![]() |
FUAR'daydık
2 Eklenti(ler)
Artık serada toprak yok . Bundan böyle sera topraksız.
|
Fuardaydık
4 Eklenti(ler)
İki usta ile birlikte bugün ( flower show Turkey ) çiçek fuarundaydık.
Güzel bir gündü. Pomza üreticisi firma sorumlusu ile görüşmemiz çok yararlı geçti |
FUAR'daydık
2 Eklenti(ler)
İşte genç ustalar .
|
fuar
1 Eklenti(ler)
Bu ağaç ise diğerleri ne ,;)
|
Ustalar ile fuardaydık . Ve ister inanın ister inanmayın , Ağaçlar nette geçen yazışmalardan hiç bahsetmeye vaktimiz olmadı .
Hep topraksız konuştuk , hep bitki konuştuk , Çok güzel vakit geçirdik . Bol bilgilendim . Vakit nasıl geçti anlamadım . |
Ara Güler, "Fotoğraf çekenler tarihe tanıklık eder. O yüzden karelerde göremezsiniz.", der.
Seni göremedik resimlerde İsmail Ağabey :) Fuarı gezdiysen, öyle bir iki resimle kandırma bizi. Bol bol bilgi yaz. Yaz ki biz de gezmiş gibi olalım. Fiyatlardan haber ver. Yediğin, içtiğin senin olsun. :) |
:oBen çok resim çekemedim . Tabiri caiz ise hayran hayran izlemekten resim çekmek çoğu zaman aklıma gelmedi.
Ama Kudret ve Şansal Ağabeyler bol bol resim çektiler. Zannederim yakında yayınlarlar. Kudret ağabey daha önce yayınlar da şansal ağabey ancak fethiyeye gittikten sonra yayınlar. Levntali , Çok güzel seyrine doyum olmayan görüntüler var . Fakat ürün ve fiat konusunda bize hitap eden firma var desem yanlış olur. Genellikle yabancı firmalar, ve fiat sorunca mesela italya teslimi birim fiat veriyorlar. Tabii bu fiatlar ithalatçıda kontenyer bazında oluyor. Ve Bu şekil bize , pardon bana uygun değil. Mesela pomza için konuştuğumuz , 3-4 firmadan sadece biri fiat verdi . Ne kadar almayı düşünüyorsunuz diyince , göndereyim hediyemiz olsun , sadece kargo ücretini biz ödeyemeyiz dedi. Utandık mı ? Asla . Biz mütavazi amatörleriz . Onlar ise Ürünlerini Türkiye'de satacak büyük tüccar veya büyük tüketici arıyor. Fakat pomzada galiba doğru ürün temin edebilecek bir bilgi aldık . Konyadan bir firma , YOKSA KAYSERİMİYDİ ,:o Metre kübü 50 tl gibi bir fiat söyledi. Önemli olan istediğim boyutta bir ürün . Tabii bu benim şahsi düşüncem , ve benim yapmayı düşündüğüm sistem için geçerli boyutlar. Yukarıda o boyutlar resimde görülüyor. İşte böyle. |
Bu arada koskoca fuarda topraksızla ilgili bir şey yok .Topraksız tarımın adını duyan da çok az.:rolleyes:
|
Ben Antalya tarım fuarını merak ediyorum. Orada da durum aynı mı diye. Topraksız konusunda ve sera konusunda. Gidip gelen Antalyalı bir üyeye sormak gerek.
|
Sadece sıradan bir çalışan Kudret Tezeli Görünce ben sizi tanıyorum . Dedi.
Topraksızdan bahs ettiğimiz herkes Marstan gelen yaratık muamelesi yaptı . Antalya Belki İstanbul'a göre daha şanslı olabilir. Orada Sera ve topraksız uygulaması diğer bölgelere göre daha çok . Antalya fuarına giden varsa , bildiğin kimse varsa , sormak lazım . Belki onlardan birşeyler öğrenebiliriz. Kudret Hocayı tanıyan , kişi boynumdaki kimlik kartını okuyunca benim Soyadımı da hatırladı . Tabii ağaçlar.net den bir üyeymiş . |
Sn Karagulle
Millet kendisine faydasi dokunan, yardimci olan hickimseyi unutmaz. Neden Sn Tezel`i tanimasin, neden kooperatif diye cirpinan Karagulle`yi tanimasin. Biliyorum siz de milletin kadirsinasligini bilen ve takdiredenlerdensiniz. Aksi olsa kooperatif diye cirpinmaz, amatorlukle ovunmezdiniz. Allah boyle olanlarin yolunu aciketsin. Bu milletin sadece bir kismi G.Mustafa Kemal Ataturk`un buyuk hizmetlerini inkar ediyor, sebebide yapilanlari bilmedikleri degil, baska hedeflerinin olmasi, iktidar, hirs, para, para, para..... Fuardan birseyler daha lutfen, bilgiyi sizden alabilecegiz. Hediye ederiz diyen Italyan hic onemli degil, biraz calisilsa biz onlara bu isin teknolojisinide satar hale geliriz sadece mahsulunu degil. Biraz uzerinde durulsa, insaata verilen destegin yarisi verilse, para degil, pazarlama icin devlet yardimi olsa yeter, bu millet ve bu topraklar iki buyuk degerdir, bulusmusuz ya yeter. Saygilarimla |
Fiat diyince çok komik bir fiat ile karşılaştık .
Çok kocaman bir saksı , hani ben içine girsem kaybolurum . İtalya teslim fiatı çok ucuz. Sadece 5 avrupa parası Daha boy boy küçükleri 4-3-2,5-2 avrupa parası . Sudan ucuz. Sonra Türkiye'de imalat yapan bie firmada aynı saksıyı gördük . 5 AVRUPA PARASI OLAN 41 tÜRK LİRASI İnanın bu kadar fark olmasına rağmen , Türk firmasının fiatı bile çok ucuz. |
Meğerse internette de tanıtımı varmış .Bakın internet aderesini veriyorum . Merak ederseniz incelersiniz diye.
Neden Ziyaret Etmelisiniz? | Flower Show Turkey |
1980'den bu yana az çalışıp, çok kar etme politikası güttü devlet. Yani bu bir devlet politikası oldu. Buna direnen esnaf yok oldu zaten. Zamanın en iyi tüccarları bu sisteme ayak uyduramadıysa, emekliliğini birilerinin yanında çalışacak duruma gelerek geçirdi.
Bunu ticaret hane işletenler iyi bilir. Türkiye'de giderleri bir haneye yazdığınızda onu karşılamak için diğer haneye kafadan yüzde 300-1000 kar koymanız lazım. O da başa baş çıkmanız için. Bu kadar büyük karı esnaf yapamaz. Ama tüccar yapar. Tüccarın yapması içinde küçük esnafın, tüccarın yok olması gerek. Ettiler mi? Canını okudular ama ne çıkmaz can varsa hala edemediler. Ortalık büyük tüccarlara kaldığı için, bu karlar yapılıyor. O da halka yansıyor tabi. Her şey pahalı, hayat pahalı gibi. Türkiye'de tüm kurallara uygun bir iş yeri 11 yıl içinde resmi olarak batıyor. Bu hesabı ben yapmadım, bizzat üniversite hocaları yaptı ve bas bas bağırdı yıllardır. İsterse koç, sabancı olsun, her şeyi kuralına göre yaptığında yaşama süresi 11 yıl. Çözümü var mı bu işin? Elbette var. Birlik, birlik, birlik... Bakın esnaf odaları var değil mi? Ticaret odaları hani.. Sadece aidatını bilen, başkada hiç bir işe yaramayan kurumlar. Başkanlarının Cumhurbaşkanından fazla maaş aldığı yerin dibine batasıca kurumlar. Gidin bakkallara sorun hepsi colayı ve türevlerini dev marketlerden alıyordur. Oysa bakkallar odası, gelin arkadaşlar 1 ay satmayalım dese Türkiye'de kola satışı yüzde 50 azalır. Çünkü dev marketler bakkal kadar kola satamaz. Hangimiz kola almak için dev markete gidiyoruz. Hep en yakın bakkaldan alıyoruz. 1980 ihtilali bu ülkenin örgütlenmesine vurdu darbeyi. Ne sendika bıraktı, ne esnaf örgütü ne dernek. Oluşturduğu yapı da hala dimdik ayakta. Şu muhalefet partileri yerin dibine batsın. Fatih'in İstanbul'u aldığı gün, papazların meleklerin cinsiyetini tartıştığı misal, onlar da kendi minik koltukları için koca bir ulusun sorununu görmezden geliyorlar. Bunu öyle üç esnaf bir araya gelerek, beş esnaf bir araya gelerek çözmek mümkün de değil. Ama sayı fazlalaştıkça büyük kar gruplarına bile diz çöktürülebilir. Bunu halk da kendi içlerinde birlik kurarak yapabilir. 1 tencere fiyatı sorduğunuz yere, ben 50 tencere istiyorum. Para peşin deyin bakın size ne diyecek? Neyse, kendimizi bir an kahvede sandık. Kusura bakma İsmail Ağabey... |
Müşteri veli-i nimettir.
Leventali , İnan benim dükkan her zaman böyleydi . Müşteri gelir , normalde konuşmayı kesip müşteri ile ilgilenmek lazım ya , Bizim müşteriler işi görülse bile gitmez . Sohpeti dinlemeye veya katılmaya çalışırdı .:)
Biz böyle gelmiş , böyle gideriz. Halimizden de çok memnunuz. Çok sohpet, az alış-veriş |
İsmail Ağabey, ayrı bir başlık açıp bize polyester ve bazı şeyler önermiştin. Kalıp yapılır, çok kolay diye. Bunları bir anlatı versen ne güzel olur.
Hatta birlikte bir küçük saksı örneği de yapalım. Ben birinci öğrencinim yani. Ama geç anlarım öyle hemen sınıftan kovmak yok. Malzemeleri liste halinde, adım adım ne güzel olur. Mermeritten de bahsetmiştin sanırım. Bende bir öğrenme açlığı var. Sonum hayrolsun. Bu yaşıma geldim bıkmadım. |
Bizim ticari tarihimiz çok eski değil.
Anadolu halkının meslekleri ; devlet memuriyeti , askerlik Geri kalan köylü ve bir miktar esnaftır. Ticaret gayri müslim halkın elinde idi . Ve müslüman biri ticaret yapmayı pek makbul bir iş olarak kabul etmezdi. Benim çocukluğumda köylerde cerçi denilen mal takas eden tüccarlar dolaşırdı . Çok makbul sayılmazlardı . Ticaret hayatı bizde , senin de bahs ettiğin gibi 1980 lerden sonra başladı . Dünya kapitalizmin tıkandığı yerde o yıllarda liberalizmi kutsamaya başladı . Biz de henüz sermaye birikimi sağlamadan , yani kapitali elde etmeden ticarete başladık . Ve tabiri caiz ise sınıf atladık . Ticaret için , önce kapital gerek. sonra diğer öğeler yerine gelecek kapitalizm , sonrasında sanayii , sonrasında işçi sınıfı , sonra sendikalar, ve gelsin demokrasi , Biz bütün bu aşamaları yaşamadan sınıf atladık ve liberalizm ile ticarete başladık . Biz daha adapte olamadan , liberalizm yeni bir evreye geçti , global kapitalizm . Üstelik okullarımızda bizler Dünyanın unutup yeni evreye geçtiği yıllarda taylorizmi öğreniyorduk . Velhasıl, ben ESNAF olarak kalmayı tercih etmek zorunda kaldım . Bunun en büyük nedeni , sosyal ve siyasal yetiştirilme tarzımız , ticaretin kuralarına uygun değildi. Ticareti yapanlar da dallas dizisindeki ceyardan öğrenerek tüccar oldular. Sonuç, bu gün uygulanan ve kanıksanan ticaretin yazılı olmayan kuralları . Ben almıyayım , ama alıp uygulayana da karışamam . Sağlıcakla kal sevgili arkadaşım. |
polyester-mermerit
Alıntı:
Bu ağaçlara uygun bir konu değil. Ben bu konuyu Başka bir sitede ( koniks) uzun uzun yıllarca anlattım . Halâ bazı mailler alırım . Ağaçlar bu konuya uygun değil. İstersen bir başka yol buluruz. Ne bileyim mail grubu mu olur ne olur. Veya benim bir zamanlar açtığım bir basit blog vardı onu kullanabiliriz. |
Bloğumun biri buydu .uzun zamandır kullanmadım . Ama orada yaptığım bazı basit hediyelik eşya objelerini görebilirsin . Bu da bir fikir verebilir. Üzerine konuşabiliriz.
Anladığım kadarı ile , Kızltan da bu konuda çok tecrübeli . Zannederim uygulamaları da var . Ondan da bu arada istifade edebiliriz. Bir kutu içine konulan ve kalıp alma çalışmasından bahs ettiğini hatırlıyorum . Onun tecrübeleri bana göre daha taze . ifkkaragul kullanıcısının 'Blog' resim kümesi Netlog'da |
Bak sana bir anı daha, inşallah burayı da mühürletmeyiz :)
Evin inşaatı bitince, dama, şimdiki seranın olduğu yere yani, 15 m2 kapalı bir oda yaptırdık. Bizim sıkma, börek, mangal eksik olmaz damda. Sonra yavaş yavaş annem orayı küçük bir eve çevirdi. Dama çıktığımızda aşağı inmek için gerek kalmayan. Tek oda bir ev gibi oldu. Yazları biz çoğunluğu damda geçiririz. Babam rahmetli olduktan sonra burayı kullanmaz olduk. Sonrada ben orayı özel ofisim yapmaya karar verdim. Geldiğimde kafamı dinleyeceğim vs. Gidip güzel bir fayans aldım. Yere döşeteceğim. Komşumuz da var fayans ustası. Söyledik, dedi 150 tl ye yaparım. Dedik gel yap. Malzeme yazdırdı aldık. Bekliyoruz tabi. 1 gün, 2 gün, 3,4,5... Tabi benim tepe attı bir gün. Gidip bir fayans malası aldım. Şu taraklı olandan. Bir o eksik. Kızıma dedim, burayı ikimiz yapacağız. Hem fayans yapmasını öğrenmiş olacağız. Herkes gülüyor. Eğri büğrü fark etmez. Teşhire çıkmayacağız ya yapacağız. Yarıya kadarını ben yaptım yarıya kadarını o. Güle oynaya. Ustalardan seyrettiğimiz kadar. Youtube de sağolsun biraz tabi :) Şimdi bir evi döşe desen döşerim. O 15 m2 de neler neler öğrendik. Hatta bizim fayans ustalarının kullanmadığı ne kadar güzel plastik malzemeler çıkmış Avrupa'da. Hani derler ya kötü komşu adamı mal sahibi yaparmış diye, kötü esnaf da beni bir şeyleri öğrenmeye itiyor. Ben esnaf para kazanmasın demiyorum, kar etmesin demiyorum. Zaten böyle bir şey eşyanın tabiatına aykırı. İyi de kar etsin hatta. Ama insafsız kara karşıyım. Bir de bu işten para kalmaz deyip yapmamalarına karşıyım. Yani işiniz 10 tllikse, boşver, 1000 tl likse emrin olur abi. İşin büyüğü, küçüğü olmaz... Sen bu başlığı açmazsan burada mühürlenecek benim yüzümden bu gidişle :) |
Kızıltan yaptığı bir kalıptan bahs etmişti . Mermeritden bahs etmişti . O da bundan bahs edebilir.
Ben daha mütavazi kalıplar ve dökümler yapıyorum . Verdiğim blog adresinde resimleri açarsan orada basit objeler göreceksin . O objelerin bir çoğu mermerid dökümüne uygun kalıpları yaparak döktüğüm objeler. |
Senin canın sağolsun aslan kardeşim . Kapanacak başlık olsun .:)
|
Bir örnek
1 Eklenti(ler)
Kendi ellerimle yaptığım , kalıbını yapıp döktüğüm bir örnek . O adreste buna benzer bir çok örnek var.
|
Avatarıma bir göz at . Oradaki kaplumbağa da benim kalıbını yaptığım , ve mermerid dökümü gibi döktüğüm orjinal boyutlarında bir kaplumbağa
Üstündeki çilekler de ilk topraksız denemem . Besini elle döküyordum . Avatarım, hem geçmişimi hem halimi anlatan bir sembol . Geçmiş de yaptığım bir ürün ile şimdi uğraştığım topraksızın ilk adımını gösteriyor. Ve kaplumbağa da bu işteki hızımı gösteriyor. |
|
Resimleri inceliyordum zaten direk görünce dedim avatar buymuş.
Ben, dama küçük bir şelale yapmak istedim bu yaz. Ama aşağı su gitmemesi için, birşeylerle kaplamak gerekti. Bir sürü şey önerdiler. Bende seneye kadar araştırırım dedim. Cam elyaf ve polyester tarif ettiler. Kayık da yapıyorlar hani. Ama anlamadım. Mermeriti de tarif ettiler. O kayık yapılan malzemeden, çok güzel saksılar yapılabilir. Kendin istediğin ebatta, istediğin büyüklükte, küçüklükte yapabilirsin. İş yapabilmekte. Aslında bizim topraksız bölümünde bu konu başlığı olabilir. Kendi saksını kendin yap. Tabi semeri seksen olur mu bilemem ama :) |
Leventali , geçmişindeki politik maceran sana bir çok yetenekler de vermiş. Söylenenler arasından söylenmeyenleri bulup çıkarma becerisi .
Bugün paylaştığım fuar macerasındaki büyük saksı ve fiatı , İle eski bir konuşmadaki mermerit dökümü hakkındaki konuyu birleştirince zaten sen meseleyi çözmüşsün ,:) Balkonun sızdırmazlığın en kesin çözümü bahs ettiğin fiberglas -FRP( İŞİN GAVURCASI) - CTP ( cam takviyeli plastik BU DA TÜRKÇESİ) uygulamasıdır. Maliyet bakımından daha ucuz yöntemler olabilir. |
;)Madem açtın .Söyleyeyim . Kahveye biz göz at.
Bak bakalım , tartışmadan hemen önce ben neler yazmışım . Ve cevap gelmiş mi ? Ve o konu hemen nasıl kapatılıp konu başka yere kaymış. Hem de mizahi bir yaklaşımla neler söylemişim . Bir oku bakalım ne anlıyacaksın . Sen zeki ve pkitik geçmişi olan bir arkadaşımsın . Oradan başka bir bakış açısı göreceğinden eminim . Ben, az evvel sorduğun sorudan, zaten bunu anladığını ve irdelediğini , ne kadar doğru veya değil diye test ettiğini sezdim ( doğru da olsa yanlış da olsa önemli değil ) Bu yüzden Kendi saksımızı kendimiz yapmamızı , hatta işi daha ileri götürerek , Bu saksının daha önce yapılanlaran daha ileri olması gerektiğini , falan bahs etmiştim . Biten saksının içine bir de besin kiti koyarız demiştim . Ama bu sözlerim nasıl anlaşıldı ? Biliyosun . Şimdi istersen aynı konuyu tekrar kaşımayalım . Ve Bu isteğinde samimi olduğunu biliyorum . Dediğim gibi başka bir yerde ne biliyorsam anlatmaya hazırım . Aman yeni bir tartışma başlatmayalım .;) |
Ve bu gelişmelerin ışığında , şimdiki hedefimi söyleyeyim .
Fiberden bir saksı yapacağım , ve bu saksı , acemi bir topraksız gönüllüsünün çok kolayca uygulayacağı özelliklere sahip olacak . Sadece amatörlere hitap edecek , Ama sanki moduler bir sistem gibi istenirse Orta çapya bir sera da kullanılabilir olacak . Ama hedef bu işe ilk başlayacak topraksız tarım uygulamak isteyenlere yardım amacı yaşıyacak . Bu iştan para kazanır mıyım , cepten mi harcarım bilmiyorum . Ama bana uğraşacağım bir meşgale çıkar ki bu da bana yeter. Ve içinde ilk uygulayacaklar için'' ÜCRETSİZ BEDAVA BESİN KİTİ OLACAK .'' Ve yapacağım saksı ünitesi , Çok ucuz olacak , Yeni başlayacak biri bu iş için harcadığının en az yarısı kadar bir maliyetle bu işe başlıyacak . Bu iş için zaman , lazım . Bu zamanda şimdi kış . Baharda uygulamaya başlıyacağım. Malum, Bolu iklim şartları çetin . |
Sn Karagulle icine besin kiti koyunca dedim ki " Bak simdi oldu ".
Saksi icin evde kullanilacak cok sey bulunabilir, elimise yatkin olan birseyler ayarlar ama besin dedin mi duruyoruz hepimiz. Hammadde bulmak, alabilmek, falan bastan caydirici oluyor. Elimden gelecek ne varsa bu iste yaninizdayim. Basarilar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025