 20 liraydı. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nariel senin meyveler dökülüyor ise az suluyorsun demek ki. Benim deneyimlerime göre çiçek verdiği zaman çok sulanmayacak, meyveye döndükten sonra susuz da kalmayacak. Nem azalırsa bitki kendisini kurtarmak için meyveleri atıyor. Aman dikkat. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Maki, Kamkatı geçen sene aldığımda, saksısı küçüktü. Büyük toprak saksıya bir kısım toprak,bir kısım gübre,bir kısım kum ve bir kısım ormandan aldığım kuru yaprakları bir araya getirerek hazırladığım harca ektim. Yaklaşık 100 e yakın meyvasını yedik,kışın başlamasıyla korumaya aldım ama çok mutlu olmadığını görünce saksıyla içeriye aldım. Mart ayının ortalarında korunaklı ama dışarıya çıkardım ve toprağa ektim. Sonra sitede ki okuduklarımdan İstanbul kışına dayanamayacağını öğrenince mayıs ayında tekrar saksıya geçirdim .Bu sefer kum eklemeden ,saksı toprağına orman toprağı(kurumuş yaprakların altından kazmadan biriken toprağı),odun külü karışımını da toprağa ekledim.toprakta geçirdiği 2 ay boyunca gelişimi durdu . Saksıya aldıktan sonra yaprakları artmaya başladı.1ay önce humik asit verdim. 15 gün de bir de sıvı besinle suladım. Yaklaşık 1 hafta öncesine kadar üzerinde hiç çiçek yoktu ve ben bu sene artık çiçeklenmeyecek ve meyve vermeyecek diye düşünürken 3-4 gündür her yerini beyaz tomurcuklar sardı. Sevgiyle kalın. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler sevgili jineop, Bugün yola çıkmış olması gereken kamkatım 2 yaşında imiş. Balkonda saksıda yaşayacak kamkatım. Ne zaman meyve verir bilmiyorum. Sayfaların tamamını okuduğumda birçok sorumun cevabını bulacağımdan eminim. Sevgiler... Düzenleyen maki01 : 14-07-2009 saat 14:47 Neden: harf |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
benim kamkatım da meyveler çıkıyor fakat bir kısmı büyüdükçe dokulmeye başlıyor. üzerinde hala daha bol miktarda meyve var fakat bu dokulme beni korkutuyor. sebebi ne olabilir ? deneyimli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. teşekkürler. (cam kenarında evin içinde saksıda yetiştiriyorum.) |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Romantik'den gelen 2 yaşındaki kamkatım çiçek veriyor. Bu sene için hiç umidim yoktu. Pek miniş bir şey ama üzerinde 5-6 çiçek var şu an. Çok ama çok sevindim. Umarım dökmez, meyvesini de görürüm. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Alıntı:
İnşallah yakın zamanda olgunlaşmış meyvelerini görmek ve yemek de nasip olacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim kamkat 30-40 tane meyve döktü Üzerinde çok az kaldı.. Sulamayı başta biraz az yapıyordum, sonra normale döndürdüm ama meyve dökülmelerine engel olamadım. Bir de fırtınaya maruz kaldı, bundan dolayı da dökülmüş olabilirler mi? |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bitki çok çiçek açar ama bunlardan hepsi meyveye durmaz, bunları zaten belli nedenler yüzünden döker. Saydığınız sebeblerden hepsi de meyve dökülmesine neden olmuş olabilir. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2009
|
Sayın romantik, engin bilgilerinizle banada ısık tutar mısınız? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-07-2009
|
Sevgili Kamkat dostları ben hem yeni kamkat sahibiyim hemde yeni üyeniz .Herkese selamlar. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
|
merhaba arkadaşlar. sizce bu yapraklar normal mi? bildiğim kadarıyla kamkatların yaprakları küçük oluyor ama benim yeni çıkan yapraklarım küçük değil.Sürekli yeni yaprak filizleri veriyor ama çiçek yok!2 ayda yaklaşık 30,40 cm uzadı.Ne yapabilirim?Bol azotlu gübrelerin iyi geldiği,bolca çiçek açtırdığı söyleniyor doğru mudur? |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Maşallah sizin Kamkatın yaprakları almış başını gidiyor. Azotlu gübreden ziyade Kamkatınız iç mekanda olduğu için yeterli derecede güneş ışığı, yeterli derecede Oksijen almadığı için bence çiçek açmıyor. Kamkatınızı güneş gören bir balkona, terasa veya Pencere önüne alırsanız Kamkatınız bayram yapacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
Sayın romantik,bana yardımcı olduğunuz için çok çok teşekkürler.Bende pencere önünde çok ışık ve güneş alıyor zannediyordum.Hemen balkona çıkarıyorum güzel kamkatımı ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
|
Sizce budama işlemi yapsam mı?Bu zamanda budama yapılmasının sağlıklı olmadığını okudum.Hangi ayda yapılabilir?En önemlisi nerelerden budarsam güçlenir?lütfen yardım |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu.
|
Şu an için sizin Kamkatınız zaten güçlü ve sağlıklı gözüküyor, budama yapmanıza şimdilik gerek yok, |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
sn kopshtar kamkatınız çok güzel durumda yeni çiçeklerdende mutlaka meyve alacaksınızdır |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Şu anda elimde 1 Kamkatım var, Boyu belkide size gönderdiğimin yarısı kadar ama üzerinde geçen seneden kalma hala 3 adet meyvesi var. Sizinkide meyve tutup, besleyecektir. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Çok hoş bir bitki gittigidiyor'da gördüm sitemizde aratayım dedim. Herkes de varmış nerdeyse. Benim amcamın da bir saksı olması lazım bende ondan almayı planlıyorum. Çelik alınıyor mu acaba bu bitkiden yoksa tohumdan mı yetiştimem lazım. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-07-2009
|
Sık meyvelenme
sevgili dostlar kamkatım haziran ayında saksını büyültüp doğal gübrelemesini yaptım. haziranda çok yüksek çiçek ve sonrası meyve aldım. iki hafta sonra tekrar çiçeğe kalktı ve meyveleniyor. birinci seanstaki meyveler azalmaya başladı ,öncerüzgardanmı diye şüpelendim ancak birbirine çok sık olanların düştüğünü gödüm.bende ikinc, seanstaki çiçek ve meyveleri seyrekleştirme işlemine tabi tuttum.Aynı yaprağın ayasından iki üç tane çiçek veriyor,bunların sağlıklı büyümesi ve kuvvetli olması için belli bir mesafede **** her dalda bir adet kalacak şekilde mi ayarlanması gerekmekte. bu konuda uzman arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.sapların kuveetlenmesi için özel takviye gübre gerekiyormuşimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Kamkatım ilk çiçeği meyveye döndü ama döküldü. Bu aşamada gübre takviyesi yapmak gerekiyor mu? Boyuna ve yaşına göre çok fazla çiçek var üzerinde. Nerdeyse her yaprağın dibinden bir kimilerinde iki çiçek veriyor. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bakım, kumkuat, yardım |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|