agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Topraksız Tarım (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/)
-   -   Topraksız tarımda, hayvan yemi olarak arpa çimlendirme (https://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/15733.htm)

tugrulbaba 28-01-2011 17:07

Belki daha evvel sorulmuştur. Tamamını okuyamadım. Bilgisayarımda bir arıza var kısıtlı giriş yapabiliyorum. Bundan dolayı kusura bakmayınız.

Arpa + buğday + mısır + yulaf + yonca + vs. bitki türevi..

bunlar birleştirilerek karışık bir salata verilse (çimlendirme sürelerini bilemiyorum) aynı tavada çimlendirilse (mümkünse) bu nebatat, hayvanata faydalı olur mu?

Daha da önemlisi, bunu yapmak mümkün mü?
Merak ettim.

Son derece faydalı bir konu. Bu, topraksız tarım sayfasında ufkum açılıyor. Emek veren herkese teşekkür ediyorum.

Sarıcan 28-01-2011 17:21

Sn. serdardercan,

Tavaları 40x60 seçmekle iyi yapmışsınız. Bu ölçüde bir çok seçenek mevcut, paslanmaz, alüminyum (teflon kaplamalı), laminat. Fakat fiyat konusu biraz düşündürücü. 18 TL fiyat iyi görünüyor. Bir tek laminat tepsi fiyatları belki bu seviyededir. Birde Istanbulda her köşede açılmış olan ucuzcu mağazalar var, onlara baklmak lazım. Geçen gün aldın ünceledim ama ebatlarına bakmadım. Yeni çıkan şeffaf ayakkabı kutuları var. Bunların teklisi değil de çok ayakkabı konulan cinsleri var, ya da çizme kutusu diyorlar. Açıldığı zaman iki adet tava oluşabilir ama ölçüleri size uyar mı bilemem. Fiyatlarının ucuz olması lazım.

İnternette arpa çimlendirme yapan firmaların bir kısmında için teflon kaplamalı tavalar kullanılmış ama bu tavalar tahmin ediyorum 18 TL den pahalıdır. Fırın malzemesi imaş edenlerde bulabilirsiniz.

Yaptığınız sistemde damla sulama değil de sisleme sulama yapan ekipman kursaydınız daha homojen bir sulama yapardınız. Küflenmeyi engellemek için mutlaka tava içindeki sızan suyu drenaj yapmalısınız. Ozon cihazı almakla iyi yapmışsınız. Keşke daha önce haberimiz olsaydı Kudret Bey daha ekonomik bir çözüm sunabilirdi diye düşünüyorum. Aldığınız ozon cihazının özelliklerini yazabilirmisiniz? Çimlenen arpanın yeşil olabilmesi içinde mutlaka fotosentez için gerekli olan aydınlatmayı yapmak lazım.

sercan2011 28-01-2011 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 (Mesaj 748631)
İthalat t kalemlerinde sayın sercan2011...süt kalemlerinde ise süt tozu geliyor bu süt piyasasını etkiliyor fakat ithal et kadar yoğun değil....

ithal et ile piyasada(internette değil) canlı hayvan fiyatları bundan 6 ay öncesine göre biraz ucuzladı ...

Devletin 0 faizli kredi imkanını kullanan bir çok yeni girişimci hayvancılığa yatırım yaptı...

benim size tavsiyem bir müddet daha beklemeniz...nedeni ise piyasa daha stabil hale gelecek yaşananlar unutulacak,balıklama bu işe giren beceremeyen bu işten çıkacak,hayvanlarını satacak...bu iş eninde sonun da bize yani köylüye kalacak...

Sayin seyyah53, cok degerli tavsiyeniz icin tesekkur ederim. Daha onceki yazinizda kendi ciftligiizi kurmaktan bahsediyordunuz, calismalarinizi burada bizimle paylasirsaniz cok sevinirim.

seyyah53 28-01-2011 23:27

****** sayın sercan....

Ne biliyorsam ne yapmıssam burada paylaşırım ...

serdardercan 29-01-2011 06:30

evet ayakkabı kutuları benİm de aklıma cok yatmıstı yanlız buyuk olanlarından bulamadım,ama baska bİr cozum buldum gİbİ dun hurdacıları gezdİm ve fırın tepsİsİ aradım :) ve 8 tane buldum her fırında iki tane oluyor,hepsine haber bıraktım cıkacak olursa 10 lira veririm tanesine dedim telefonumu istediler,iki taraf icinde kazanclı bir is olacak..ozon jen.. Gelince 1 kilo civarında,zaman ayarlı,saatte 500mg ozon gazı uretiyor,15 dk 40 metre kup odayı sterilize ediyor ve yine 15 dk 10lt suyu temizlliyor,220 w cekip 15 w kullanıyor...sislemeye gelince ortamın cok iyi olması gerekiyor,nem oranı ayarlamak cok zor,mesela hasılmatik cihazı sisleme yaparken ortam ısısını sisleme yapmadan 10 dk once 28 dereceye cıkarıyor,sislemeyi yapıyor ve 28 derecelilk ısı dk da 2 derece dusurulerek 18 dereceye indiriyor,nedeni sisleme soguk dus etkisi yapar buda arpanın eksimesine ve bozulmasına neden oluyor..

serdardercan 29-01-2011 10:02

İbrahİm basaran yem,buluş dİye google dan aratmanızı onerİrİm,sn İbrahİm bey guzel bİr calısma yapmıs..

gazeteci28 29-01-2011 12:52

Youtube'de arpa çimlendirmeyle ilgili güzel ve ilginç videolar var

Youtube'de hayvan yemi çimlendirmeyle ilgili güzel videolar var. Yeşil yem 'green fodder' diye arama yaptırdır link aşağıda. Gelen sayfada ve devam eden sayfalarda pek çok çalışma var. Buradan ulaşabilirsiniz.

Bir de bu link var

serdardercan 29-01-2011 14:35

barley fodder,grenn fodder genelde makina hakkında reklam veren yuzeysel videolar gosteriyor,soyle tratmanızı oneririm.. FORRAJE HİDROPONİCO

garlangufa 01-02-2011 13:39

garlangufa

Saanen sevenler derneğinin kurucu üyesi olmak isterim....:)
Sn. VISKHY bu konuda size özel mesaj atacağım. Sesimiz çıkmıyor diye sakın gelişmeleri takip etmediğim anlaşılmasın. Istanbulda 4 duvar arasında kıvranıp duruyorum, evde odanın birine el koyayım dedim fakat odayı tamirhaneye çevirince (pompalar, akvaryumlar, borular, torbalar, leğenler, tanklar, tohumlar, eriyikler, torf, ...) yine içişleri bakanı olaya el koydu...Kendimi emekli etmeden bu işleri yapamıyacağım belli oldu...Kudret beyden aldığım malzemeleri bile kullanma fırsatım olmadı, tabanı yanık kediler gibi ev içinde dolaşıp duruyorum. Birşey yapamadığım için de sizlerle paylaşacak birşeyim olmuyor.

Bilgi paylaştıkca çoğalır....sağlıklı ve mutlu kalın..

garlangufa 01-02-2011 13:44

Bende üye olmak istiyorum, saanen sevenler derneğine
Not: daha önce dernek yöneticiliğim vardır (Faal Yelken Hakemleri Derneği)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi VISKHY (Mesaj 566292)
Herkese iyi bir gün geçirmeleri dileğiyle merhaba arkadaşlar.

Sevgili Mete aramıza hoşgeldin.Yeni arkadaşların heves ve merakları ile aramıza katılmaları bizim görmediklerimizi görmemize ve heyacanımızı da katlamaya sebep verir.Ayrıca seninde katılımcı ve yapıcı fikirlerini bekliyoruz.

Arkadaşlar Sanen Severler Derneği (SSD) kurmaya karar verdim.Kurucu üyeleride Sevgili Delimus,Alone35 ve nacizane ben.

Diğer severleri de ayrıca derneğimize bekliyoruz.Kayıtlar şimdilik ücretsizdir.:D:D

Sanen keçisi için rasyon çalışmalarına başlıcam arkadaşlar ama önce çevrede sanen olan birilerini bulmam lazım.Benim araştırmalarıma göre günde 3 kg arpa çimini geçeceğini zannetmiyorum.Üretim hattı başlasın hemen o işe de el atıcam arkadaşlar.

garlangufa 01-02-2011 15:21

Sayın VISKHY,
Aldığınız saanen keçi nin kaydı varmı (kulağı küpelimi) ?, saflığı nedir, saanen kırmasımı, süt verimi nedir ?
Eğer bu konularda da bilgi verebilirseniz çok makbule geçer. Çünkü saf saanen keçi bulmak çok zor. Eğer sizin keçinizin süt verimi iyi olur ise ilk yavrularından birine talibim.

Kolay gelsin,
Bilgi paylaştıkca çoğalır.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi VISKHY (Mesaj 573777)
Sevgili arkadaşlar şuanda benim böyle bir niyetim yoktu ama sadece Alone35 için deneme yapacağımdan ve de burdaki bir hayvan tüccarı abimden bana gelen teklif sonucu 550 tl ye aldım.
Fiyatı bana makul geldi çünkü 1 aylık gebe oluşu çok güzel, hem süt için hazır hemde bir tane daha bebek geleceği için mutluyum.:D

Eğer niyetiniz varsa yardımcı olurum çünkü elinde 4 tane daha var.Yarın hayvan pazarına götürecekmiş.

Bu arada aracın için çok üzüldüm arada böyle yapıyor meretler.:D

malina 01-02-2011 15:52

Bir konu altında farklı şeylerden söz ederseniz, Topraksız tarımda, hayvan yemi olarak arpa çimlendirme ile dernek üyeliği birbirine karışır :)

Lütfen Topraksız tarımda, hayvan yemi olarak arpa çimlendirme konusunda başka bir başlık altına taşınacak mesaj numaralarını bir arkadaş tespit edip bana iletsin. Ayrı başlık olarak taşıyayım...

Delimus 01-02-2011 17:27

Ben bir isyan ettim ama büyüttüğüm düşünüldü ,karışmıyorum karışmam :(

sercan2011 01-02-2011 20:29

Sayin uyeler, Topraksiz tarimda,hayvan yemi olarak arpa cimlendirmek ile ilgili burada bazi uyelerin deneme sonuclarini sabirsizlikla bekliyorum ama maalesef sonuclar hakkinda uygulama yapmis olan uyelerden henuz bir olumlu cevap gelmedi, bu durumda ana konumuz dagilmaya basladi. Sonuc olarak ; arpa cimlendirme de Sayin Seyyah55 in verdigi bilgileri kabul etmekteyim, yeni bilgiler ortaya cikana kadar.

serdardercan 03-02-2011 15:58

s.a

Arkadaslar,gecen hafta hasılmatik sahibi bir abimize mail gondermistim,toprak tv de cifligindeki saanen kecilerini tanıtıyorlardı,tv de adı soyadı gecinde facebook tan ekledim derken mail vs derken sorularımdan cok sıkılmıs ve bunalmıs olacak ki gelip kendin gormek istemez misin dedi,kuzenimle dun yanındaydık,makinanın bir ucundan girdim diyer ucundan cıktım :) hatta ve de malesef ayagımıda burktum suan sargılı..hasılmatik kullanma klavuzunu gordum ama fotokopisini cekmeme izin vermedi gerci avır zıvır seyler yazıyordu,ama yem rasyonunu kaptım :) suan yoldayız cepten baglanıyorum.. İns daha sonra uzun uzun konısuruz

Delimus 03-02-2011 19:06

Bekliyoruz deneyimlerinizi....

yucel286 07-02-2011 09:09

Arkadaşlar konu kapandımı?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serdardercan (Mesaj 751269)
Arkadaslar,gecen hafta hasılmatik sahibi bir abimize mail gondermistim,toprak tv de cifligindeki saanen kecilerini tanıtıyorlardı,tv de adı soyadı gecinde facebook tan ekledim derken mail vs derken sorularımdan cok sıkılmıs ve bunalmıs olacak ki gelip kendin gormek istemez misin dedi,kuzenimle dun yanındaydık,makinanın bir ucundan girdim diyer ucundan cıktım :) hatta ve de malesef ayagımıda burktum suan sargılı..hasılmatik kullanma klavuzunu gordum ama fotokopisini cekmeme izin vermedi gerci avır zıvır seyler yazıyordu,ama yem rasyonunu kaptım :) suan yoldayız cepten baglanıyorum.. İns daha sonra uzun uzun konısuruz

SERCANDERCAN
Rasyonu kapmayı başardım demiştin bizimlede payşalışıcakmısın,
birde bir arkadaşımız arpa buğday mısır v.b karışık yetişip yetişmediğini sormuştu onuda cevaplıyım bu arada ben karışık ve ayrı ayrı tepsilerde hepsini deniyorum şuan çimlenmeya başladılar
çimlenme süreleri aynı gibi şimdiye kadar
ama mısır **** mısırın olduğu karışım daha fazla suya ihtiyaç duyuyor.

akinselcuk 11-02-2011 20:36

Yok kapanmadı.

Ama benim bu forumun bu başlığını ilk keşfettiğimdeki canlılık, canayakınlık, samimiyet ve paylaşım istekliliğini pek göremiyorum. Gerçi bende de kalmadı galiba.

Hayırlısı, alışmış kudurmuştan beterdir.

Bir dolap yaptık. Prototip niyetine. Anlatmak için olayı bir taşınabilir örnek olarak. Yani üretim için ideal bir şey değil. Sadece buradaki mentaliteyi bir odada taklit ederseniz bu sonucu alırsınız mahiyetinde bir çalışma.

İki raflık bir dolap. Led aydınlatması var. ledler aynı zamanda dolabın içini de ısıtıyor. Otomatik çalışan bir saatle su pompası çalışıp arpa raflarını ıslatıyor. tabanında bir su deposu var.

Malzeme :

12 V adaptör.
En ucuzundan beyaz şerit led 5 makara.
2 vertex su motoru araba silecek motoru.
Bir zaman saati 15 dakika tırnağı olanlardan 24 saatlik.
Bir tane 15 dakikayı kısıtlayıcı röle, piyasada hazır bulunabilen 0-3 dakika ayarlanabilen bir şey.
Akvaryum hava hortumunun biraz etlisi. 4 adet otrivine pediatrik nazal sprey ucu.
Beş on adet akvaryum hava hortumu için satılan T bağlantısı.
Plastik tavalar.

akinselcuk 11-02-2011 20:44

5 Eklenti(ler)
Bizim dolap tahtadan. İçene şerit ledleri döşemekle işe başlıyoruz. İşin sonunda dolabın içine astro boya tabancası ve bir küçük kompresör yardımıyla su geçirmez bir lak püskürtmek suretiyle ledlerin üzerini ve dolabın sudan etkilenebilecek yerlerini kaplayacağız. Bu tahta dolapcık elimizin altında boştaydı çöpe atmak yerine arpa dolabı olmakla görevlendirdik kendisini. Siz daha iyi malzemeler kullanabilirsiniz.

akinselcuk 11-02-2011 20:53

5 Eklenti(ler)
Ledleri döşeyip adaptöre bağladıktan sonra içi epey aydınlık oluyor. Aynı işi iki yarım flerosan lamba da görürdü. Bu makara ledler de benim elimde atıl vaziyette duruyordu o bakımdan led kullandım ayrıca ledlerin ışık gücünü de merak ediyordum. Bakalım ne sonuç verecek ?

Şerit ledleri kesime uygun yerlerinden dolabın ölçüsüne göre kesşyoruz. sonra bu kesim yerlerini tel köprülerle birbirine lehimleyip yanmalarını temin ediyoruz. Lehimlemek için bildiğimiz zil teli diye satılan telleri kullanıyoruz.

akinselcuk 11-02-2011 20:59

5 Eklenti(ler)
Su basacağımız pompa daha öncede epey konusunu ettiğimiz silecek su motoru. Vertex 12volt doğru akım motoru. Bu motor suyu basınçlı verdiğinden sisleme yapabiliyoruz. Hortumları çok sıkı olmalarına rağmen yerinden çıkarabiliyor. Bu motoru oto parçacılarında oto aksesuar satıcılarında bulmak mümkün. Ortalama 10 lira.

Suyu sisleyecek nozüller otrivine pediatrik nazal spreyin ucu. Fiyatı tane 2,5 lira. Tüm eczanelerde mevcut. Akvaryum hortumuna uygun. Ucuz. Çok atomize veriyor suyu. Fotoğrafta gözlemek zor ama canlısı baya buhar gibi görünüyor bu motorun basmasıyla. Daha kuvvetli bir motor kullanılırsa bu nozülün ucunu çıkarır. Nozül iki parcadan oluşuyor ve bu vertex motorla gayet uygun oluyorlar.

akinselcuk 11-02-2011 21:12

5 Eklenti(ler)
Arpa tavası olarak tanesi 4 liradan bu plastik tavaları buldum. Bir rafa iki tane yanyana koymayı planladım. Dolabı yapmaya başlayınca arpaları da tavalara ıslatıp yaydım.

Dolabın içine yarım parmak (1inch 1 parmak) plastik su borularını raf yaptım. iki ucunu dolaba tutturmak için 5-6 cm uzunluğunda metrik 6mm somunlu cıvata kullandım. Dolabın yan duvarlarına 6 mm delik açtım. somun suntaya gömülsün diye iç taraftan delikleri 12mm lik matkap ucu ile bir kaç mm derinlikte geniş tuttum. Plastik su borusunu biraz büküp bu cıvatalara geçirdim.

akinselcuk 11-02-2011 21:15

5 Eklenti(ler)
Bir boru da tavanın arkasına denk getirdim ki tava ledlere dayanmasın diye.

akinselcuk 11-02-2011 21:21

5 Eklenti(ler)
Tavalar yanyana bir rafı böyle kaplamış oluyor. Dolapta dört tava var. Sisleme nozüllerini önce borulara tutturmayı düşünmüştüm ama uymadı vazgeçtim. Ama T bağlantılarını göstersin düzeni anlatsın diye yükledim. Bu nozülleri dolabın yan duvarlarına taktım daha sonra. Bir motor dört nozüle su basacak. Gayet güzel basıyor. Ama tava başına bir nozülün yettiğini dolap bittiğinde anladım. motor başına dört nozüle gerek yokmuş.

akinselcuk 11-02-2011 21:26

5 Eklenti(ler)
Motorları dolabın altında bir yere yerleştirdim. Ledlerin kabloları arkadan çıktı. Dolaba belli aralıklarla vidalar taktım. kabloları bunların kafalarına lehimledim.

akinselcuk 11-02-2011 21:54

5 Eklenti(ler)
Adaptör şöyle kuvvetli bir şey. hem motorları hemde ledleri kolayca besleyecek. Bu adaptör 20 lira civarında ama ben eskiden beri toptan aldığım için parakendede kaça satarlar bilmiyorum. 30-40 lira da diyebilirler emin değilim. Toptanı 15-20 liradan fazla değil. şerit ledin bir makarası 5 metre 12 volt 24 wat yani 2 amper çekiyor. Bu adaptör 10 makarayı aydınlatabilir. Biz dolapta 5 makara kullandık. yani 10 amper lazım ya da 12 voltta 120 wat lazım. Bu adaptör 120 wattan fazla verebiliyor. 18 amperlik yani 216 watlık bir adaptör. Ayrıca kısa devre olduğunda elektriği keser kısa devre ortadan kalktığında tekrar verir. Fakat suya karşı korumasız bu yüzden uygun bir yere takılması özen gösterilmesi lazım.

Zaman saati sigorta biçiminde 24 saatlik 15 dakikalık tırnakları olan bir şey. Fiyatı ortalama 10 liradır. Zaman saati olarak prize takılan zaman saatlerini kullanmak bağlantı açısından daha kolaydır aslında.

Su motorları 15 dakika kesintisiz çalışmaya yatkın değiller ayrıca 15 dakika kesintisiz sisleme yapmanında gereği yok dolabı ve arpaları gölleriz. Bu yüzden 0-3 dakika aralığında çalışan bir geciktirci röle kullanacağız. Yani zaman saati ayarladığımız tırnağa sıra gelince elektriği verecek bu elektiriği geçiktirici röleden geçirip 15 dakikadan daha önce keseceğiz. Mantık bu.

Piyasada 24 saat genişliğinde çalışan ve her ayarı 15 dakikadan kısa ayarlanabilen ve çok ucuz olan bir mamül yok. Bizde 2 adet 10 liralık ürünle bu sonuca ulaşacağımız bir düzenek yapmış oluyoruz.

Bu basit ve ucuz düzenekle her 15 dakikada bir 10 saniyelik sislemeler yapabiliriz. İster günde tek bir 10 saniye ister 15 dakikada bir 10 saniye.

akinselcuk 11-02-2011 22:06

5 Eklenti(ler)
Dolab sonuçta şöyle bir şey oldu. Fakat nozülleri yan duvarlara döşerken resimlemeyi unutmuşum. Sol duvarı bir motor sağ duvarı bir motor besliyor. Ledler adaptöre direk bağlı hep yanıyor su motorları zamanlayıcıdan geçerek bağlı. Arpaları kurutmayacak aralıklarla sisleme yapıyorlar. Dolabın içi 22-23 derecelerde gezdiğinden kısa aralıklarla kısa süreli sislemenin uygun olacağını düşündüm. Suyu tavadan drene etmedim şimdilik. Ne olacağına bakacağım.

Dolabın içini su için laklamadan suyu verdim. Yarın kurutup laklarım. Bu haliyle (laklamadan) bu dolap sudan bozulacaktır, sunta bir ürün olduğu için. Yani bu işe plastik bir malzeme daha uygun olur. Policarbon levhalar mesela 6X1,5 metre levha 130 lira bizim dolabın büyüklüğünde 2 dolap ve biraz fire çıkar.

akinselcuk 11-02-2011 22:19

5 Eklenti(ler)
Nozülleri yan duvarlara vidaladığım aliminyum kanal profillerin içine yerleştirdim. Hem sabit duruyorlar hem de kolayca müdahele edilebiliyor. Hortumların üzerine sabitlemek kaucuk şeritler bastım. Bu kaucuk şeritleri Karaköyde Galata hırdavatcılar çarşının karşısındaki bir yerlerden almıştım. Başka kim satar ve kaça satar bilmiyorum. Strafor köük kesip aynı iş görülebilir. Veya daha kalın bir yumuşak bahçe hortumu bu amaç için kesip kullanılabilir.

Tavadaki bazı arpalar ufaktan filiz verdiler. Bir kaç gündür dışarda ıslaklar. Dolaba bugün girdiler. Ama dolabın içi ile aynı şartlarda duruyorlardı.

Dolabın içi 22-23 derece, nemi % 60-70 arasında. Ama henüz bu verleri kontrol altında tutup ayarlayacak bir düxen yapılı değil. Bu durum kendiliğinden ortaya çıkmış bir durum. Yani bir havalandırma soğutma sistemi ile ilave bir ısıtma sistemi gerekir. Büyük çapta üretim için.

1415 nolu resimdeki derecede üstteki rakam dış ortam sıcaklığı iken altındaki rakam dolabın içinin sıcaklığıdır. 1417 nolu resimde de dolap içi nemi görünüyor. Ledler hafifde olsa bir ısıtma yapıyor.

akinselcuk 11-02-2011 22:26

1 Eklenti(ler)
Sisleme biraz olsun görünmüş.

akinselcuk 11-02-2011 23:11

Zaman saatinin motora bağlanış şeması.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...4&d=1237442860

Delimus 12-02-2011 07:10

Ellerine sağlık akınselçuk çok güzel olmuş ,

Sarıcan 12-02-2011 07:26

Eline sağlık. Akşam resimlerin devamı gelecek diye yazmadım. Çok güzel buğday çimlendirme dolabı olmuş. İnternetten birde buğday çimi sıkacağı alırsan evdekiler sana dua eder. Gençlik iksiri (antiaging) ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanırsınız. Sağlıklı günler dileğiyle.

seazone 12-02-2011 08:31

Sayın Akınselçuk ellerine kollarına sağlık çok güzel bir düzenek olmuş ama negatiflik değil gerçekten sanki bir kaç ay sonra ziyan olabilir düşüncesinden keşke polyamit levhaların en incesinden yapsaydın. Sakın negatiflik olsun diye söylediğimi düşünme. Kolay gelsin.

malbman 12-02-2011 09:53

Sayın akınselçuk, sanki bir an teknik bir okulun sınıflarından birinde ders dinliyormuşum gibi geldi. Hem akıcı anlatımınız, hem de konuya hakimiyetiniz muhteşem. Aklınıza emeğinize sağlık.

katsu 12-02-2011 16:48

Sayın Akınselçuk;
Paylaşımınız çok güzel olmuş. Anlatım gayet iyi olmuş. Birde yetişme evrelerini takip ettikmi harika olur. Ellerinize sağlık.

akçay 13-02-2011 15:39

Sayın Akınselçuk yaptığınız şey çok güzel,nerdeyse nefes almadan okudum, benimde eğer kabül ederseniz bir katkım olsun isterim.benim mesleğim ısı ve su yalıtımı.Suntalarınızın bozulmaması için adresinizi verirseniz su yalıtımı için malzeme gönderebilirim. uygulaması kolay.kolay gelsin sonucunu merakla bekliyorum.

Delimus 13-02-2011 15:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçay (Mesaj 754876)
Sayın Akınselçuk yaptığınız şey çok güzel,nerdeyse nefes almadan okudum, benimde eğer kabül ederseniz bir katkım olsun isterim.benim mesleğim ısı ve su yalıtımı.Suntalarınızın bozulmaması için adresinizi verirseniz su yalıtımı için malzeme gönderebilirim. uygulaması kolay.kolay gelsin sonucunu merakla bekliyorum.

Malzemenin adını ve uygulama biçimini paylaşırsanız bizim içinde faydası olur bende kuluçka dolabıma düşünüyorum.

Vernik benzeri bir boya filan mı acaba ?

akinselcuk 14-02-2011 19:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçay (Mesaj 754876)

Sayın Akçay,

Adresimi özel mesaj olarak gönderdim. Teşekkürler.

akinselcuk 14-02-2011 19:42

Herkese çok teşekkür ederim.

Sayın Seazone, haklısınız su ile suntayı yanyana getirmek uygun değil. Ama ben genellikle elimin altındaki malzemeyi kullanmak zorunda kalıyorum. Bu tahta dolap elimin altındaydı, suya dayanıklı ne bulurum diye depoyu çok araştırdım uygun bir şeyler bulamayınca sonunda yapmamaktan iyidir diyerek bu dolabı kullandım. Benim çarşı pazar malzeme alabilmem inanın çok zor. Zaman yetmiyor, sürekli araba yok vs. Aslında polikarbon levhanın 6 metresi 130 lira 1,5 metre eninde hep ondan düşünmüştüm ama gidemedim.

Sayın Sarıcan,

Valla ben şaka diye okudum ama herhalde gerçek. Arpa çimi suyu ! Bir araştırayım. : )

Sayın Katsu, Delimus ve Malbman size de çok teşekkürler. Bu sitede insanın her an fıça yeme ihtimalide olduğundan övgüleriniz ne kadar kıymetli tahmin edemezsiniz. Valla çok sağolun. : )

Büyüme evrelerini de görüntülerim ama beni çok şaşırtan bir gelişme olarak arpalar çok yavaş gelişti. 4-5 günde hepsinin filizini görmem gerekirdi ama hala çim çıkarmamış arpalar var. Sanki 23 derece biraz fazla geldi gibi bir hissiyata kapıldım. Bu akşam dolabın kapağını açık bıraktım. İçine de min-max termometresi koydum. Ortam sıcaklığı 18-19 derece falan olur diye umuyorum. Bunu ancak yarın öğrenebilirim. Ya arpamızda bir problem var ya da baştan fazla sıcak geldi.

Sarıcan 14-02-2011 20:08

Ben buğday çimi dedim. Kanser ilacı ve gençlik iksiri olarak.

http://www.sihirliiksir.com/forum/fo...=887&PID=13625

http://bugdaycimi.com.tr/

Arpayı hayvan beslemek isteyenler yapsın.

Bu da buğday çimi sıkacağı

http://www.cimsuyusikacagi.com/tag/bugday-cimi-sikacagi

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025