![]() |
|
![]() |
#121 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hani bir atasözü varya "Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır" Buda bizim yoğurt yiyişimiz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
|
değerli envor; şimdi daha önceden verilmiş bir formül üzerinden konuşabilirmiyiz?..ben tam olarak anlayamadım da..kitin formülü aşağıda.. Kendim hazırlamak istiyorum diyorsanız salatalık kitinin formülü : N :117 P :42 K : 165 Ca : 140 Mg :37 S : 50 ppm dir şimdi kolay olması için azotu ve kükürtü ele alalım.. diyebilirmiyiz ki amonyum sülfat kullanayım..böylece azotun bir kısmı ile kükürtün tamamını amonyum sülfattan tamamlayayım..azotun kalanı içinde kalsiyum nitrat ve potasyum nitrattan arta kalan bir eksik azot miktarı olursa amonyum fosfat kullanayım hemde gereken fosfor da karışıma girsin..gibi...?? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
![]() Siz kimyagersiniz, kimyasalları bizden iyi bilirsiniz, ama bitki üzerindeki yansımaları, o kadarda basit değil, amonyum fosfat kullanırım, hem azot ihtiyacını, hemde fosfor isteğini karşılarım demişsiniz, amonyum fosfatı topraksız tarımda kullanırsanız, mono potasyum fosfatdan aldığınız faydayı göremezsiniz, ne farkı var diye düşünüyor olabilirsiniz, o farkı çiçekler açtığı zaman bariz olarak göreceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
|
sevgili envor; önce bir düzeltme yapayım..yanlış anlaşılmışım da..ben onu koyarım bunu koyarım çözeltiye demiyorum..haddim değil..sadece anlamaya çalışıyorum besleme reçeteleri hazırlamanın bir matamatiği varmı diye..tabii ki bu konu basit değil..ben kimim ki kimyasal tercihi yapacam..bilgim kırıntı bile değil bu konuda..ama huyum kurusun ..saçma sorular sorsamda bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.. ama nedense net bir cevap alamadım.. neyse... teşekkürler yinede ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2008
|
Sevgili envor hayali sera kurma işi sanırım paylaşımsızlıktan hayal oldu.Peki sizin fiyatlarını aldığınız kimyasallar ile ne kadar bir alan **** bitki sulanabilir anlaşılabilmesi için mesela bir dönüm 1 dekar **** atıyorum 2000 kök domates bu konuyu açıklar mısınız lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
Sayın Envor, sistem yavaş yavaş serada yerini almaya başlamış. Elinize sağlık bu hazırlayacağınız akan su kültürünün şemasını sistemi tamamladıktan sonra sonra kağıt üzerine çizebilirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2008
|
Hadi hayırlısı sevgili envor yeni bir serüven başlıyor kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili envor, en az senin kadar heyecanla bekliyorum sonuçları. Fotoğrafları biraz daha çeşitli ve çokça yüklersen, görsel keyif daha da büyür kanaatindeyim. Tabii mümkün olursa. Bir de sorum olacak: boruları tutturduğun kelepçeler zamanla ağırlaşacak olan sistemi taşımaya yetecek mi, yoksa başka bir şekilde daha destekleniyor da ben mi görmüyorum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Enver bey resime bakarken boruların sonunda tuz birikimi olabilceğini düşündüm pratikte böyle bir durum olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-12-2007
|
Bu sistem çok güzel ve pratikte uygulaması da çok kolay gibi, pvc boruların en ideal uzunluğu ne olmalı tüm köklerin yeterli oksijeni alabilmesi için? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili envor, teşekküre hiç gerek yok, zira ben ikinci altmış fideyi de telef ederken hiç değilse olanların kurtulmasına yardım ettiğin için benim sana teşekkür etmem gerek. Bir de son dakika notu olarak bir şey eklemek durumundayım. Sana gönderdiğim tohumlar iki çeşitti hatırlarsan. Ben ikisi arasında bir fark olmadığını düşünerek karışık olarak yollamıştıma ama tohumlardan bir çeşidi kafa yapıyormuş, diğeri ise yaprak marul ama ikisi de kırmızı. Sanırım gelişim aşamasında bunları ayırt etmenin bir yolunu bulursun ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu olumsuzluk sera ortamında fazla etkili olmaz herhalde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Envor, tatile çıkmış, ya da serada. Zaman ayarı fişini araştırdım. 7,5 ytl civarında olanlar vardır bizde yok dediler. Ama çabuk bozulduğunu söylediler. Otomatik sigorta tipinde gösterdiler, 45 ytl civarında imiş 24 saat 6 dakika aralıklarla ayarlama başlayabilir dediler ama tam da izah edemediler. Bizim üç alete ihtiyacımız var, 1-zaman ayarı aleti, 2-EC metre, üç PH ölçüm kartı. Başka bilmediğim var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim malbman, akvaryum motoru vardı ama onun vereceğisu kafi gelebilir mi kaç saksıyı idare edebilir ? Bir eski çamaşır makinasının su başaltım motoru var o da belki iş görebilir. Ancak 7,5 TL likleride henüz bulamadım. Ç. makinası boşaltma motoru olunca akvaryum motoruna iş kalmıyor. Akvaryum motorunu hava-oksijen vermek için depoya kullansak (akvaryum gibi hava taşı ile) iyi olur mu?. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
analog zaman ayarlı priz(yarım saatlik dilimler) koçtaş ta 4.90 ytl. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2007
|
Zaman saatinin yarım saatlik periyotlarda çalışması problem olabilir mi? Zira minimum yarım saat su vermesi demektir. Bu çok sulama anlamına gelir mi? Sayın Envor, Yarım saat sularsak kaç saat beklemeliyiz? Ya da daha sık aralıklarla ayarlanabilen saatlerden mi edinmeliyiz? Çok resmi mi oldum acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2008
|
Ben 2 metrelik PVC borularla envor un sisteminin aynısını kuruyorum. 5 katlı olacak. Biraz küçükte olsa yerimiz dar yapacak bir şey yok. Besinli suyumu bir akvaryum temizleyici motorunun süngerli kısmını çıkarıp sadece motor kısmını kullanarak basacağım. Besin kitlerimi de Kudret beyden almam gerekecek çünkü yukarıdaki formülasyonu hazırlamam hem hataya hemde fazladan çok fazla kimyasal edinmeme sebep olacak. Merak ettiğim bir tek konu var. A ve B tanklarından karıştırarak hazırladığım besinli suyumu (orjinali 7 gün ) 10 -12 gün bitkilere vereceğim sonra yenisi ile değiştireceğim. Bu süre zarfında besinli suya hava motoru ve hava taşı ile bir yandan da oksijen vermemin bana bir getirisi olurmu ? Yoksa su pompasının bastığı su borulardan aşagı akarken ettiği hareketle yeterince oksijen alırmı ? Bir de kalitesinden emin olduğum marul **** kıvırcık fidesini nereden temin edebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Sayın akinselcuk, besin eriyiği değişimini bir defalığa mahsus, 10 - 12 gün kullanın, ama bitkiniz büyüyünce 7 günü geçirmemeye bakın, daha iyi bir iş çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Hava motoru kullanmanızı tavsiye ederim, sudaki oksijen miktarının fazla olması bitkinizin daha çabuk büyümesini sağlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|