31-10-2008, 14:34 | #61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Arkadaşlar. Bu arada bu saksı yapımı işi beni epey sardı. Böyle giderse yakında meslek sahibi olacağım. Denemelerim devam ediyor. Çok zevkli ama bir o kadar da sabır isteyen bir uğraş. İnşallah sonuçta güzel birşeyler ortaya çıkarmayı başarabilirim. |
31-10-2008, 19:22 | #62 |
Ağaçsever
|
Uzun bir süredir forumu takip etmiyordum, böyle damdan düşer gibi olacak belki ama beni mazur görün. Göktürk abece'si fikri gerçekten güzel bir fikir ama; seçeceğiniz kelimelere dikkat edin. Türkçe kurallarına uygun olmalı yoksa tam karşılığını yazamayabilirsiniz. Aksi takdirde göze hoş görünebilir fakat okunamaz. Kim okumaya çalışacak ki demeyin sakın. Ben bir ara merak salıp biraz öğrenmeye çalıştım. Artık, bırakın Göktürk yazılarını ona benzeyen Runik yazıları bile görünce okumaya çalışıyorum. |
01-11-2008, 12:52 | #64 |
Ağaç Dostu
|
Hepinize iyi gunler. Sanirim Trabzon toplantisinda bu saksi isini uzun unun konustunuz ki az da olsa konustuklarinizin bir kismi burda da yaziliyor Kimi toprak renkli sirsiz saksilar uzerine cince karekterlerle yazilan yazilar vardir. sirli saksilar uzerinde yazi olmuyor. Bonsai saksisi yapmiya baslarsaniz toprak renkli saksilariniz uzerine siz de kisa oz cumleler ve ya bir iki misralik birseyler yazabilirsiniz. Gokturkce kullanilan harflerle ve ya arapca harflerle saksi uzerine yazilan yazilarin belki bir gizemi bir cekiciligi olabilir. Ama bu gunku harflerle yazilmasi da yazmak istediklerinizi en guzel bir sekilde anlatacak diye dusunuyorum. Yeteneklerinize gore latin harflerini de saksi uzerine guzel bir sekilde yazabilirsiniz. Kolay gelsin, yapacaginiz saksilarin fotogreflarini artik burada paylasirsiniz. |
01-11-2008, 14:29 | #65 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar. İki gün önce kil çamuru buldum. Tabi hemen aldım. Dün akşam iki tane saksı yaptım. Şu an kurumayı bekliyorlar. Form olarak bonsaiye uygun gibi geldi bana. Ama bu konuda uzman olan sizlersiniz. Şu anda önümdeki en büyük sorun seramik fırınımın olmayışı. Trabzon'da birilerinin aldığını duydum. Ama kimlerdir bilmiyorum. Trabzon'lu arkadaşlar bilginiz varsa, bildirirseniz sevinirim. Kurutma işleminden sonra boyayıp fotoğraflarını yayınlayacağım. Bu arada kille uğraşmak çok zevkli. Ne de olsa toprak. Ondan olsa gerek. Şahin Göktürkçe konusundaki tedirginliğini anlıyorum. Benim düşündüğüm şey şudur; türkçe seslere karşılık gelen göktürkçe seslerle kelimeler yazmak. Bu bir zamanlar osmanlıda kullanılan osmanlıca gibi olacak. Yani harfler farsça, çıkan kelimeler türkçe gibi. Yanlış ifade etmiş olabilirim. Bilenler düzeltirse sevinirim. |
01-11-2008, 14:33 | #66 |
Ağaç Dostu
|
Bu saksı konusu yüzünden bonsai sanatından uzaklaşmış gibi görünebilirim. Ama gerçek şu ki, bahara kadar beklerken zamanımı yine bonsai ile ilgili bir konuda doldurabilmek. Bahar gelsin, neler yapacağım neler... |
01-11-2008, 14:35 | #67 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada Ali Bey. Geçen gün teras bahçemde çiçeklerimi severken, birşey farkettim. Sizin maydanoz bonsainize rakip olabilecek bir maydanozum var. Biraz bakım yapılırsa ya tohum verecek, ya da bonsai olacak. |
02-11-2008, 10:36 | #68 |
Ağaç Dostu
|
Hatcee hanim, maydanozunuzu kucuk bir saksiya alip, gunlerce onu seyretmekten keyif alabilirsiniz. Gunlerce diyorum cunku omru kisa olacaktir. Belki iyi bir bakimla onu bir yildan fazla yasatabilirsiniz. Bu gibi odunsu govde olusturmayan bitkilerle yapilan calismalar, genelde odunsu govdelere sahip bonsailerin yaninda, birlikte sergilenir. Cevrenizde guzel olduguna inandiginiz her bitki ile boyle calismalar yapip bonsailerinizin yaninda onlari da sergileyebilirsiniz. |
02-11-2008, 19:07 | #69 |
Ağaç Dostu
|
Ali Bey. Gün gelir inşallah benim de sergileyebileceğim bonsailerim olur. Bu gün doğadan güzel ağaçlar topladım. Bunlar karaçam ve gürgen. Topraklarıyla birlikte ve köklerine zarar vermeden aldım, yarın bahçeye dikeceğim. İnşallah yaşatmayı başarabilirim. Bu arada da ne olur ne olmaz diye kendi topraklarından da poşetlere doldurdum. Yerlerine alışana kadar yabancılık çekmesinler diye. Bahara yapacak olduklarım birikiyor. Hadi hayırlısı... |
03-11-2008, 03:31 | #70 |
Ağaç Dostu
|
Hatcee hanim mutlaka sizinde sergileyebileceginiz bircok bonsainiz olacaktir. Daha yolun basindasiniz. Bonsai omur boyu suren bir yolculuktur. Sizin yasaminizin(Tanri gecinden versin) bittigi yerden ise bu yolculuga agaclarinizla devam edecek, geride biraktiginiz sevdikleriniz olacaktir. Dogadan agaclar topladiginiz belirtiyorsunuz. Gozunuzden kacmistir diye asagiya bir link ekliyorum. Okursaniz sevinirim. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2975 |
03-11-2008, 09:34 | #71 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-09-2007
|
Sayın susam bence karaçamınız; karaçam değil. Doğu ladini. |
03-11-2008, 17:10 | #72 |
Ağaç Dostu
|
Ali Bey. Yamadori konusunu defalarca hatmettim. Açıkçası bu ağaçların yaşama olasılığının düşük olduğunu biliyorum. Ama o kadar güzeldiler ki. Elimden geldiğince dikkatli davrandım. Daha doğrusu köylüler dikkatli davrandı. Bana yardımcı oldular. Öyle bir yer buldum ki... Doğal fidanlık gibi. Ormanın kuytu bir yerinde göz alabildiğince geniş bir alan gürgen ve köylülerin karaçam dedikleri ve benim ladin diye ısrar ettiğim fidanlarla kaplıydı. Burada ormandan ağaç almak pek sorun olmuyor. Tabi ciddi zararlar verilirse mutlaka müdahale ediliyordur. Topraklarıyla birlikte kaldırdık fidanları. Bu gün de bahçeye, geçici yerlerine diktim. Aldığım yedek toprakla bahçenin toprağını harmanlayıp kapattım üstlerini. Doyana kadar da suladım. Doğal ortamlarına yakın bir ortamda hissetmelerini sağlamak için bahçedeki büyük ağaçların diplerine diktim. Uzun bir süre onlara dokunmamayı düşünüyorum. Bakalım neler olacak. İnşallah hepsini yaşatabilirim. |
03-11-2008, 17:15 | #73 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Vyssera. Dün köylülerle epeyce iddialaştık. Ben bunlar ladin dedim, onlar hayır karaçam dediler. Açıkçası toplantıda da söylediğim gibi henüz ağaçları ayırt edemiyorum. Ama sizin verdiğiniz bilgiler aklıma gelince bunların çam olmadıklarını düşündüm. ******* bu ağaçlar ladin. Bu arada ne kadar süre sonra işlem yapmalıyım? Bahçede yaşama mücadelesine başladılar artık. Tuttuklarından emin olmak için ne kadar süre geçmeli? |
03-11-2008, 19:30 | #74 |
Ağaçsever
|
Demek istediğini sanırım anladım Susam. Yalnız Göktürk abecesi ilkokuldan beri derslerde sürekli gördüğümüz Büyük-Küçük Ünlü Uyumu gibi Türkçe'ye özgü kurallara göre oluşturulmuş. Yani Türkçe kurallarına uymayan kelime ve sözcüklerin Göktürk Abecesiyle yazılması imkansız gibi birşey. Sanırım konuyu dağıtıyorum. Saksı yapımında size kolay gelsin... |
04-11-2008, 08:54 | #75 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-09-2007
|
Yerel halkın ağaç isimlendirmeleri gerçekten farklıdır. Birde karadeniz inadı olunca ısrar üzerine ısrar doğar. Onların karaçam dediği ağaç doğu ladini, istriç dedikleri ağaç gürgen, gürgen dedikleri ise kayındır.Kocayemişe anderhana, Yaban mersinine ligarba vs. |
04-11-2008, 17:24 | #77 |
Ağaç Dostu
|
Picea Pungens. Kafam iyice karıştı. Şimdi benim gürgen sandığım ağaçlar Allah bilir kayındır. Şunları bir ayırtedebilmeye başlasam... |
04-11-2008, 17:25 | #78 |
Ağaç Dostu
|
Vyssera. Benim mp3 bozuldu. O yüzden fotoğraflarını çekemedim. Halleder etmez buraya yükleyeceğim. O zaman hadise anlaşılacak. |
04-11-2008, 17:26 | #79 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Şahin. Konuyu kesinlikle dağıtmadığın gibi, beni bu konuda aydınlatıyorsun. Yanlış birşey yapmamam için her türlü bilgiye ihtiyacım var. Mesela bu söylediğini bilmiyordum. Kesinlikle dikkate alacağım. Her türlü bilgiye açığım. Teşekkür ederim. |
06-11-2008, 10:43 | #81 |
Ağaç Dostu
|
Bu bizim için büyük şans Şahin. En azından yazdığım kelimelerin kontrolünü sana yaptırırım . |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|