![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2007
|
Limon agaci
Arkadaslar 2 sene evvel hediye gelen ufak bir limon agacim var, gecenlerde cicek acmisti ve dün tesadüfen ekledigim resimde ki manzara ile karsilastim. Sevincimi tahmin edersiniz. Sizlere sorum simdi bundan sonra nasil bakmam gerekir bu minik limon agacima. Alman bitki sayfalarin da cok su verilmemesi gerektigi yaziyor. Gübre vermek gerekir mi acaba? |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Alıntı:
Selamlar, |
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2007
|
Selamlar, Tavsiyeler doğrultusunda limonumu torfla karıştırdığım toprağa yerleştirdim, sulamasını da yaptım. Eski toprağı parçaladığımda kumlu, taş gibi sert garip bir toprakla karşılaştım. Kökü toprağın ortasında değildi, kenarından doğru sarılmıştı ve dışarı çıkıp kurtulmak ister gibi bir hali vardı, aslında böyle olması biraz da işime yaradı yoksa zor çıkacaktı. Buna rağmen sanırım kökü de zedeledim, inşaallah kendine gelir. Şimdi yapacağım şey sanırım beklemek ve çok az sulamak olacak...İnşaallah yanılmıyorumdur... Selamlar. Düzenleyen fulane : 13-06-2007 saat 18:56 Neden: sadeleştirme |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2007
|
merhaba arkadaşlar ben de limon çekirdeği diktim ve çimlendiler çok mutluyum umarım meyvede verirler ama aşılamak gerek herhalde onu nası yapıcam bilmiyorum ayrıca bu siteyi yeni keşfettim bence süper |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
Arkadaşlar bunlarda benim ne zaman ektiğimi bilmediğim limonlarım. Öyle gelişigüzel ve olmaması gereken biryere ekmişimki ben bile kendime kızdım. Herhalde çıkacaklarına pek ihtimal vermemişim ama onlar öyle azimlilerki neredeyse hepsi aynı gün çıktılar. Resimde daha az görünsede tam tamına 11 taneler. Cep telefonuyla bu saatte ancak bu kalitede fotoğraflar çıkıyor |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
Merhabalar,benim de limonum var iki hafta önceye kadar kötü ve küçük bir saksıda,killi bir toprağın içinde duruyordu.Sonradan gördüm,mutlu oldum nasılsa hiç farkına varmamışım.Hemen bir kaç çeşit iyi toprak karıştırdım yarım metre derinliğinde toprak bir saksının içine,limonun saksısıı değiştirdim.Yaprakları biraz deforme olmuş,şekil bozuklukları var.Saksısını ve yerini sevdi sanırım,acaba yapraklar düzelir mi ? Ankara'da yaşıyorum,limonum için en uygun yer neresi olur ? Ne kadar su vermeliyim...Aşılama yapmak istemiyorum,turunç meyve istiyorum,minacık kavanozlara turunç reçeli yapıcam ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Ankara'da evde, güney cephesinde bir pencere önüğne koyarsanız çok iyi olur.Tüm gün doğrudan güneş görecekse öğleden sonra tül perde ya da benzeri bir filtrelemeyle güneşi görmesi iyi olur. Limonu bulmuşsunuz anladığım kadarıyla, aşı istemiyorum demişsiniz ama zaten aşılı olabilir.Aşısız, çekirdekten çıkmış bile olsa muhtemelen yine limon olacaktır turunç değil.Konuyla ilgili daha detaylı bilgi şu başlıkta var, okumanızı öneririm. Bir de sorularınızı seçtiğiniz en uygun, tek başlıkta sorarsanız forumumuz daha derli toplu kalacaktır ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Penelophe Benim üç çekirdeğimden biri yokoldu. Birinin toprak hizasında görünen sapı var, yaprakları yok Şükür bu gelişiyor. Yani ben 1/3 teyim. Seninkiler benden önde. Benimkinin dibinde, bir dal mı yoksa o kaybolan 2. çekirdek mi olduğunu anlayamadığım bir oluşum var. O kadar yakın ekmiş olma olasılığım yok ama yine de bilmiyorum. Kurcalamak da istemiyorum, bakalım ilerde anlarım.İstersen arada bir karşılaştırmak için resimlere devam edelim. Sonuçta doğru yöntemi yakalayacağız. Düzenleyen nevsune : 16-06-2007 saat 10:33 Neden: Resimleri koymadığım için |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-11-2008
|
Ben de limon istiyorum...
Arkadaşlar, Bu konu başlığını ilk mesajdan itibren aralıksız okudum. Hemen gidip dolaptan limon kestim ve ıslak bir pamuğun arasına 4-5 adet çekirdek koydum. Umarım kısa sürede çimlenir. Ardından hemen toprağa alacağım. Saksıları şimdiden hazır bile... ![]() Not: Direkt saksıya mı yerleştirsem acaba? Daha 2 saat oldu çünkü... ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
|
Selamlar, Maşaallah, limon adaylarınız gayet sağlıklı görünüyorlar. Bizimkiler biraz cılız kalmış sizinkilerin yanında, üstelik aynı zamanda ektik sanırım. Ekim tarihleri 16 Mayıs 2007, yalnız bir fire verdik galiba. Bir tanesinin büyümesi durunca merak edip baktım, kökünde beyaz renkli küçük bir kurtçuk ya da solucan vardı. Ben de ordan çıkarıp başka yere aldım ama sanırım kendine gelemedi...Aşağıdaki ilk üç fotoğraf bizim küçümenlerin son hali. Sizinkileri de Allah nazardan saklasın bizimkileri de... Selamlar... |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Selamlar, Penelophe, çok güneş görmüyor ve sadece hergün fısfısla suluyorum. Aslında ilk başta elimle damlatıyordum; bir hafta kadar böyle yaptım sonra okuduklarımdan fısfıs yapmam gerektiği kanısına vardım ve öyle de yaptım. Hatta bugün biraz vitamin verdim sizinkileri görünce . Siz nasıl suluyorsunuz?Düzenleyen fulane : 16-06-2007 saat 17:18 Neden: ekleme |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Fulane; Topraktan başını kaldırana kadar bende damla damla suluyordum ama şu anda normal çiçeklerimi suladığım gibi yağmurlama suluyorum. Bazen zamanım olmadığında bardaktaki suyu bile döküveriyorum torağa ![]() Benimkiler balkonda diğer çiçeklerin yanında duruyorlar. Günün büyük bir bölümü güneş alıyorlar. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
|
Belki de çok güneş gördüğü için çok su vermenizin de bir sakıncası olmuyordur. Benim ki hemen hemen hiç görmüyor diyebilirim. Peki sulama sıklığınızı da öğrenebilir miyim... Bu arada sorunlu limon ağacımı gördünüz mü? http://www.agaclar.net/forum/showthr...568#post118568 934. mesaj sizin mesajın biraz altında, kalitesiz olsa da resimleri var...Hiç başınıza böyle bir şey geldi mi? Selamlar. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Hayırlı günler dilerim... |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Sanırım kestiğiniz bir pet şişeye ektiniz limonlarınızı. Ben nacizane altına bir bakın derim, kök görebiliyor musunuz...Ben ilk ektiklerimi değil de 7 haziranda ektiklerimi yerlerine aldım. Kökleri o kadar çabuk uzuyor ki şaşarsınız. Malum kazık kök yapıyorlar... Düzenleyen fulane : 08-07-2007 saat 19:21 Neden: harf hatası |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| budama, limon ağacı, saksi limon |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|