![]() |
Sn efe.Mevcut durumda karşıda değilim tarafta değilim.Karşı değilim çünkü üretimde büyük kolaylık.Karşıyım zira ülkemiz şartlarında kurulum ve üretim maliyetinde topraklıya göre % de 500 leri bulan fiyat farkı söz konusu.Topraklı üretime göre alınan verim 5 kat fazla olsa aradaki açık kapatılabilir.mevcut durumda alınan ürün farkı en fazla iki kat.
Sabit fiyattan satın alma garantili,ihracata yönelik üretim yapan büyük işletmeler için ideal bir üretim şekli fakat iç piyasaya hitap eden küçük ve orta ölçekli üreticiler için maalesef hüsranla sonuçlanmakta. |
sayın nice ,tek kelimeyle harika olmuş
|
Alıntı:
maşallah bu arada |
sayın şenol , sayın aga06tr teşekkürler.
|
kardeşim çok harika olmuş eline salık bol hasatlar
|
Hayırlı uğurlu olsun Aslanım Yiğidim.
|
teşekkürler ismail abi.hala gelmeye niyetin yok galiba.domateslerin olmasını mı bekliyorsun?
ayhan hocam sizede teşekkürler.bu aralar gelmiyormusunuz bizim taraflara? |
domatesler olsun melemen yemeye geliriz kardeşim
|
5 Eklenti(ler)
05.06.2012
|
Güzel olmuş,elinize sağlık.Gölgeleme zamanıda geliyor.
|
evet gölgelendirme şart
|
Elektirk yok , su yok ama yinede otomatik damlama sistemini kurdum. Bugün Ali arkadaşım da Beşevlerden ALSANCAK domates fidesi getirdi.210 adet. yarın okuldan sonra tarlada ameleyim. İnş. son noktayı koyacağız.
|
Alıntı:
kolay gelsin hocam , haberlerini bekliyorum. |
sayın nicea sizin suyunuzun ec yüksek olduğnu biliyorum
şuan gübre ilave etmeden ec ve ph kaç birde gübre ilavesi yapınca ec ve ph kaç oldu ph düşürmek için herhangi asit kullanıyormusunuz |
Alıntı:
|
resimler nerde abi:))
|
en yakın zamanda
|
Alıntı:
bu arada ben ph düzenlemesi için sirke kullandım forumda okumuştum birinden ama hatırlamıyorum şmdi hangi başlıkta olduğunu denemek için kullanmıştım zira nikrik asit hem tehlikeli cok dikkat istiyor ve de ec yi fırlatıyor , bir su bardağı sirke ile rahatlıkla 7,2 lerden 6,2-6,5 a indirebiliyorum 1000litrelik tankta |
sülfatlar ve nitratlar ayrı olmak üzere 2 stok tankımda hazırlayıp eritiyorum.erime ya da çökelme sorunu olmuyor.sulama tankında birleşiyorlar.1000litreye 50cc kadar fosforik asit eklediğimde PH 6 civarlarına iniyor.sulama tankındada çökelme tespit etmedim.
ama damlatıcı tıkanıklığı sorunu son birkaç haftadır bendede var.PCJ damlatıcılar inanılmaz hassas.ilk başlarda filtrelemeye o kadar önem vermediğimden dolayı şuan devamlı tıkanıyorlar.ben değiştiriyorum onlar tıkanıyorlar , ben değiştiriyorum onlar tıkanıyorlar.çok inatçılar.bugün 2 sırayı iptal edip birini standart 25lik damlama , birinide basınç ayarlı damlatıcı olarak değiştirdim.açıkçası basınç ayarlıdanda o kadar memnun değilim.yapmasıda çok zahmetli , yaptıktan sonrasıda.tek tek ayarlamak gerekiyor.25lik damlamada da deliklerin yeri tutmuyor , kimisi torbanın dışında kalıyor boşa akıyor. senenin başına dönüp sistemi tekrar kuracak olsam ne cocopeat slable uğraşırım nede pcj damlatıcıyla.olukların içine cocopeat ya da perlit veya ikisini beraber karıştırıp doldururdum.20lik veya 25lik damlamamı döşer üstüne da naylon veya oluk kapağı koyar işi bitirirdim.hem işçiliği yok hem ucuz hemde tıkanıklık vs. problemlerle karşılaşıldığında düzeltilmesi kolay olurdu.belki pcj damlatıcılı sistem kadar sık sulama yapılmaz ama en azından kullanıcı dostu olurdu. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Karşılaşılan yeni problemler nedeniyle biraz geç oldu ama işte beklenen resimler.bu arada 1 haftadır hasata başlamış bulunuyorum.50 kg kadar topladım.
24.06.2012 |
3 Eklenti(ler)
Her ne kadar kimyasal ilaçlamadan kaçınsamda , sonuç olarak mücadele şart.külleme ilacı atmak zorunda kaldım.
|
ve resimlerdede görüldüğü üzere bütün sulama borularımı , damlatıcalarımı vs. söküp attım.onların yerine cocopeat slablarin içinden 25lik damlama geçirdim.şimdilik iyi gibi , sulamada sıkıntı yok.üst sıralarda susuzluktan çiçek döken , yerlerde sürünen , hatta yaprakları kuruyan bitkilerimde toparlandı , kendine geldi.
gördüğünüz üzere dertler bitmiyor.tek tesellimiz kızaran domateslerimiz. |
külleme ve kırmızı örümcek saldırıya geçti
havalar çok sıcak olduğundan kırmızı örümcek zararı had safada halil önen abimizin GULLECI BULAMACI NASIL YAPILIR.. 3 Kg Toz kukurt 1,5 Kg sonmemis kirec 10 Lt su Kukurt,kirec ve su buyuk bir tenekeye konur(ben peynir tenekesi kullandim)ve karistirilir,bu karisimi disarda kurdugumuz ates ustune koyarak kaynatalim,ve karistiralim,(karisimin tasmamasi icin atesimize dikkat edelim) kaynadikca kopurdemeye baslayacaktir,tahminen 1 veya 1,5 saat sonra uzerinde bir film tabakasi olusunca,indirip sogumaya aliyoruz, soguma olusunca,ustte kirmizi,bordo renginde bir sivi elde ediyoruz,tortuda altta kaliyor,bu bu karisimdan yaklasik 9 litre sivi elde ediyoruz,bu siviyi plastik petlere aktariyoruz,tortuyuda plastik bir kaba koymamiz gerekiyor,( tenekeyi delebiliyor,) elde ettigimiz siviyi,yaz kis demeden agac govde ve yapraklarina atabilir,damlamadanda topraga verebiliriz.100 lt suya 1 lt elde ettigimiz siviyi katabiliriz (ben 100 lt 2 lt denedim olumlu oldu,****** tercihe kalmis) GULLECI BULAMACI; inteksisit'tir Yani bocek vb oldurucudur. Akarisit'tir Yani orumcek vb oldurucudur. Fungisit'tir yani fundal mantar oldurucudur. Bu karisim DOMATES kulleme ve bakteriyel yaniklik,yaprak kufu ve kursuni kuf,ASMADA kulleme,olu kol hastaligi,tum kabuklu bitler, pamuk zararlilari,bagda mildiyo(pronoz) ELMADA kara leke.bag uyuzu,yukarida saydiklarim benim gibi kullananlar tarafindan bu hastaliklari onledigi belirtilmistir. iste bu doga dostu sivimizin(ilac demek istemiyorum) 9 lt lik maaliyeti 3 kg kukurt 3.00 tl 1,5 kg kirec 0,75 tl 10 lt su gölden sevgili Halil önen saygılarımla burda http://www.agaclar.net/forum/temel-k...a/21025-35.htm ucuz ve pratik çalışmasıını tavsiye ederim |
2 Eklenti(ler)
hasat
|
maşallah
|
teşekkürler sayın aga06tr
|
4 Eklenti(ler)
08.07.2012 domatesler + ben
|
son resimlerdeki hallerinden sonra çalışamayacağım kadar yüksek olduklarından yatırmaya başladım.yatırırken hem çiçeklerde hemde daha olgunlaşmayan domateslerde biraz zaiyat oldu.aslında artık tepe alıp üstündekilerin olgunlaşmasını bekleyebilirdim ama nereye kadar gideceğini görmek için devam etmeye karar verdim.
|
4 Eklenti(ler)
20.07.2012
|
3 Eklenti(ler)
20.07.2012 , biraz domates toplama vakti gelmiş sanırım.
|
Çok güzel olmuş Allah güle güle yemeyi nasip etsin.
|
teşekkürler sayın İpek Kozası
|
merhaba çalışmalarınızı başından beri izledime . son halini bugün gördüm. tebrik ediyorum emeğinize sağlık emeklerinizin karşılığını almanıza çok sevindim. seranız çok güzel görünüyor. paylaşımlarınızı merakla bekliyoruz..
|
teşekkürler sayın yçelik ,
topraksız olarak domates yetiştirdim mi ? yetiştirdim.hatta sattım bile ama emeklerimin karşılığını almaya yakın bile değilim. |
1 Eklenti(ler)
Kuyu suyumun EC ve PH değerleri.
EC = 1.44 PH = 7.43 |
1 Eklenti(ler)
Deponun içinde 200 - 300 litre kadar besinli su vardı.2 tonluk depomu suyla doldurduktan sonra EC ve PH.
EC = 2.16 PH = 6.98 |
1 Eklenti(ler)
6 litre A + 6 litre B eriyiğimden koyduktan sonraki EC ve PH.
EC = 2.74 PH = 6.89 Aslında 1800 litre suya 18 litre A + 18 litre B koymam gerekiyor.Maalesef suyumun yüksek Ec değeri yüzünden 3 te 1 i kadar anca koyabiliyorum. Sonuç: Gübreden tasarruf ediyorum ama domateslerim yeterli beslenmiyor.Dev gibi olması gereken beef tip domatesler salkım domates büyüklüğünde kalıyor.Düşük Ec şart. |
öncelikle çalışmalarından ötürü sayın nicea sizi tebrik ediyorum hayranlıkla bütün gönderilerinizi okudum ve takip ettim ne zamandır forumu takip ediyordum hayranlıkla baktım fotolara. ben de sera için fide istedim kış serası yapacağım sanırım sizin seranız yaz serası bir de ben şuanda topraktan üreteyi düşünüyorum ama cok tedirginim fidelerimin gelmesine 1 aylık bir süre var 1 yıldır araştırmalar yapmama rağmen hala çoğu konuda çoğu şeyi bilmediğimi farkettim:( insanın etrafında da negatif fikir üreten insanlar oldu mu bu iş daha da zorlaşıyor.Sayın nicea ve diğer arkadaşlara soracağım soru şu bütcem de kısıtlı olduğunan daha yeni öğrencilikten boş gezenin kalfalığına henüz terfi ettiğimden ve ziraatle baba mesleği geleneksel çiftçilikten başka birşey görmediğimden ötürü bazı korkularım var hala topralı mı topraksız mı tarım yapayım soruları var aklımda.30 yıldır bulunduğum şehirde sebze meyve alım satımı yapmamızdan ötürü biraz inançlı biraz da inatçıyım bu hususta nicea ve diğer arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim tabi arzu ederlerse ban bu konuda yönlendirici bazı fikirler verirseniz cok memnun kalır ömür boyu duacınız olurum:) herkes uç düşündüğümü söylüyor sizleri görünce benim fikirlerimin devede pire olduğunu görüyor hayran kalıyorum.beni 1 ay sonra kuracağım seram için biraz bilgilendiri ve yönlendiriseniz çok iyi olur acemi kardeşinizin elinden tutmanız dileğiyle sevgiyle kalın:)
|
istediğiniz her konuda çekinmeden sorabilirsiniz sayın clays.elimden geldiğince her konuda yardımcı olacağıma emin olabilirsiniz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025