![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2008
|
Sn.Nariel ben İstanbul'da oturuyorum eşim limon ben ise kamkat fidanı arıyoruz. sizden rica etsem bize yardımcı olabilirmisiniz saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Nariel'inki kadar olmasada üzeri meyveli 60-70 cm boyunda kumkatı çiçek pazarından 20 tl'ye aldım. Hemen yan tezgahta çok daha küçük kumkatlar 30 ila 60 tl'ye satılıyordu. Rekabetmidir bilemem ama bana yaradı anlayacağınız. Artık benim de kumkatım var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ozgunce, yakın zamanda kamkat aldığım yere gittim ve civardaki tüm fidancılara kamkat sordum ancak hiçbirinde kalmamış. Takipteyim, geldiğini haber alırsam isteyenlere yardımcı olmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Silifke'den aldık, fidanlıklarda yok yok.. Çok ucuz buradaki bitkiler, kiraz, erik gibi fidanlar 3-4 lira, 1 yaşındaki zeytin fidanları ve nar fidanları 1 lira.. Kumkuatlardan ellerinde epey var, hepsi de meyveden kırılacak neredeyse. Pazarlık yapmadık bile, 20 lira diyince atladık hemen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Arkadaşlar merhaba. İşlerin yoğunluğundan forumu fazla takip edemiyorum. Bundan sonra daha çok zaman ayıracağım inşallah. Kamkat fidan fiyatlarındaki değişkenlik ilgimi çekti Nariel arkaadşımız bol meyveli Kamkatı Silifkeden 20 tl ye almış. katmer arkadaşımızda istanbulda fidancılarda küçücük fidelerinin 69 tl olduğunu söylüyor. Gerçekten fiyatların değişkenliği çok ilginç. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Bence herkes tutturabildiğine fidan satıyor. Bu işi profesyonelce yapanların fiyatları belli, birde fidenin boyuna ve üzerindeki meyva durumuna göre fiyat biçiliyor. Yalova'da sorduğum 3 ayrı üretici firmadan ayrı ayrı fiyat aldım. Bu arada sevgili Mutlu Kutlu'dan gelen fide çok dayanıklı çıktı balkonda bunca soğuğa rağmen poşet altında yaşamını sürdürüyor.Sadece bir tek meyvasını çekirdeğini çimlendirmek amacıyla koparttım. Diğerleri halen dallarında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2008
|
arkadaslar mısır carsısında kumkuat agici meyvelerinle beraber gordum ortalama 80 cm yalniz 75 tl istediler acaba fiyat nasildir ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Dilerseniz bu konuda bilgi sahibi olan Romantik Serseri'ye bir sorun. Ben iki adet kendim için iki adet de bir arkadaşım için iki yaşında fide aldım kendisinden. Meyveli ve 80 cm olanı ne kadardır bilemiyorum. Fiyatları çok değişiyor. İzmir'de 1 m boyunda olanına 150 lira demişlerdi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2008
|
tesekkurler rohlfs zaten tohum siparisini verdim bir de su kumkuati sorayim bakalim ne cavap alacagiz ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
E hadi bakalım sizin de kısa zaman zarfında Kamkat fideleriniz olur inşallah .. Fotoğraflarını da paylaşırsınız artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-02-2009
|
Mutlu Kutlu fidan satışına başlamış Bir de alışveriş bölümünde ona gözatın derim saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
arkadaşlar bana birisi kumkuat temin edebilirmi allah aşkına çok hevesliyim fakat hiç bulamıyorum.bartında yaşıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bartın'da yaşıyorsanız Romantik Serseri size yardımcı olabilir kendisi Ordu'da. Ben iki adet kamkat almıştım kendim için bir de arkadaşım için fideler almıştım, çok memnun kaldık doğrusu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
çok teşekkür ederim ilginize sayın rohlfs hemen romantik serseriyle iletişime geçeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
Rica ederim, umarım fide bulabilirsiniz ve meyvelerini görürsünüz kısa zamanda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
|
merhabalar, bu kumkuat sevdasına bende bulaştım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
İşyerimizin balkonunda bulunan kamkatı bu konuyu baştan aşağı okudukan sonra öncelikle budadım sonrasında fosfat içerikli (3lt suya 2 gr toz) olarak sulama suyu ile verdim. Birazdan resimleri ekleyeceğim. Genel durumu iyi gözükmüyor ancak yeni sürgünleri mevcut. ![]() Budama sonrası. Tepe ve uç kesimi yaptım. ![]() Düzenleyen hizals : 04-04-2009 saat 15:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Kamkat ımın yapraklarında sararma var neden acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
sayın member şip, yapraklarda sanki kabuklu bit var gibi görünüyor ,yaprak altlarına daha dikkatli bir baksanız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
arkadaşlar bendede kamkat var 2 adet romantik serseriden almıştım şubatta meyvesi yoktu tanıştığım birisi ile küçük guava verip 3 adet kamkat aldım yer olmadığından kara ve soğuğa maruz kaldı içeride ve dışarıdakiler gayet sağlıklı hiç bir özen göstermediğim halde . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bakım, kumkuat, yardım |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|