![]() |
Envor / Akan su kültürü uygulaması
2 Eklenti(ler)
Akan su kültürü denememe başladım.Dikey demir destek üstüne 6 metrelik 100'lük borulardan 8 katlı olacak şekilde boruları 50 cm mesafe ara ile sabitledim.
Marul yetiştirmeyi deneyeceğim,20 cm'de bir matkap ile delik açıp marul fidelerini yerleştirmeyi düşünüyorum. Eklenti 31343 Su terazisinlede düzlüğünü ayarlıyorum. Eklenti 31342 Fidelerimde zannediyorum yarın gelecek.:) |
Enver Bey yaptığınız borulu sistemin küçük bir modelinde, akvaryumlarda kullanılan iç filtrenin kafa motorunu kullanmayı düşünüyorum, acaba durgun su kültüründen daha verimli olur mu? Ayrıca dikkat etmem gereken bir nokta var mı? Mesela borunun içini volkanik tüf ile doldurmak gerekir mi?
|
Alıntı:
Siz ne yetiştirmeyi düşünüyorsunuz? |
Ben aslıda domates veya marul düşünüyorum ama insan birşeyler öğrenmeye başlayınca açgözlü oluyor, belki çilek süs biberi falan da deneyebilirim...
|
Domateste sıkıntı yaşarsınız hem EC ye duyarlı hemde kökler çok çabuk uzuyor,boruyu tıkayabilir.marul en iyisi bence.
|
2 Eklenti(ler)
Fidelerim geldi:) Ama az geldi:(
Eklenti 31366 Hıyar,dolmalık biber,kavun,karpuz,patlıcan Eklenti 31367 Marul,karpuz,sivri biber ****** benim hobby seramın dişinin kovuğuna yetmez bu,hemen gidip fide arıyayım.:p |
3 Eklenti(ler)
|
Sayın Envor
Bitkilere verilen yaprak gübresini köküne de verebilir miyiz? Yani gübre içindeki elementlerin formları aynımı? |
Verilebilir ama (faydası yoruma ve tartışmaya açıktır)yapraktan alması daha iyi olur.Bazı satıcılar bize geliyor mutlaka deneyin diyor,bizde deniyoruz nezaketen ama bir faydasını daha görmedim.(kökten)?
|
Belki biz topraksız yaptığımızdan zaten ihtiyacı olan elementleri veriyoruz belkide ondan faydasını görmüyor olabiliriz.
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 32369
EC tankımı 2.0 EC , 6.0 ph ile doldurdum... Eklenti 32370 Eklenti 32371 Boruların içindeki suyu eşit tutmak için çıkışları daraltmak için aparat kullandım... Eklenti 32372 VE marullarımı diktim.... Eklenti 32373 En alt boruya bir adet karpuz,bir adet kavun,bir adet hıyar diktim.Bunları marul EC'si ile yetiştireceğim,sonucu bende merak ediyorum...:) |
Enteresan, başarılar diliyor, ilgiyle izliyoruz.
|
Sayın envor
Marulları diktiğiniz siyah kaplar küçük saksı mı yoksa tohum viyollerinin kesilmiş hali mi? Borulardaki delikleri tamamen kapatıyormu? Selamlar. |
Sayın Zooteknist saksı bulamadım bende viyol kestim,kenarlarından biraz açıklık kaldı ama problem olmaz gibime geliyor.
|
2 Eklenti(ler)
|
Gerçekten güzel olmuş doğrusu.. Geçenlerde hem submers, hem emers yetişebilen akvaryum bitkilerini çoğaltmak için aklımdan böyle bir fikir geçti... Su altında daha yavaş büyüdükleri için su üstünde yetiştirmek ve yapraklarının olması gerektiği boyutlara ulaşmasını sağlamak istiyordum. Marul için olay daha kolay ama iş bataklık bitkilerine gelince ışıklandırması, gübrelemesi vs daha teferruata giriyor.. Herşeyden öte yapraklar su dışında olacağı için ortamın nemi ve ısısı çok önemli olacak.. Bu yüzden düşünce olarak kalmıştı kafamda.. Şimdi marullar için bu uygulamanızı görünce yine aklıma düştü bu düşünce :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Küçük saksı bulamayan arkadaşlar için, plastik pardaklar iyi bir alternatif olabilir. Konik yapısından dolayı deliklere sıkı sıkıya oturacaktır.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 35739
Hidroponik mucizesi |
Tebrikler.. Marullar 1 ayda hasata gelmiş.
|
Gelişmemiş olanların problemi ne?
|
Alıntı:
|
Sayın envor
Muhteşem görünüyorlar. Bu uygulmaya yazın da devam ederseniz yüksek sıcaklıklarda yetiştirme işi nasıl olacak? Marul yüksek sıcaklığı pek sevmiyor. |
Alıntı:
Yazın seraya koyu bir gölge tozu atılabilir,sislemede kurulabilir,havalandırmalarda sonuna kadar açılabilir. Buda ona yeter sanırsam...;) |
Dört dörtlük bir çalışma oldu bu, tebrikler.
|
Sağolun MSaygin teşekkürler,pek ilgilenemedik ama yinede oldu...:)
|
Asma çalışmalarınızda bir gelişme var mı?
|
Sayın envor, uyguladığınız akan su kültürü 24 saat çalışıyor, bitkilerin kullandığı su miktarını her gün EC tankınıza ilave ediyor, haftada bir EC tankınızı boşaltıp yeni besin eriyi ile dolduruyorsunuz. Lütfen yanlışlarım varsa düzeltiniz. Birde elektrik kesintilerinde sistemin durmasına ne kadar zaman müsaade edebiliriz.
Saygılarımla... |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025