agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Turunçgiller
(https)

Beğeni Düzeni435Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-06-2017, 12:07   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-04-2017
Martta çimlendirdiğim çekirdekler şimdi 15cmlik filizler oldular. Herşey yolunda giderken bu hafta çıkan yeni yapraklar açık yeşil ve buruşuk. Alttakiler gayet sert ve koyu yeşil, canlı. Toprak hafif kuruyunca su veriyorum. Yalnız havalar ısındıktan sonra minik sinekler çıkmaya başladı toprağın içinden. Sebebi bu olabilir mi?

edahoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2017, 16:42   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-04-2017
Deneyimli arkadaşlar lütfen bir tavsiye/bilgi/tespit paylaşanilir misiniz? Limon filizlerimi kaybetmek istemiyorum. Yapraklardaki kenarlardan başlayan dalgalar ve yeni çıkan açık yeşil yapraklar bana birşeylerin ters gittiğini düşündürüyor. Allardaki canlı koyu yeşil sağlıklı yaprak kenarlarında sanki hafiften açılıyor renk. Bu siyah minik sineklerden olabilir mi? Havalandırdığım kapalı balkonda, (sabah 1-2 saat güneş alan) aydınlık bir yerde duruyorlar. İlk 2 ay cam kenarında yoğun güneş aldılar. Gelişince balkona çok güneş almayan bir yere koydum. (Sinekler çoğaldı balkona aldıktan sonra) Toprağın 1 cm derinliğe kadar kurumasını bekliyorum sulamak için, (sinekler artmasın diye)
Onlarca sayfa okudum bir çare bulamadım henüz. Lütfen bilgisi olan yazsın, 2 saatte bir açıp bakıyorum cevap var mı diye...

Eklenen Resimler

edahoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2017, 22:18   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edahoca Mesajı Göster
Deneyimli arkadaşlar lütfen bir tavsiye/bilgi/tespit paylaşanilir misiniz? Limon filizlerimi kaybetmek istemiyorum. Yapraklardaki kenarlardan başlayan dalgalar ve yeni çıkan açık yeşil yapraklar bana birşeylerin ters gittiğini düşündürüyor. Allardaki canlı koyu yeşil sağlıklı yaprak kenarlarında sanki hafiften açılıyor renk. Bu siyah minik sineklerden olabilir mi? Havalandırdığım kapalı balkonda, (sabah 1-2 saat güneş alan) aydınlık bir yerde duruyorlar. İlk 2 ay cam kenarında yoğun güneş aldılar. Gelişince balkona çok güneş almayan bir yere koydum. (Sinekler çoğaldı balkona aldıktan sonra) Toprağın 1 cm derinliğe kadar kurumasını bekliyorum sulamak için, (sinekler artmasın diye)
Onlarca sayfa okudum bir çare bulamadım henüz. Lütfen bilgisi olan yazsın, 2 saatte bir açıp bakıyorum cevap var mı diye...
Resimden de gördügüm üzere hiç bir sorun problem yok limonlarınızda. Turunçlar ailesinde yeni çıkan yapraklar açık yeşil renk olur zamanla koyulaşır. Günde 5-6 saat güneş alan bir yere çıkarırsanız daha iyi olur, zamanla 2 saat güneş yetmeyecektir.

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
budama, limon ağacı, saksi limon

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025