![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Kulak pamuğunu çiçekteki sarı polen olan yerlere değdirdiğinizde kulak pamuğuna polenler yapışır, bu polenleri gözle hissedebilrisiniz. Beyaz pamuk hafif sarıya dönüşür, bu polenleri çiçekteki dişi organ olan ucu şeffaf ve genelde ortadan çıkmış olan ucu hafif yapışkan uzantının ucuna değdirdiğinizde bir kaç polen buraya yapışır ve döllenme gerçekleşir. Kısaca arıların yapması gerekeni biz yapmış oluyoruz. Bütün çiçekli bitkilerde bu uygulama yapılabilir, böylece meyve ve tohum tutturma şansımızı %90 lara çıkarmış oluyoruz. Bizim uygulamalarımızda bu yöntemle 17 litrelik saksıda 28 limon tutturma oranımız var. Doğal olmayan yöntemlerle, çiçeğine hormon sıkmak gibi yöntemler yalancı başarı bence, bu hormonu çiçeği sanki polenlenmiş gibi bir his vermek ve meyve tutturmak için yapılıyor. Genelde içerisinde çekirdek olmayan meyve ve sebzeler hormonludur. Bu hormonlama yöntemi büyük gros marketlerde bol çiçekli satılan bitkiler içinde geçerli. Bol çiçekli alıyorsunuz ve kısa sürede bitki göçüyor. Sn. snoopy, Mayer limon çok enteresan bir tür. Kış başlarken ve yaz başında bol miktarda çiçekleniyor, şu bir gerçekki kokusu baş döndürücü ve güzel. Saksıdaki bir mayer limon ağacında 3-6 dönem, 1-2 ay arayla açan çiçeklerden oluşan meyveler olabiliyor. Çiçekleri genelde mor pembe gibi oluyor dış taçları, bu morluk ve pembelik zannedersem bol güneş görmesine ve hava şartlarına bağlı. Sizin çiçeklerinizin beyaz olmasına karşın epeyce büyük ve güçlü oldukları görülüyor. Kış dolayısıyla çiçeklerinize arılar gelmeyecek, ev içinde olduğundan dolayı rüzgardan da dolayı tozlaşamayacak, 41 ci mesajda çiçekleri nasıl tozlaya bileceğinizi açıklamıştım önceden. böylelikle bir sürü limonunuz olacak. Limonunuzu en çok güneş görebileceği bir yere koymanız sağlığı için çok iyi olur. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2010
|
Mutlu Bey,merhaba.Meyer limonda tavsiye ettiğiniz kulak çubuğu ile döllenme yolu hakkında,her çiçeği kendi dişi ve erkek organları arasında mı döllüyoruz?Yoksa farklı çiçekleri birbiriyle mi dölleyerek işlemi gerçekleştriyoruz?Ya da farketmez mi?Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Merhaba; Aranıza yeni katıldım.Sorumu nasıl ve nereye yazacağımı bulamadım doğrusu.Ocak ayında aldığım mayer limonum nerdeyse 1m boyuna ulaştı çok sağlıklı görünüyor ancak sürekli yaprak çıkardığı halde çiçeklenmedi, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yine ocakta aldığım kamkatımda minik meyveler var, bu aşamada nasıl davranmalıyım? Her iki bitkim de tüm gün güneş alan kapalı balkondalar. Sizin yanıtınızı nasıl okuyacağımı da bilmiyorum.Üyelik ismimin altındaki mesajlar bölümüne bekliyorum desem çok mu hazırcılık olur? Selam ve teşekkürlerimi gönderiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2009
|
Alıntı:
Mayer limonunuz meyve çağına gelmemiş olabilir. O çağa gelince çiçeğe bürünür zaten. Ben mayer limonumun altına paslı çiviler attım çok yararını gördüm. Bir de NPK uygulamasını unutmayın. Yaz aylarında suyunu eksik etmeyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Yanıtınız için teşekkür ederim, üzerinde 5-5-40 yazan NPK yı yaz başından beri kullanıyorum, üstelik limonumun boyu 1 m yi aştı çiçeklenme dönemini beklemem gerekecek sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenme dönemine girdiğinde benim adıma sarı ormangülünden sonra en güzel kokan bitkiye sahip olacaksınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili limoncu dostum; Önceki yazılanları ve resimleri şöyle bir gözden geçirince neredeyse tüm umudumu yitirdim.Onların yanında benim limonum çok büyük,yaprakları sağlıklı, ama çiçeksiz ![]() Diğer yandan kamkatımın minik meyvelerini nasıl koruyacağım endişesine kapıldım. Ve şimdi de sarı ormangülünden sözetmişşiniz, bende yok...Sırada onu edinmeye çalışmak mı var acaba?Arama çalışmalarına başlamalıyım. Esenlik dileklerimle yeni önerilerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-08-2013
|
Alıntı:
Döllenme için bunları yan yana koymamız yeter mi ? Ya da sizin ilk mesajlarda dediğiniz gibi, kulak çubuğu ile yapmamız mı gerekiyor ? Sanırım şu an Ekim ayında mayer limon çiçek açmaz. Farz edelim ki çiçek açtı, benim turunç ağacında bu polenleri sürebileceğim hiç bir yer yok ![]() Ve ayrıca daha evvel 2 sefer bu turuncuma göz aşısı uyguladık ama sonuç alamadık ağaç delik deşik oldu ![]() ![]() Resimlerde soldaki Turunç sağdaki Mayer Limon (üzerinde 2de meyvesi vardı) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu.
|
Ev ortamında aşı yapmak çok çok zor, Mayer limonlar temmuz-ağustos- eylül aylarında çiçeksizdirler. Normalde diğer 9 ayda dönem dönem sürekli çiçek açabilirler, açmıyorlarsa mayer limon değillerdir zaten. Yaprak dal aralarında ki beyaz un gibi pudra gibi şeyler unlubit, hepsini öldürüp temizlemek lazım, yapışkanlığıda bu bitlerin dışkıları sağlar. Bitkinin gücünü azaltırlar. Turunç için çok uğraşmayın, turunç olarak yeşilliği için besleyin. Mayerlerde döllenme kendi çiçeğine olur. Teşekkür ederim, saygılarımla. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2015
|
Mutlu bey benim limon fidanım daha 2.5 yaşında ama 15 e yakın çiçek oldu normalmi sizce, yani meyve tutarmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu.
|
Normalde mayer limonlarda tek dal ucunda 10-20 arası tomurcuk olur, bu yüzden narenciye fidanlarının içerisinde çiçek ve meyve verimi yüksek olanlarından biridir. Çiçeklerinin eşsiz kokusu bir başka tabi ki. Çiçeklerin meyve tutması ve tutan meyvelerin yeme aşamasına kadar büyüyebilmesi tamamen topraktaki besinlere, gün içerisinde aldığı bol güneşe, +8 ile +25 derecede ortam sıcaklığına, toprak yüzeyi kurudukça sulamanıza ve saksı altı deliklerinden köklerin hava alabilmesine bağlıdır. Kısaca bu şartları yerine getirdiğinizde bitkiniz mutlu olacak, verdiği çiçekler ve meyvelerle size teşekkür edecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|