View Single Post
Eski 03-11-2008, 17:10   #72
susam
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Ali Bey. Yamadori konusunu defalarca hatmettim. Açıkçası bu ağaçların yaşama olasılığının düşük olduğunu biliyorum. Ama o kadar güzeldiler ki.
Elimden geldiğince dikkatli davrandım. Daha doğrusu köylüler dikkatli davrandı. Bana yardımcı oldular. Öyle bir yer buldum ki... Doğal fidanlık gibi. Ormanın kuytu bir yerinde göz alabildiğince geniş bir alan gürgen ve köylülerin karaçam dedikleri ve benim ladin diye ısrar ettiğim fidanlarla kaplıydı. Burada ormandan ağaç almak pek sorun olmuyor. Tabi ciddi zararlar verilirse mutlaka müdahale ediliyordur.
Topraklarıyla birlikte kaldırdık fidanları. Bu gün de bahçeye, geçici yerlerine diktim. Aldığım yedek toprakla bahçenin toprağını harmanlayıp kapattım üstlerini. Doyana kadar da suladım. Doğal ortamlarına yakın bir ortamda hissetmelerini sağlamak için bahçedeki büyük ağaçların diplerine diktim. Uzun bir süre onlara dokunmamayı düşünüyorum. Bakalım neler olacak. İnşallah hepsini yaşatabilirim.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön