agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   Sera bekçisi otomatik EC metre (Marka tescilli) (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/24563.htm)

gazeteci28 12-09-2012 10:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halilbalaban (Mesaj 1017553)
Ses beklediğim bir konuda ki
"Ne bir ses, ne bir nefes. Herkes tık nefes" durumunu anlayabilmiş değilim. Her kese iyi geceler.
HALİL BALABAN

Halil bey,
Kudret Beye desteğim şimdilik "Allah Razı olsun, Allah sıhhat ve afiyet versin" şeklinde. Nefesimiz o kadar kuvvetli olmadığından duymamanız normal. :)

İleriki aşamada gücümüz nisbetinde bir şeyler düşünüyoruz ama yorgan ayak meselesi.

ayhan_oz 12-09-2012 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçay (Mesaj 1016437)
hocam sizin yazınızla ilgili değil, bazı arkadaşlar,mesela halilbalaban,ayhanöz gibi arkadaşlar için söylemiştim.

Sayın Akçay

Malumunuz patent ile marka tescilinin iki farklı şey olduğunu bizde biliriz. Ancak
dikkat etmediğimiz bir ayrıntı sadece. Ayrıca marka tescilinin bile kabul edilmiş olması Kudret bey adına bizi son derece sevindirmiş ve mutlu etmiştir. Amacımız ise bu sevinci paylaşmaktı.

Saygılarımla..

Halil Balaban 12-09-2012 12:55

Sevgili Kardeşim Gazeteci28,
Cevabını okudum. Cevap vermen bile iyi bir davranış. Sen zaten iyi niyetinden ve elinden geleni yaptığından emin olduğum arkadaşlardan birisin. Bunu şimdi kimin sayfasında ve hangi konuda olduğunu hatırlamadığım bir yazında geçen " Bildiklerimi paylaşmakla burada öğrendiklerimin zekatını veriyorum" anlamındaki sözlerini okuduğum zaman fark etmiştim.
Sözlerimden alınarak üzülmen, beni de üzdü. Senden hasseten özür diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hoşça kal, dostça kal.
HALİL BALABAN

akçay 12-09-2012 17:58

sayın ayhan öz bu forum bilginin paylaşıldığı bir yer,kesinlikle başka bir niyetim yok.herkes bildiğini söyler,sakın burda yanlış anlaşılma olmasın yoksa herkes yanlış anlaşılırım diye bildiğinide söylemez.o zaman bu frumun sloganına ters bir iş yapmış oluruz. ne diyor hocamız bilgi paylaşıldıkça büyür. saygılarımla

soilless 12-09-2012 22:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halilbalaban (Mesaj 1017553)
Özellikle hitap ettiğim, bilgili ve kıdemli kişilerin herkesden çok takip ettiği de malumdur. Takipleri hemen her konuya iştirak etmeleriyle de sabittir.
Hal böyleyken sadece Sayın Malbman' ın, konuya ilgisini mesaj altında ki beğenisi ile belirtmesinin dışında hiç kimse ilgi göstermemiştir. Sayın Malbman' a
ilgisinden dolayı çok teşekkür ederim. Oysa ki hiç değilse; "Arkadaşım senin dediğin şu sebeplerden dolayı olmaz" denebilir, ya da lehte veya alehte başka bir fikir ortaya atılabilirdi.
Ses beklediğim bir konuda ki
"Ne bir ses, ne bir nefes. Herkes tık nefes" durumunu anlayabilmiş değilim. Her kese iyi geceler.
HALİL BALABAN

Haklısınız Sn. Halil BALABAN,

Sizin görüşünüze ilk aklıma gelen düşünceyi paylaşayım;

Çok sevdiğim Sevgili Kudret Beye fiziki uzaklığım nedeniyle fiziki katkım mümkün olmuyor.

Ancak Biliyoruz ki ülkemizde topraksız tarım üzerine araştırma, tez, teori vs. yok denecek kadar az. Bir de dünyada bu konuda yapılan araştırmaları bulmak, incelemek emek ve ciddi zaman alıcı bir gayret.

Önerim, yurtiçi ve/veya yurtdışı topraksız tarım üzerine farklı, ilginç, bir adım daha ileri taşıyacak, geleceğe dönük bir makale, araştırma, patent sonuçları, teorileri araştırmak ve sonuçta bu sayfalarda Sn Kudret abimizin ve bu konuda yıllarca bilgi ve emeği oluşmuş arkadaşların bilgi , görüş ve danışmanlığına sunmak ve paylaşmak.

Bir adım daha ilerisi için. Hocamızın dediği gibi Bilgi paylaştıkça büyür.

İsmail Karagülle 13-09-2012 11:16

Bu ürünün pazarlanmasına katkı sunmak için neler yapılabilir. Emek verilmiş bir ürün. Bunun ticari bir karşılığı da olmalı.Çevremizde bu ürünün tanıtımını yaparak , BEKÇİNİN PARAYA DÖNMESİNDE nasıl katkılar sunabileceğimizi düşünelim. Ve satışını gerçekleştirelim.
Ben kendi adıma birinci siparişi vermek üzereyim.Az kaldı.

Halil Balaban 13-09-2012 11:55

Teşekkürler Sayın Soilless, Her ne kadar yeterli ilgiyi bulmasa da; bence çok önemli olan bir konuya katılımda bulunup, katkı koyduğunuz için çok sağolun. Amacım ve beklentim: Kesin olarak doğrudan benim söylediğime her kesin katılması değildi. Konunun açılmasıyla farklı fikirlerin ortaya çıkacağını ve bir şekilde bir işbirliği ortamının doğacağını düşünmüştüm. Hatta ikinci mesajımda bunu açıkça da belirtmiştim. Nitekim siz de kendinizin ve/veya bu bilgi ve imkana sahip kişilerin yaptıkları ya da yapabilecekleri bazı işleri saymışsınız. Ben bu davranışınızın, diğer arkadaşların da aynı hassasiyeti göstermelerine yol açacağı umudunu taşıyorum. Tekrar teşekkür eder. Saygı ve sevgilerimi sunarım. Hoşça kalın, dostça kalın.
HALİL BALABAN

Kudret Tezel 20-10-2012 13:01

1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar nihayet sera bekçisi nin MARKA TESCİL BELGESİ geldi hayırlı olsun.

Halil Balaban 20-10-2012 15:25

Sayın Kudret Hocam,
Marka tescilin(m)iz hayırlı olsun. Gördüğünüz gibi kolayca sahip çıktım. Bu sefer kutlamada dil seçimimi dikkatli yaptım ki yine polemik çıkmasın. Tabi burası işin şakasıydı. Tekrar kutlar yeni ürünlerde de aynı duyguları yaşamak dileğiyle, saygı ve sevgilerimi sunarım. Hoşça kalın, dostça kalın.
HALİL BALABAN

Kudret Tezel 20-10-2012 16:59

Sağolun sayın halilbalaban, teşekkürederim. Dahada gelişmişlerini yapmak ümidi ile selamlar.

idris şenol 21-10-2012 21:50

tekrar hayırlı olsun sayın üstadım :))
kudret bey ph kontürülü ekleme durumu varmı?

yalandünya59 23-10-2012 11:02

Sevgili Hocam,

Sizi gönülden kutlar, hayırlı olmasını dilerim.

Vallahi bende sera bekçisi var, olmayanlar düşünsün.

Ayrıca hocam benim yaptığım tesise elimde olan sera bekçisini büyüterek
kullanmamız mümkünmü?
Bunuda buradan cevaplarsınız almayı düşünen arkadaşlara
ve ileride işi büyüteceklerin bu cihazı kullanabilmeleri için neler gerekli olduğunu bilmeleri faydalı olur kanaatindeyim...

Saygılarımı sunar, ellerinizden öperim...

Kudret Tezel 24-10-2012 21:50

Sevgili yalandünya sera bekçisi bir EC ayar sistemidir her büyüklüğe modifiye edilebilir. Ancak sistemin büyüklüğüne göre iyi projelendirmek lazımdır.

citol 05-11-2012 16:54

Bende hayırlı olsun demek istedim. Bu sistemin patentten ziyade faydalı model ile korunabileceğini düşünüyorum. Uluslararası araştırmalar gerektirmediğinden prosedürü az olan bir yöntem.

sulukök 13-11-2012 10:09

Kudret Bey hayırlı olsun. Uzun çabalarınız somut bir sonuç vermiş oldu. Devamı dileklerimizle kutlarım.

Kudret Tezel 13-11-2012 11:00

Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşlarım. Sera bekçisi amatör ve profösyonel seralar için gerçekten işe yarayan güzel bir alet. Gerek amatörce deneme seralarında, gerekse büyük profösyonel seralarda çok rahat problemsiz kullanılabilir. İyi dileklerde bulunan bütün arkadaşlarıma tekrar teşekkür ederim herkese selamlar sevgiler.

SAGEN 02-01-2013 13:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel (Mesaj 1035091)
Sevgili arkadaşlar nihayet sera bekçisi nin MARKA TESCİL BELGESİ geldi hayırlı olsun.

Sayın KUDRET TEZEL;

Öncelikle "SERA BEKÇİSİ" isimli ürününüzün MARKA TESCİL BELGESİ'NİN hayırlı uğurlu olmasını canı gönülden dilerim.

Sayfanızı baştan sona büyük hayranlık ve arkasından ne gelecek merakıyla zevkle takip ettim ve bundan sonrada sizin sıkı bir takipçiniz olacağım.

Çabanız, emekleriniz ve yaptığınız bu güzel çalışmalar için sizi kutluyorum. Kendi adıma sizin yaptıklarınızı gördükten sonra benide topraksız tarım konusunda çok heyecanlandırıp meraklandırdığınızı belirtmek isterim.

Sevgiyle kalın Kudret Hocam.

SAYGILARIMLA.

ekizilaslan 02-01-2013 22:28

hayırlı olsun hocam.Biz bu işi öğrenince özel kapınızı tıklatma niyetimiz var.

kursun 03-01-2013 16:43

Marka tescil belgeniz hayırlı olsun, hocam.

Kudret Tezel 03-01-2013 16:46

İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Sağolun varolun.

idris şenol 04-01-2013 13:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel (Mesaj 1037384)
Sevgili yalandünya sera bekçisi bir EC ayar sistemidir her büyüklüğe modifiye edilebilir. Ancak sistemin büyüklüğüne göre iyi projelendirmek lazımdır.

sevgili kudret bey sizden ricam ,büyük sistemlerdeki projeyi resim olarak bize gözterirmisiniz( bir kaç gün içindeki wepman proje )de olabilir:))lütfen

yalandünya59 04-01-2013 18:45

Sevgili İdris Hemşehrim,

Bu forum okadar güzel bir platformki ve bu platfomda çok bilgili gençlerde var,

ancak kendilerini sanırım daha göstermiyorlar, aldığım bir duyuma göre bu platformda yeni ve son sistem cihazlar burada olacak, ancak buna 'SERA BEKÇİSİ' demiyelim, çünkü bu isimli cihaz Kudret Hocamıza tescilli, bu gelecek cihazada bir isim bulmalı. Umarım tasarlayan bu genç arkadaşımızın bir fikri vardır...

Sabırla bekliyorum, ben kesin bu bekçidende bitane alırım, bilirsin idris bende kaşıntı hat safhada....

Saygılar...

İsmail Karagülle 04-01-2013 22:57

Bilgi paylaştıkça büyür . Diyen Kudret hocam, büyüklüğünü, hocalık vasfını daha iyi anlamaya başladım.

Bilmek önemli . Ama o bilgiyi taşıyabilmek daha da önemli.

ateşkaptan 15-01-2013 23:45

Sayın Tezel,
Ec metre ve ph kağıdı (5-7 arası) talebim için ne yapmalıyım. Bilgilendirirseniz memnun olurum,
sevgi ve saygılarımla

Kudret Tezel 24-05-2013 13:40

Sevgili arkadaşlar 2013 sezonuna 2 sera bekçisi ile girdik. Domates parkurundaki sera bekçisi işine devam ederken biber parkurunada yeni bir sera bekçisi kurdum. Biber parkurundaki sera bekçisini ancak bugün çalıştrabildim. Henüz besin stoklarını hazırlayamadım onlarıda akşama hazırlıyacağım.

fagu03 24-05-2013 22:05

Kudret Hocam 2013 sezonunun resimlerini bekliyoruz...
iyi çalışmalar ...

mehmetrifat 07-06-2013 08:11

kudret hocam öncelikle hayırlı olsun dileklerimi sunmak isterim ayrıca sera bekçisini kullanan biri olarak şimdi kendimi daha şanslı hissediyorum

Kudret Tezel 26-07-2013 23:42

4 Eklenti(ler)
Bu sene ilk defa denediğim kavunlarım çok başarılı oldu. Sezon başında tesadüfen aldığım 2 kök kavunu yetiştirmeye çalıştım. Ve netiçede biri damlama borusunun hemen yanında olduğu için çürüdü. ikincisi bilemediğim bir sebepten kendiliğinden koptu ama olgunlaşmıştı . sabırsızlıkla akşamı bekledim tadı gerçekten güzeldi ancak biraz daha olgunlaşsa tadından yenmiyecekmiş. üçüncüsünü bilerek olgunlaştığını düşünerek hasad ettim tadı çok daka güzeldi. Şimdi üstünde 2 kavunumuz daha var . Onlarında hasad zamanı gelmiş gibi. Ağırlıklarına gelince beni şaşırtı bakalım siz ne düşüneceksiniz. İlk kavun 1292 gr dı. Şu an üstünde olan iki adet kavun dan biri büyük diğeri 1,5 kg civarında gibi . Kavunların hangisi hangi kökte belli değil yaprakları okadar geniş ki takip etmek imkansız ancak düzenli ekilmesi lazım. Bu sezon gelişigüzel oldu seneye ömrümüz olursa daha düzenli yaparız inşallah.

jajaozz 18-09-2013 12:35

herkese merhabalar. aranızda yeniyim ve topraksız tarımla ilgileniyorum. aslında işim gereği zamanım çok olmamasına rağmen ilgim geçmedi bir türlü. kudret beyin sera bekçisini gördüm sonra ve umutlarım arttı. sera bekçisinin gelişimi ne aşamada şuan çok merak ediyorum.

hsnsdt 06-05-2014 21:39

Merhabalar;

Sera bekçisinin satışı var mıdır, **** kurulum için materyal desteği ?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025