![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Limon (Citrus) çekirdekten yetiştirme
1 ay kadar önce, 2 tane limon çekirdeğini çimlendirmek için pamukların arasına koydum. Her gün gibi baktım. Geçen gün filizlendi. Sorum şu: Şimdi ne yapmalıyım. Toprağa ne zaman geçirmeliyim. Ne tür bir toprak olmalı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
agaclar.net
|
Hemen vakit kaybetmeden toprağa geçirin, biraz beklerseniz ve cücük büyürse dikerken kırabilirsiniz. Her birini büyük dar uzun bir kola bardağına dikebilirsiniz. Çünkü tohumdan yetişen turunçgiller 2-3 yaşına kadar kazık kök yapar sonra saçak köke döner kök yapısı. Sığ bir kaba dikerseniz kökü dolanıp kuş yuvası dediğimiz oluşumu yapar ve ölür. Uzun bir kaba, torf, humuslu kompost toprağı ve perlit karışımına geçirin. mantari hastalıklara karşı bir koruyucu ilaçlama yapın. Karanlık bir yere asla koymayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2014
|
şimdi ben 3 hafta önce çekirdekleri ektim.yeşil bişey çıktı.o filiz toprağa doğrumu gitmeli yoksa yaprakmı olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2014
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Muhtemelen yapraklar büyüyüp açılmaya çalışıyorlar. Toprak altına doğru olmuş olabilir? Gerekirse zarar vermeden o kısmın topraklarını açın. Fotosunu yükler misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2014
|
bnde limon ektim 2 gün önce ama çimlendişrmeyi hızlandırmak için kabuklarını yardım doğrumudu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Alıntı:
İste bu kismi anlamiyorum. neden asilamamiz lazim, birde turunc agaclari olacak demissiniz? yani meyvesi portakal mi olucak? ve en önemli konu neyle asiliycaz. ben ciddi ciddi kafayi yicem sanirim hicbirsey anlamiyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
Limon ile turunçun farkı nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2020
|
Benimkilerin gövdesi bukadar boş deil 13-15 cm oldu ve 2,3 haftadır büyümeyi kesti ne yapmam gerekiyo |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
peta
Giriş Tarihi: 08-06-2006
|
önce merhaba benimde saksıda limonum var yaprak ve daldan ibaret Limon vermesi için ağacı ne yapılması gerekiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-08-2010
|
merhabalar !! benimde pet şişe diplerinde yatiştirdiğim 15-16 limon ağacım ve portakal ağacım var ikitane limona mandalina aşıladım ve filizlerin boyu 15 cm yi aştı. limon yetiştirebilmek için kesinlikle limon veren bir ağaçtan aşı yapman gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Limonla uzaktan alakalı ama bende küçük sayılabilecek bir belgamut var. Bir tür iri limonmuş. İnce dal yapısına rağmen bol bol çiçek goncası çıkartıp duruyor. Haftalardır güneye bakan pencere kenarında huzurlu bir yaşam sürüyor. İlerde belki fotoğraflarını eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
agaclar.net
|
Benim çiçekler açıp açıp dökülmeye devam ediyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Benim limonum da sürekli çiçek açıyor fakat dökülüyor çiçekler bir türlü meyva tutmuyor düşük yapıyor sebebi ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2010
|
merhaba ,sitede bi yerde okumuştum,saksının etrafına demir ya da kurşun parçaları koyduğunuzda dökülmüyormuş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2006
|
ben bişe sormak istiyorum yani bilgi almak istiyorum pek anlamıyorum bu işlerden ama meraklıyım öğrenmek istiyorum evde limon çekirdeklerinden fide elde edebilirmiyim edebilirsem eğer tam olarak ne yapmam gerekir yukarda resimler var ama tam anlayamadım daha doğrusu nasıl bi yerede nasıl bir toprağa ekmem lazım bide ne kadar sürede filizlenirlerler **** çimlenişrler ( ne dendiğinide bilmiyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
agaclar.net
|
aliveli1212, nasıl olsa her salatada 2-10 arası limon çekirdeğini çöpe atıyorsun. Yani baştan ölüler ![]() Bu yüzden çekinmene gerek yok, bir yandan öğrenmek için sorarken, bir yandan içgüdülerinle deneme yapabilirsin...
. | *** işaretli kelimeler için bakınız: Yanlış yazdığınız için görünmeyen kelimeler | | Forum Kuralları | Forum Yardım | Forum Kullanma Kılavuzu | Fotoğraf Yarışması Kuralları | Satış İlanı Kuralları | Düzenleyen malina : 09-06-2006 saat 15:37 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
|
şimdi öle dedinya bi tuaf oldum bundan sonra bütün çekirdekleri götürüp bi yerlere ekicem ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
ben kışın ektiklerimden sonuç alamadım baharda ektiklerim çimlendi kısa sürede şimdi 6 minik limonum var öğrendiğim bir şey daha var ya tutmazsa diye bir sürü tohum/çekirdek ektiğinizde ve hepsi birden tuttuğunda ne yapacağınızı şaşırabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2006
|
Ben Tum Meyve Tahumlarini Ektim Kayisi şeftali Elma Armut Zeytin Limon Iğde Hurma Birtek Limon çikti Oda Galiba Biraz Ilgi Istiyior 15 Sm Kadar Oldu Su Az Gelince Kurudu Acaba Baska Ne Eksek çikar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
|
biraz önce ektiğim limon çekirdeklerine baktım 10 gün önce falan ekmiştim ama hiç bişe olmamış bir taneside iğrenç kokuyodu çürümüş gibiydi şimdi yenilerini ektim kafaya taktım o çekirdeklerden limon çıkartacam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
budama, limon ağacı, saksi limon |
|
|