![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet difenbahya. ![]() Ama limonlarım difenbahya saksısının üzerinde, kesilmiş bir pet şişedeler Mine hanım. Yarın limonları da saksılarına dikeceğim. Fulane hanım, yarın fotoğrafları çeker, eklerim. Nevsune hanımın limonları ne durumda acaba? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizinkiyle kıyas kabul etmez. İlk fotoğraflarını koyduklarımı güvercinler devirdi (daha önce elma fidemi, bugün de yeni çıkmış kekik ve brokoli filizlerimi devirdikleri gibi). İkinci posta çimlendirdiğim çekirdeklerin son halini sabah görüntülerim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim yercücelerini görüntüledim. 1. resim yeni çimlenen, 2. ve 3. resimler ise güvercinlerin hışmından arta kalanlar. Düşünce çok hırpalanmışlar. Neyse yavaş, yavaş toparlanıyorlar. Yenisi neredeyse diğerlerini geçmiş durumda. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Selamlar, biraz geciktim galiba. ![]() İşler çok yoğun bu aralar, hala saksıya da alamadım limonlarımı. Ama en azından fotoğrafını çekebildim. Artık fazla gelişmiyorlar, bu haftasonu mutlaka saksıya almam lazım. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2007
|
Bu arada daha önce size de "ne olabilir?" diye sorduğum sorunlu limon ağacım tamamen kurudu...Ben de dipten hala yeşil görünen yerinden kestim, şimdi bakıyorum ne olacak diye...Sanırım soru sorarken bir şeyleri yanlış yapıyorum, çünkü uzmanlardan cevap alamadım şimdiye kadar...Gübrelerle ilgili sormuştum, uzun süre cevap gelmeyince ben de sabredemeyip üre gübresinden limon ağacına çok az sulandırıp verdim ve sonuç malum...öldü... Sabırsızlığımın sonucu... Selamlar... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Umarım bu seferkiler tutar. Oğum 1 Ağustosda 1 yaşına girecek. Bende ona bir bonsai büyütmek istiyorum ****** limon . O büyüdükçe bonsai de onunla büyür umarım. ömür boyu sürecek bir hediye tabi becerebilirsem ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2008
|
limon çiğitleri
ben limon çiğitlerinden nasıl limon fidesi elde edebilirim bana yardımcı olun limonu çok seviyorum ve yetiştirmek istiyorum bunu bana ayrıntılı ve açık olarak anlatabilecek arkadaş varmı içinizde ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Hayırdır serder; Aramız limoni mi? ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Yok dostum. Görmemişim, kusuruma bakma lütfen. Bende grip oldum 10 gündür hayatımdan bezdim.... Hastalıkla uğraşıyorum günlerdir yorgunum. Görmemem ondandır. Kusura bakma.... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Elbette Sn. Penelophe. Çıktıklarında burada paylaşırım.... Geçmiş olsun dilekleriniz içinde teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
özürdilerim Bu Konularda Bilgim Zayiftir. Limon çekirdeğini Ekmeden önce Kurutma **** Suda Bekletme Gibi Bir Işlem Yaptiniz Mi? Beni Aydinlatirsaniz Memnun Olurum Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
Albino Limon
Merhaba, Arkadaşlar, difenbahyamın yanına ektiğim limon çekirdeklerinden bir tanesi sanki albino gibi, sizler ne dersiniz, normal bir durum mu? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
1 yaşında 50-60 cm lik bir limonum var. budamam gerekiyor. bu mevsimlerde pek budama yapılmadığını biliyorum. ancak kış sonuna kadar beklersem limon balkona sığmayacak bi hale gelecek. bu mevsimde budama yapmam limona büyük zarar verir mi? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
deneyici
|
Bugün ben de evdeki limonlardan 8 tane çekirdek çıkardım. Ilık suya bıraktım tohumları, ne yazık ki oksijenli suyum yoktu. Yarın sabah 500 ml lik su şişelerini kesip onlara dikmeyi planlıyorum, tohum boyu derinliğinde. Konunun başındaki gibi pamukta çimlendirmek risk taşımakta mıdır? Eğer sonunda minik limon fidanlarım olursa, bilginiz sayesinde şanslı olacaklar. Onlara isim olarak isimlerinizi vereceğim. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
merhabalar.bu yanda gördügünüz resim benim limon agacım 2 yaşında ama limon vermiyor çiçekte açmıyor neden.a bu arada ben bunu çekirdekten yetirştirdim aşıdan bahsedilmiş bunun için geçmi kaldım?şimdi kabını degişsem zarar verirmiyim baya büyüdü korkuyorum...yardımcı olursanız sevinirim.şimdi den tşkrler |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
merhaba, Fotoğraf görünmüyor. Aşı için geç kalmış sayılmazsınız ama çekirdekten yetişen ağacınızın ne olduğu tam olarak belli değil.Turunç gibi yaygın kullanılan bir anaca bir limondan aşı yaptırsanız, daha sağlıklı bir ağacınız olur ve iyi bakılırsa bol bol da limon verir. Saksısını değiştirmek için sonbaharın sonunu bekleseniz daha iyi olur ama bitki çok zorlanıyorsa, köklerini zedelemeden, bitkiyi strese sokmadan yılın her mevsimi saksı değiştirebilirsiniz. Eğer çok küçük bir saksı değilse muhtemelen 2 yaşındaki ağaç için saksı değiştirmenize gerek olmayabilir, fotoğraf olsa daha kesin konuşurduk ama. Ağaç çok büyüdü demişsiniz, iyi bir budamayla ağacınızı şekle sokabilirsiniz. İsterseniz, önce fotoğrafını bir yükleyin, sonra daha net konuşalım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
sanırım resim çıkmamış ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Mehmetalianil, tohum boyu derinliğinde ekin ve suladıktan sonra direk güneş ışığı almayan bir yere alın. Oksijenli su olsaydı iyi olurdu aslında, çürümeyi engellerdi. Lütfen tohumlarınız çimlenince fotoğraflarını bizimle paylaşın. ![]() Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
ben de iki ay kadar önce saksıda limon yetiştirmeye başladım ve iki tane minik limon fidanım var şu anda..forumda okuduğum kadarıyla limon yetiştirebilmem için aşılamam gerekiyormuş.nasıl aşılanması gerektiği hakkında bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| budama, limon ağacı, saksi limon |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|