View Single Post
Eski 04-06-2017, 22:18   #1132
latif.07
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edahoca Mesajı Göster
Deneyimli arkadaşlar lütfen bir tavsiye/bilgi/tespit paylaşanilir misiniz? Limon filizlerimi kaybetmek istemiyorum. Yapraklardaki kenarlardan başlayan dalgalar ve yeni çıkan açık yeşil yapraklar bana birşeylerin ters gittiğini düşündürüyor. Allardaki canlı koyu yeşil sağlıklı yaprak kenarlarında sanki hafiften açılıyor renk. Bu siyah minik sineklerden olabilir mi? Havalandırdığım kapalı balkonda, (sabah 1-2 saat güneş alan) aydınlık bir yerde duruyorlar. İlk 2 ay cam kenarında yoğun güneş aldılar. Gelişince balkona çok güneş almayan bir yere koydum. (Sinekler çoğaldı balkona aldıktan sonra) Toprağın 1 cm derinliğe kadar kurumasını bekliyorum sulamak için, (sinekler artmasın diye)
Onlarca sayfa okudum bir çare bulamadım henüz. Lütfen bilgisi olan yazsın, 2 saatte bir açıp bakıyorum cevap var mı diye...
Resimden de gördügüm üzere hiç bir sorun problem yok limonlarınızda. Turunçlar ailesinde yeni çıkan yapraklar açık yeşil renk olur zamanla koyulaşır. Günde 5-6 saat güneş alan bir yere çıkarırsanız daha iyi olur, zamanla 2 saat güneş yetmeyecektir.

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön