![]() |
Alıntı:
o vakit sonuç olarak 1 dönümden alınan ürün miktarı 35 ton diyebilirmiyiz? |
Alıntı:
Burda bahsettiğiniz domates ağacı yetiştirme düşüncenizi atlamışım. Bu domates ağacı tek gövde üzerinde asma gibi yetiştirilrn mi? Eğer öyleyse çok heyecan verici bir deneyim olur. Kontrol grubu düşünüyormusunuz? Yetiştireceğiniz Domatesin cinsi de çok önemli. Bu seneki yeniçeri f1 cinsi domatesleriniz alıştığımız domateslere göre çok çok küçük. Fındıktan hallice iyi gibi.:D Cins olarak ta çok verimli ve ticari bir çeşit olmadığını sanıyorum. Bir de Sn Fusion1'in sürekli vurguladığı optimum yetişme ortamında Sera Bekçisini ve domates ağacını deneme fırsatı bulabilseniz keşke. Çok iyi bir kontrol grubu olur. Sisteme düşündüğünüz ilaveler, Domates Ağacı denemesi seneye çok zevkli, heyecanla takip edilecek bir arge çalışması olacak yani. Başarılarınız daim olsun. |
Merhabalar ben bu sistemin denemesini yapmak istiyorum.Diyelim ki Kudret Bey'den besin eriyini temin ettik domates fidelerini 6 lt.lik cocopeat + perlit saksımıza ekip damlama sistemini kurduk.Merak ettiğim bende üzerinde yarım saatlik zaman dilimleri olan zaman saati var.Damlama sistemine bağladığım kafa motoruyla her saksıdaki fideye günde kaç kere, kaç saat arayla ,kaç litre ec vermek lazım.
|
Merhaba M.TÜRK
http://www.e-tartes.com/TOPRAK-NEMI-...MBITESTER.html linkteki basit amator nem olcer cihazla sulama hakkindaki sorularinizi cozumleyebilirsiniz. |
Sevgili arkadaşlar bu gün 4 kg kadar daha domates topladıktansonra bütün domatesleri, biberleri söktük. Sera beçisini güzel temizledim ve parkura Eminönünden aldığım 5 kök brokoli ve çok önce tohumdan ektiğim soğan ve pırasaları diktik. Böylece sonbahar -kış sezonu başlamış oldu.
|
Kudret hocam kış sezonu hayırlı olsun. Önümüzdeki günlerde sizi sera bekçisi için rahatsız edeceğim.
Sevgilerimle |
Teşekkürler sevgili malbman, kış sezonunu başlattık. bir taraftanda sera bekçilerinin yapımı ile uğraşıyorum. Malum vakit daralıyor. Buyrun beklerim. Sevgiler.
|
Arkadaşlar Merhaba ,
20.09 da siteye üye oldum. O günden beride Topraksız Tarım konusundaki yazılanları büyük bir ilgi ile okuyorum. Sanırım okumadığım sayfa çok az kaldı. Bu arada yurt dışında neler yapılıyor diye bir bakayım dedim. plant care, how to grow anything, gift for gardener, gardening tool bu siteyi ziyaret etmenizde yapılabilecekler hakkında almamız gereken ne kadar yol olduğunu gördüm. Topraksız Tarım Sayın Kudret Beyin söylediği gibi Teknik bir tarım. Katı kuralları ve bir disiplini var. Otomasyonun neresindeyiz ? Ben okumaya devam edeyim.Zira az kaldı.... Saygılarırmla... |
Alıntı:
sera bekçilerinin yapımı derken çoğul kullanmışsınız. Bekçilere kardeş geliyor diye meşgul etmek istemedim sizi ama kardeşleri geliyor herhalde?? Yoksa daha abi kardeşler mi?:) |
Sevgili soilless, yeni sezonda terasta birkaç kardeş olacaklar ancak istiyen arkadaşlarada verebilmek için kardeş sayısını çoğaltacağım. Hazırlıklara başladım inşallah yakında sayıları artacak.
Bu arada hergün zamlanan PH ölçme problemini çözmek için uğraşıyorum. kısa bir zaman sonra yeni PH ölçme seti nide sizlere sunacağım. |
kudret bey hat içi otomatik kalibrasyonlu modelleri de var ...
aliexpress.com da vardı ama bulamadım satışını fiyat ta yanılmıyorsam 130$ civarı ... Norcross Corporation - Products - In-Line pH Sensor burada bir örneği var. ph kontrolünü nasıl yapmayı düşünüyorsunuz ... |
Selamlar herkese,
Aklıma Sera bekçisiyle ilgili birşey takıldı. A ve B tankı var ve bu ikisinin belli oranlarda karışımı bize belli bir EC değeri veriyor .Bitki bu besinleri kullandıkça değerler değişiyor , peki sistemimiz EC yi sabit tutabilmek için hangi tanktan ne kadar kullanacağına nasıl karar veriyor? |
Alıntı:
Eşit miktarda kullanıyor. Ya da miktarlar önceden belirleniyor (buradaki ince ayarları Kudret Bey yapıyor diye tahmin ediyorum). EC azaldıkça ekleniyor. Karar verebilmesi için bitkinin hangi besin maddesinden ne kadar kullandığını bilmemiz gerekir. Bunu da yapabilmek için pahalı test aletlerine ihtiyaç duyuluyor. |
kudret hocam bu bekçinin maliyeti nedir.ve de kaç tane tank var ve kapasiteleri nedir
|
Alıntı:
ph ölçüm cihazı ne aşamada |
Sevgili İdriş Şenol ben buralardayım, ancak forum u biraz sessiz gördüğüm için sezon heyecanını başlamasını bekliyordum . Ancak madem ki sordunuz söyliyeyim.
Galiba yanlış bir anlaşılma var. üstünde çalıştığım yani bahsi geçen çalışma PH ölçüm cihazı değil PH indikatörü idi.Anlıyorumki dijital ölçü aleti kullanan arkadaşlarımız için değil ama indikatör kullanan arkadaşlarımız miktarının az olmasından ve fiyatının çok uçuk olmasından dolayı sık sık ölçme yapamıyorlar, buda verim ve gelişme kaybına sebep oluyor. Ayrıca şimdiye kadar kullandığımız indikatörlerin birde herzaman bulunamama kaygusu var idi. Buna mani olmak için herzaman bulabileceğimiz 5-9 arasında ölçme yapan bir ph indikatörünü herzaman ve ucuz olarak arkadaşlarıma dağıtabilmek için uğraşıyordum. Şu anda bitmiş vaziyette ve yaklaşık 100 ölçüm için ( önceki 50 ölçüm idi ) fiatı sadece 10 tl ( önceki 30 tl idi ) olarak istiyen arkadaşlarıma yollanacak durumdadır. Bilgisayar ımı değiştirdim resim yükleme problemini hallder halletmez görsel olarak paylaşacağım. |
Kudret bey merhaba,
Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Her zaman için bilgisayar konusunda size destek vermeye hazırım. Hem bu arada gelmişken Ph indikatöru nedir nasıl çalışır bilgi alırım. Görüşmek üzere. |
Çok teşekkür ederim sevgili Hakan Öncü, en kısa zamanda görüşeceiz.
|
Tezel soyadı hiç yabancı gelmedi,nasıl yabancı gelsin ben bir tezelin yaptığı binada oturuyorum.Sevim teyzem üç evladından bahsederken ğözleri güler.Aksanda oturuyorum,erğliye geldiğinizde sizi bahçemde misafir etmek isterim.Eşinize,size çok selamlar sğlıcakla kalın.
|
Alıntı:
kudret bey çalışmalar nasıl gidiyor ph indikatörden banada birtane ayarlarmısınız birkaç fotoğraf yüklermisiniz !gözümüz gönlümüz açılsın:)kalın sağlıcakla |
Sayın alcen, bu ne tesadüf gerçekten çok memnun oldum.Bütün Ereğliye selamlar.Geldiğimde görüşmek üzere.
|
5 Eklenti(ler)
sn kudret beyin yapmış olduğu yeni ph ölçüm kiti testi başarıyla geçti
kullanıcalara hayırlı olsun iş yerimizde dijital ph mevcut fakat eve getirme şansımız yok ama yaptığım karşılatırmada fark göremedim bilgisayar ekranın ve fotoğraf makinasının çözünürlüğü düşük çıplak gözle bire bir ölçümleri rahatça gözlenebilir biraz fazla foto çekmişim burda ayırmaya zamnım olmadı kusuruma bakmayın size fikir olması bakımından ne var ne yok resimledim |
5 Eklenti(ler)
kudret beyin ph ölçüm kiti test çalışmaları devamı 2
|
5 Eklenti(ler)
yeni ph metre test 3
sn kudret beye şahsım adıma teşekkür ediyorum gerçekten güzel çalışma yapmış yeni indikatör ph ölçüm kiti hem hesaplı hem kullanımı kolay topraksız tarım çalışmalarına amatörlükten profosyeneleğe en yıkın geçiş imkanı sağlayan sn kudret bey inşallah daha nice böyle güzel çalışmalarının devamını bizlere kazandırması dileği ile saygılarımla. idris şenol birkaç fotağrafta kendi sayfama saklıcağam :)) |
sayın hocam bir sera kurma projemiz vardı ama önce var olan derin kuyumuzun ec sini ölçeyim dedim sonuç 0,90 çıktı.ph ise 7,2 ec sorun yaratırmı besin sıvısı hazırlarken,ne yapmalıyım?
|
Merhabalar,
İlk iletimi, profesyonel kullanıcıların ve bilgi dolu iletilerin yer aldığı bir başlıkta göndermek benim için bir talihsizlik olsa da, topraksız yetiştiricilikte benim açımdan en büyük soru işareti olan dezenfeksiyon hakkında bilgilerinizi rica ediyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki, iletkenliğin detaylı bir şekilde takip edilmesi, sorumu bu başlık altında iletmemin ana sebebidir. Su kültüründe yetiştirme sistemlerinde en başarılı dezenfeksiyon işleminin ozon üreteci ile gerçekleştiği, yurt dışındaki uygulamalarda ve forumda daha önce irdelenmişti. Fakat sistemin sürekli bir biçimde ozon takviyesi sonucu iletkenlik ve asitlik değeri değişimleri hakkında yeterli bilgiye ulaşamadım. Zira ozonun kararsızlığının, besin eriyiği hazırlanması ve otomatik olarak iletkenlik değerine göre sisteme ilavesi esnasında tepkime dengelerini değiştirebileceğini düşünüyorum. Sizlerin bu konudaki tecrübelerinizi ve fikirlerinizi öğrenmek bizler için önemli bir bilgi kaynağı olacaktır. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
merhaba arkadaşlar ben siteye yeni oldum konuları ancak takip edbiliyorum ankaradan katılıyorum ankarada ec metreyi ph ölçme alatlerini bulamadım ysrdıcı olursanız sevinirim
|
Alıntı:
İstanbul Kozyatağındaki BAUHAUS ta bu ürün var ve TARTES teki fiyatından daha ucuz 20 TL idi yanılmıyorsam ( dün aldım...başka şeyler de aldığımdan fiyatını karıştırabilirim ama 19,99 TL diye hatırlıyorum) |
Alıntı:
Sn Kudret beyin bu çalışmasına ve sabrına emeğine teşekkürler. Çok net özetlemişsiniz, amatörlükten profesyonelliğe en yakın geçiş örnekleri. Ancak sadece resimlerden indikatörün nasıl ölçüm yaptığını anlayamadım? resimdeki gibi ayrı bir digital göstergeye ihtiyaç mı var? bu digital göstergeyi kontrol ve doğrulama için mi kullandınız? En önemlisi Ph indikatör nasıl kullanılıyor nasıl ölçüyor? Bahar geldi. Canlandık!!! insan her şeyi merak ediyor. Teşekkürler |
Arkadaşlar çok geç kalmış bir cevap olacak ama sayın İdris Şenol a yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür etmemekte kabalık ve haksızlık olur.
Sayın İdris Şenol, yeni ph indikatörü nü kontrol çalışmanız gerçekten bir labaratuvar hassasiyetinde olmuş ,katkılarınız için teşekkür ederim. Yapmış olduğunuz deneydede görüldüğü üzere Ph ölçümü tam ve kesindir. Ancak enönemli unsur olan renk skalası takibi her indikatörde olduğu gibi ufak tefek sorunlar çıkara bilir. Zira herkesin gözünde biraz görme bozukluğu , biraz renk algılama bozukluğu olabildiği gibi kullanılan ışık kaynağıda çok büyük rol oynar. Gün ışığı en mükemmel aydınlatmadır. Aynı renge değişik ışık kaynaklarında bakıldığında değişik renkler algılabilir. Bu ne indikatörün nede sizin hatanızdır .Tamamen fiziksel bir olaydır kullana kullana pratik kazanılır. Tavsiyem renk kartelası ile indikatör rengini mukayese ederken mümkünse gün ışığı, değilse normal elkandesant yani akkor flamanlı ampul ışığında bakınız. fuloresant ampul ışıkları herzaman yanıltıcıdır. Sayın soilless ve sayın Hakan öncünün sorusu, nasıl kullanılır a gelince : Kit içindeki cam tüpü yarısına kadar ph ını ölçmek istediğiniz su ile doldurunuz. Üstüne İndikatör solüsyonundan 5 damla damlatınız, ve tüpü çalkalayınız. Meydana gelen rengi, yukarıda anlatılan gün ışığı , veya akkor flamanlı lamba ışığında renk kartelası ile mukayese ediniz. Tüp ile kartelada benzeşen en yakın renk değerini okuyunuz. Bir kit ile 90-100 ölçme yapılabilir. Çalışmalarınızda başarılar dilerim kolaygelsin. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025