![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Merhaba; Aranıza yeni katıldım.Sorumu nasıl ve nereye yazacağımı bulamadım doğrusu.Ocak ayında aldığım mayer limonum nerdeyse 1m boyuna ulaştı çok sağlıklı görünüyor ancak sürekli yaprak çıkardığı halde çiçeklenmedi, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yine ocakta aldığım kamkatımda minik meyveler var, bu aşamada nasıl davranmalıyım? Her iki bitkim de tüm gün güneş alan kapalı balkondalar. Sizin yanıtınızı nasıl okuyacağımı da bilmiyorum.Üyelik ismimin altındaki mesajlar bölümüne bekliyorum desem çok mu hazırcılık olur? Selam ve teşekkürlerimi gönderiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2009
|
Alıntı:
Mayer limonunuz meyve çağına gelmemiş olabilir. O çağa gelince çiçeğe bürünür zaten. Ben mayer limonumun altına paslı çiviler attım çok yararını gördüm. Bir de NPK uygulamasını unutmayın. Yaz aylarında suyunu eksik etmeyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Yanıtınız için teşekkür ederim, üzerinde 5-5-40 yazan NPK yı yaz başından beri kullanıyorum, üstelik limonumun boyu 1 m yi aştı çiçeklenme dönemini beklemem gerekecek sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenme dönemine girdiğinde benim adıma sarı ormangülünden sonra en güzel kokan bitkiye sahip olacaksınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili limoncu dostum; Önceki yazılanları ve resimleri şöyle bir gözden geçirince neredeyse tüm umudumu yitirdim.Onların yanında benim limonum çok büyük,yaprakları sağlıklı, ama çiçeksiz ![]() Diğer yandan kamkatımın minik meyvelerini nasıl koruyacağım endişesine kapıldım. Ve şimdi de sarı ormangülünden sözetmişşiniz, bende yok...Sırada onu edinmeye çalışmak mı var acaba?Arama çalışmalarına başlamalıyım. Esenlik dileklerimle yeni önerilerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Limonumun yapraklarına güneşin olmadığı saatlerde su püskürterek nem sağlıyorum, başka ne yapabilirim bilmiyorum doğrusu, umarım 2. alternatif aşısız olma ihtimali değildir.Bu arada ormangüllerine baktım çok cazipler nasıl temin edeceğimi bulamadım henüz.Araştırmaya devam, hedef ormangülleri....Ama elbette yine Konya'da nasıl başaracaksam?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|