agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   Yeni başlayacaklar için topraksız tarım... (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/7413.htm)

okuru 08-07-2013 12:45

tüm dostlara selamlar,

foruma yeni üye oldum, öncelikle, Sn. Kudret bey ve diğer emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

üye olmadan önce topraksız tarımla ilgili bir çok konuyu okudum. her okuduğum konu ve gördüğüm çalışma beni daha da heyecanlandırdı. bu konuda ben de evimin balkonunda bir çalışma yapmak istiyorum ve bunun için sabırsızlanıyorum.

yukarıdaki mesajda Sn. hoho nun balkonundaki salkımları görünce her geçen saatin kaybedildiğini düşünmeden kendimi alamıyorum.

balkonumuz güneye bakan, sabahtan akşama kadar güneş gören hafif rüzgar alan, cam balkon sayesinde rüzgarı kontrol edebileceğimiz bir konumdadır.
gerekli malzemeyi temin edip siz değerli dostların yardımıyla bir an önce başlamak istiyorum.

şimdiden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

bountr 08-07-2013 13:20

Sn. Hoho, maaşallah domatesleriniz çok güzel gözüküyor, bol hasatlar dilerim, yalnız sulamayı nasıl yaptığınızı anlamadım. Damacanadan suyu saksıya pompalıyorsunuz ama fazla gelen suyu drene edip tekrar damacanaya mı topluyorsunuz? Yoksa damla sulama sistemi gibi suyu sadece saksıya mı veriyorsunuz?

bayjustin 18-07-2013 20:52

Herkese kolay gelsin topraksız tarıma hobi olarak başlamak istedim bunun için internetten arastırıp gördügüm kadarı ile bir sistem yaptım resimlerini en kısa zamanda paylasıcam tohumları aldım 24 saat suda beklettim suanda ise pamuk arasımda nemli bir sekilde duruyorlar ayrıca besin katkısı aldım hümik asit 10 lt suya 1 kapak seklinde simdi sizlerden yardım almam lazım baska ne gibi seyler yapmam lazım

bayjustin 18-07-2013 21:12

Fotoğraf yüklenecek...

Foruma fotoğraf nasıl yüklenir?
Fotoğrafları neden foruma yüklemelisiniz?
Foruma yüklenmediği için görünmeyen fotoğraflar

(malina)

bayjustin 18-07-2013 21:19

iki farklı tohum cimlendirme yapmaya calıstım insallah biri tutar birini pamuklu nemli ışıklı digerleri ise pamuk ve strec ile kapatarak yaptım...diger fotolarda görüldügü gibi bir düzenek hazırladım yardımlarınızı bekliyorum su kovadan boruya akvaryum pompası ile gelip gördügünüz yesil hortumla depoya geri gelmektedir birde hava tası yaptım onu önce depoya koymustum sonra borunun içine koydum boru içersindeki suyun seviyesi nasıl olmalı suanda bardakların yarısı kıvamında....bardakların içinede akvaryumunda bulunan cakıl taslarını koydum bı sakıncası olur mu ??? suyu humik asit ile karıstırdım 10 litre suya 1 kapak attım yanlıs yapmıs olabilirmiyim suanda bana yardımcı olursanız sevinirim

bayjustin 18-07-2013 21:34

su sürekli devirdaim edecekmi ? dinlendirme **** su degişecekmi yoksa hep aynı su ile mi üretim gercekleşecek

bayjustin 18-07-2013 22:03

iki farklı sekilde tohumları cimlendirme yapmaya calıstım insallah biri tutar birini pamuklu nemli ışıklı digerleri ise pamuk ve strec ile kapatarak yaptım...diger fotolarda görüldügü gibi bir düzenek hazırladım yardımlarınızı bekliyorum su kovadan boruya akvaryum pompası ile gelip gördügünüz yesil hortumla depoya geri gelmektedir birde hava tası yaptım onu önce depoya koymustum sonra borunun içine koydum boru içersindeki suyun seviyesi nasıl olmalı suanda bardakların yarısı kıvamında....bardakların içinede akvaryumunda bulunan cakıl taslarını koydum bı sakıncası olur mu ??? suyu humik asit ile karıstırdım 10 litre suya 1 kapak attım yanlıs yapmıs olabilirmiyim suanda bana yardımcı olursanız sevinirim[/QUOTE]

nugmi 20-07-2013 14:45

bu çözeltileri nerden satın alabiliriz
Forumda daha yeniyim, yardımcı olursanız sevinirim

bayjustin 20-07-2013 18:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nugmi (Mesaj 1181988)
bu çözeltileri nerden satın alabiliriz
Forumda daha yeniyim, yardımcı olursanız sevinirim

ben zirai ürünler satan bi yerden besin katkısı aldım sanırım aynı şey yazıyorum ama kimseden cevap alamadım o yuzden biraz arastırdım ve öyle yaptım ... aldık ama ne kadar sıklıkla ne zaman kullanıcaz bi bilgim yok sadece satıcı 10 litre suya 1 kapak ve fide haline gelince kullanmaya başla dedi

bayjustin 20-07-2013 19:14

ewet çimlendirme işlemim sonuc vermeye basladı allahtan iki şekilde çimlendirme yapmışım cunku biri fos cıktı bu fos cıkan cimlendirme tarifinide bir siteden almıştım ancak başarısız oldugunu fotolarla kanıtlıyorum yani kısaca özetlemek gerekirse her iki cimlendirme işlemindede 24 saat suda beklediler cay tabagı olanlara strec film ile kapalı kaldı porselen tabakta olan ise oda sıcaklıgında nemli pamuk ve led lamba altında yapıldı porselen tabaka sadece 4 adet tohumda haraket yok
[IMG]http://s1307.hizliresim.com/1c/n/qk97x.jpg[/IMG]
[IMG]http://k1307.hizliresim.com/1c/n/qk9jr.jpg[/IMG]
[IMG]http://k1307.hizliresim.com/1c/n/qk9kn.jpg[/IMG]

bayjustin 21-07-2013 12:28

5 Eklenti(ler)
resimler tekrar

Kudret Tezel 21-07-2013 12:40

byjustin öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim. Ancak henüz işin başındayken,besin eriyiği konusunda bile çelişkliler varken işe tohum çimlerdirmekten başlamak hemde yapay ışıkla denemeler yapmak bana biraz garip geldi. Bence sağlıklı bir fide ile normal şartlarda başlamak ve aşama aşama ilerlemek daha faydalı olur du kanaatindeyim. Kolaygelsin sevgiler selamlar.

bayjustin 21-07-2013 12:57

kudret bey ilginize cok teşekkür ederim sadece benim eriyigi ile celişkim olsa iyi sistemin dogru calısıp calısmadıgına dahi şüphelerim var bu yuzden siz degerli büyüklerime sormak istedim tohum cimlendirme ile başlamamın sebebi zamandan dolayı domates fidesini yaşadaıgım bölgede bulamamak sizinde söylediginiz gibi yapay ışıkla denemeler yapmak gercekten cok garipti çünkü bu ışık altında duran tohumlar bana sonuc verdi strec film ile kapalı cam kenarında ortam sıcaklıgında duranlar ise hala tohum olarak duruyorlar sizinde söylediginiz gibi yapmaya calışıyorum besin eriyi anlamaya ögrenmeye calısıyorum

bayjustin 21-07-2013 13:03

1 Eklenti(ler)
an itibari ile yapay ışık altında ortam sıcaklıgında nemli pamukta duran tohumların durumu

mrttzr 21-07-2013 21:15

Topraksız tarım N.F.T

Merhabalar herkese

Benim birkaç sorum olacak kafamı kurcalayan..forum üzerinde elbet aradım fakat tartışmalar haricinde birşeylere ulaşamadık çok karışık!

Balkonumda N.F.T sistem kurmaya çalışıyorum 2m x 1m genişlik ölçülerinde balkonum mevcut.

Depoyu kaç litre kullanmamı önerirsiniz ?

Elimde bulunan torflu 10lt satılan toprakların kompostunu çıkartıp depoya eklesem ve bu suyun devirdaimini yapsam yeterli olur mu yoksa ekstradan besin eklemem gerekir mi?

Tavsiye edebileceğiniz değerleri iyi hazır su (19lt satılanlardan) varmı acaba?

bayjustin 24-07-2013 16:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrttzr (Mesaj 1182398)
Merhabalar herkese

Benim birkaç sorum olacak kafamı kurcalayan..forum üzerinde elbet aradım fakat tartışmalar haricinde birşeylere ulaşamadık çok karışık!

Balkonumda N.F.T sistem kurmaya çalışıyorum 2m x 1m genişlik ölçülerinde balkonum mevcut.

Depoyu kaç litre kullanmamı önerirsiniz ?

Elimde bulunan torflu 10lt satılan toprakların kompostunu çıkartıp depoya eklesem ve bu suyun devirdaimini yapsam yeterli olur mu yoksa ekstradan besin eklemem gerekir mi?

Tavsiye edebileceğiniz değerleri iyi hazır su (19lt satılanlardan) varmı acaba?

bende sizin gibi yeniyim size bilgi vermek bana düşmez ama yinede azbucuk anladıklarımı anlatmaya calısıyım

topraksız tarımda bitkinin alması gereken besinler var bu besinler bitkiden bitkiye degişiklik göstermekle beraber bu işin olmazsa olmazlarından bunun temini için kudret beyle görüşebilirsiniz

deponun büyüklügünden cok deponun içindekilerin ph ve ec olarak degeleri daha önemli bunları dengede tutmak için ölçmek takip etmek gerekirse takviye yapmak **** besin eyrikli suyu degiştirmek gerekiyor

hazır su degil önemli olan yetişecek bitkinin suda istedigi ph ve ec dir

bayjustin 25-07-2013 00:40

1 Eklenti(ler)
besin eriyiğim geldi teşekkürler kudret beye

bayjustin 25-07-2013 00:42

2 Eklenti(ler)
tohumların son durumu

bayjustin 30-07-2013 21:09

1 Eklenti(ler)
yardım edermisiniz

bayjustin 13-08-2013 22:59

son fide fotosunda görüldügü gibi fideleri büyütemeden öldü bende bu zamanda zar zor antalyadan fide buldum 5 adet 06/08/2013 tarihinde geldiler geldiklerinde fotoları cekmiştim şimdi onları yüklüyorum

bayjustin 13-08-2013 23:10

4 Eklenti(ler)
06/08/2013 tarihinde geldiler fideler uzun bi yolculuk yaptılar antalyadan zonguldak boyunları biraz büküktü kökleri fazla zorlamak istemedim suyun altından gecirdim bazıları topraklı kaldı bazıları temizlendi bu arada ilerde oksijenden sıkıntı yaşamamak için sistemdeki tankı ve akvaryum motorunu degiştirdim tank 20 LT lik

bayjustin 13-08-2013 23:15

2 Eklenti(ler)
şimdide dün itibari ile cektigim resimleri yüklüyorum 06/08/2013 - 12/08/2013
6.cı gün

bayjustin 13-08-2013 23:21

5 Eklenti(ler)
köklerin resimlerini bugun yani 13/08/2013 cektim dikkatimi ceken bir durum var kökler beyaz beyaz bugune kadar büyüdüler bugun farkettim bazı köklerde yeşillenmeler var sebebi nedir acaba?

bayjustin 13-08-2013 23:32

bir haftadır ec 1.6 sistemin zamanlaması 45 dk su basıyor 45 dinleniyor güneş ışıgı direk gelmesin diye şemsiye var günün belli bir saati balkona güneş geliyor ama yinede fideler küçük olduğu için direk günes gelmesin diye düşündüm

scaly 14-08-2013 12:42

Yeşillenmenin sebebi yosunlardır. Büyük ihtimalle kökler ışık alıyordur. Ayrıca fideleriniz çok uzun süre olmamak şartıyla direk güneş ışığı alabilir. O kadarda küçük değiller :)

bayjustin 14-08-2013 13:54

bizimkiler pazar günü şemsiyeyi alıp denize gitmişler ben gelmedende yerine geri koymuşlar:) dediginiz gibi güneşten olmuştur günün belli saati günes geliyor balkona oda 2 gibi başlayıp 6 kadar günes görüyor

bayjustin 15-08-2013 19:17

5 Eklenti(ler)
yapraklarda sararmalar var ????

Kudret Tezel 15-08-2013 20:02

Sevgili bayjustin, domates için 4 saatlik güneş ışığı biraz az, bence şemsiyeyi kullanmayınız. 45 dakika çalışıp 45 dakika durma olayınıda bence devamlı sulamaya çevirin EC için diyeceğim yok.normaldir. Eğer mümkünse devamlı güneş ışığı alan bir yer bulsanız iyi olur kanaatindeyim.

bayjustin 16-08-2013 10:13

kudret bey binamızın yapısı yüzünden ışık sorunumuz var şemsiyeyi kaldırdım sistemi sürekli calışmaya aldım çicek tomurcukları cıkmaya başlamıştı şimdi biraz daha belirgin olmuşlar

bayjustin 16-08-2013 10:23

1 Eklenti(ler)
tomurcukların resimleri

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025