agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni933Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-03-2010, 08:16   #1141
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-03-2010
Sayın Malbman önce merhaba.Yeni üye olduğumdan epey bir zaman formu taradım.Ocak ayında bir üyemize Red Robin tohumu yollayabileceğinizi yazdığınızı gördüm.Acaba bende talip olabilirmiyim?Yanıtınızı sabırsızlıkla beklicem.Saygılar.

dede34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2010, 08:40   #1142
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-01-2009
Teşekkür ederim arkadaşlar. Biraz uğraştım ama çözdüm.

katsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 16:22   #1143
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-03-2010
kudret bey lütfen malzeme olarak ne kullandığınızı yazarmısınız??

kaan bedeloğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 16:39   #1144
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Kaan,

Kudret bey online seni beklemiyor ki. Öğretmenin verdiği ödevi sen yapacaksın. Kudret Bey' in kullandığı hangi malzemeyi soruyorsun. Kimyasal malzemeler bu linkte var.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2010, 17:40   #1145
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaan bedeloğlu Mesajı Göster
ama biraz çabuk yazın öğretmen ödev verdi
Aslında biraz kurcalasan forumda bütün cevaplar var.

Eski 01-04-2010, 10:23   #1146
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-03-2010
arkadaslar foruma yenı uye olsamda uye olmadan cok once forum mesajlarını okumaya baslamıstım.bir suredır topraksız tarımı ınternet uzerınden arastırıyorum.forumu da bu sayede kesfettim.Bugune kadar bu tarım turu aleyhıne bır yazı ıle karsılamadım.Burada sızlerın evde balkonda terasta denemeler yaptıgınızı tecrubelerınızı cok guzel paylastıgınızı goruyorum.Ancak ben soyle bir sorumluluk hissediyorum.Bu tarım seklınden seracılık yapan sera dan gecımını saglayan pek cok kımsenın haberı yok.Neticede çiftçi insanlar pek cogunu ınternet kullanıcısı olmadıgını tahmın etmek zor degıl.Olsalarda bu konuyu ınternette aratırmadan rastgele karsılasma ıhtımallerı de cok yuksek degıl bu durumda konunun tanıtılması hakkında sızlerde kendınızı sorumluluk altında hissetmıyor musunuz?Yanlıs mı dusunuyorum saygılarımla

Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 15:44   #1147
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-03-2010
Merhabalar,yaklaşık bir aylık bir okuma ve incelemeden sonra yapmayı düşündüğüm 11 saksılı sistemle balkonda bende topraksız tarımla tanışmayı düşünüyorum.Burada gördüğüm kadarıyla sayın Kudret Beye ve diğer eski üye arkadaşlara bilgilerini paylaştıkları ve yardımcı oldukları için teşekkür ederim.Anladığım kadarıyla bu iş için ec ölçer ve ph ölçer mutlaka gerekli,o nedenle bunları nasıl temin edebilirim? Bu konuda bilgi alabilirsem daha iyi olacak saygılarımla

seyyah16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 16:28   #1148
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyyah16 Mesajı Göster
Merhabalar,yaklaşık bir aylık bir okuma ve incelemeden sonra yapmayı düşündüğüm 11 saksılı sistemle balkonda bende topraksız tarımla tanışmayı düşünüyorum.Burada gördüğüm kadarıyla sayın Kudret Beye ve diğer eski üye arkadaşlara bilgilerini paylaştıkları ve yardımcı oldukları için teşekkür ederim.Anladığım kadarıyla bu iş için ec ölçer ve ph ölçer mutlaka gerekli,o nedenle bunları nasıl temin edebilirim? Bu konuda bilgi alabilirsem daha iyi olacak saygılarımla
Sitede bu işe bir kez bulaşanlara geçmiş olsun deniyor. Çünkü bulaşıcı ama keyifli bir iş. Size de geçmiş olsun.

Ec metreyi Kudret Bey'den temin edebilirsiniz. Ph ölçümü için genelde amatörler PH test kağıtlarını kullanıyor. Ama ben dijital almak istiyorum derseniz, ben epeyce araştırmıştım. en ucuzunu şu linkte bulmuştum.

http://www.ph-metre.com/default.asp

Eski 02-04-2010, 16:29   #1149
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Sn. Seyyah16,

Topraksız tarıma başlayabilmeniz için önce besin kiti lazım, yani sıvı besin. Bunu da Kudret Bey' den temin edebilirsiniz. Bu arada Kudret Bey' in kendi imalatı EC metre de var. Besin kiti ile birlikte almanızı tavsiye ederim. pH ölçeri başlangıçta semtinizdeki herhangi bir akvaryumcudan pH test kiti alarak başlayabilirsiniz. Aslında EC ve pH ölçerler digital olarak cihazlarda var ama çok pahalı. Gerekirse daha sonra alırsınız.

Eski 02-04-2010, 20:28   #1150
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katsu Mesajı Göster
Sitede bu işe bir kez bulaşanlara geçmiş olsun deniyor. Çünkü bulaşıcı ama keyifli bir iş. Size de geçmiş olsun.

Ec metreyi Kudret Bey'den temin edebilirsiniz. Ph ölçümü için genelde amatörler PH test kağıtlarını kullanıyor. Ama ben dijital almak istiyorum derseniz, ben epeyce araştırmıştım. en ucuzunu şu linkte bulmuştum.

http://www.ph-metre.com/default.asp

Siteye ulaşamıyorum

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 20:39   #1151
Ağaç Dostu

Açık abi şimdi tekrar denedim.
http://www.ph-metre.com/pinfo.asp?pid=127

Eski 03-04-2010, 15:35   #1152
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-03-2010
Sayın Sarıcan,besin kitini Envor beyden aldım.Onun için besin kitini belirtmedim ama ben özelden Kudret beye mesajla ulaşamadım.Kendisine ulaşabilirsem ec ölçer ve 250 litrelik besin kiti siparişi vereceğim.İnşallah ulaşabilirimde şuanda ekim aşamasında olan tohumlarımı bu sistemle yetiştirebilirim.Saygılarımla

seyyah16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2010, 16:26   #1153
Ağaç Dostu

bir suredir forum sayfalarını ilgi ile okuyorum kudret bey ve envoru ustad tanıdım az önce baska bır forumda arkadas sormus ec metre kudret beyın temın edemıyor muyuz dıyeBen de tam ecmetre alayım dıyor bakıyordum.Farkettım ki 22 ocak dan berı Kudret Bey mesaj gırmemıs yanılmısımdır umarım.Bılgınız var mı? hasta veya ozel bır durumumu var?ses verse
kendısı sevınecem.EC metre ıstıyorum

Eski 05-04-2010, 17:08   #1154
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Buradayım arkadaşlar. Takipteyim , ancakyeni otomatik EC metre ile uğraşmaktan pekfazla vaktim olmuyor. Yakında yine beraber olacağız. bitti sayılır.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2010, 19:45   #1155
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şu prize tırnaklı saatli prize fazla güvenmeyin ben bugün az daha kompresörü yakıyordum içindeki yağ iyice ısınmış patlamış normalde 15dk. çalışıp 15dk. dinlenmeliydi takılmış tüm gün çalışmış heryer yağ olmuş .

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2010, 23:10   #1156
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-03-2010
Arkadaşlar, yapraklardaki kararmalar neden oluyor, bitkilerim ölüyor mu?
Neden kaynaklı olabilir, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler...

Eklenen Resimler

raroba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2010, 23:42   #1157
Ağaç Dostu

serhat_Önder's Avatar

Giriş Tarihi: 28-06-2009
Konu o kadar uzunki... tamamını takip etmek cok zor . Bende aranıza yeni katıldım . Bir şey sölemek istiyorum bu konuyu mesela gerekli bölümleri kesilip hazirlanip yeni bi konuda toplanamazmi.. 2008 den 2010 a kadar cok uzun yol kat etmiş. Teşekkürler

serhat_Önder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 08:01   #1158
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Buradayım arkadaşlar. Takipteyim , ancakyeni otomatik EC metre ile uğraşmaktan pekfazla vaktim olmuyor. Yakında yine beraber olacağız. bitti sayılır.

Kudret Bey ses verdiniz tsk ederim .Daha 16. sayfasındayım sırayla okuyorum forum sayfalarını arada kacamak yapıp ara sayfalarıda karıstırmıyor degılım.Bu arada terasınızın fotografını ılk gordugumde aynı sıtede oturdugumuzu komsu oldugumuzu düsündüm sonra fark ettim ki 5-6 kat bınanın uzerınde bır terasınız var.Ancak bu kadar olur benım de terasım aynı formatta.

Yeni ec metreden istiyorum daha bir sey yapmadım ama yola cıkarken elım altında olsun ıstıyorum
Düzeltme yapmak süretiyle yeni başlayanlara faydalı olacağını düşündüğüm bu videoyu ekliyorum.Kudret üstad ın tvnet te yayınlanan videosu linki

http://www.youtube.com/watch?v=xp2TaW8EBM4

culsuz gezgin beğendi.

Düzenleyen Mete : 07-08-2011 saat 03:20
Eski 17-04-2010, 12:29   #1159
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-04-2010
Herkese Selamlar arkadaşlar, bu işe uzun zamandır meyilim var. Balkonumda topraklı sebze ve meyve yetiştiriyprum. Bugün pazardan aldığım domates,biber ve salatalık fidanlarını itina ile saksılarıma diktim. konyada yetiştiriyorum.
Bir kaç saattir forumu geziniyorum ama bir türlü net bir bilgi bulamadım. Sitenin üstadları da dahil bir arkadaşımız sıfırdan balkonda topraksız tarıma başlayacak olan ben ve benim gibiler için neler yapması gerektiğini, gerekli malzemeler ve nerden (nasıl tedarik edebileceğimiz dahil) açıklayabilir mi?
Bir de yeni başlangıç için en kolay ve en çabuk yetişen ürünler hangileridir.
Biliyorum biraz hızlı bir giriş oldu ama affınıza sığınıyorum, o kadar heyecanlıyım ki bir an önce bu işe başlamak istiyorum.

vezi55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2010, 12:50   #1160
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Sn. vezi55,

Bu işin hocası yanı başınızda, forumu tam okumuş olsanız akınselcuk ismini mutlaka göreceksiniz. Konya da istediğiniz bilgiye rahatlıkla ulaşmanıza yardımcı olur kanısındayım.

Eski 17-04-2010, 12:54   #1161
Yeni Üye

Hocam çok yeniyim. gerçekten bu işe gönül vermiş insanlar var burda. Hepsini teker teker tebrik etmek isterim. BAşka bir konuda kendi sitem var, son 5 yılımı insanları bilgilendirmeye adadım. O nedenle burdaki arkadaşların özverisini takdir ediyorum.

vezi55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2010, 22:43   #1162
Yeni Üye

Arkadaşlar ben uzun süredir sessiz sedasız forumu takip ediyordum. Artık ben de aktif olarak katılmaya karar verdim kabul ederseniz. Ben halen durgun su kültüründe soğan ve çilek yetiştiriyorum. İnşallah yakında akan su kültüründe marul yetiştirmeye başlayacağım. Öncelikli hedefim 50 metrekarelik bir alanda sera ortamı kurmak ve orada marul yetiştirmek. Başladığımızda inşallah aşama aşama (maliyetlerle beraber) fotoğraflayıp yayınlarım. Bilgilerini paylaşan bütün bitki severlere canı yürekten selamlar..

Soilless Garden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2010, 00:00   #1163
Yeni Üye

Sayın Kudret Bey,

Forumda paylaştıklarınızı imrenerek takip ediyorum.Sizin ve diğer tarım gönüllerinin yazılarını okumak,ayrı bir heyecan veriyor bana.İnanın yarın çok önemli bir sınavım var ama ben burda topraksız tarım adına 1 kelime daha ne öğrenebilirimin peşindeyim

Konuyla ilgili yeterli düzey bilgiye vakıf olduğumda uygulamalarımla aranıza girmek benim için bir onur olacak.Umarım sonraki aşamalarda sorularımla siz değerli büyüklerimi rahatsız etmiş olmam.

Saygılarımla...

agronom_06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2010, 00:02   #1164
Yeni Üye

Basit olarak ilk sorum şu yönde olacak,
durgun ya da diğer sistemler için saf su kullanma imkanımız varsa kullanmamız daha olumlu sonuçlar doğurmaz mı?

Eski 18-04-2010, 12:26   #1165
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-03-2010
Sayın Kudret hocam merhaba.ec ölçer ihtiyacımı özelinize ilettim.Olursa sevinirim.Selam ve saygılarımla.

dede34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2010, 15:36   #1166
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agronom_06 Mesajı Göster
Basit olarak ilk sorum şu yönde olacak,
durgun ya da diğer sistemler için saf su kullanma imkanımız varsa kullanmamız daha olumlu sonuçlar doğurmaz mı?
Sayın agronom_06, bildiğim kadarıyla saf suyun iletkenliği düşüktür. Topraksız tarımda en önemli girdilerden biri de ec (electroconductivity- elektriksel geçirgenlik) olduğuna göre pek yararlı olmaz sanırım.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2010, 15:59   #1167
Yeni Üye

Sonuçta gübreleri suya vererek yeterince iyon kazandırdığımızı düşünmüştüm.Bu sayede elektrik iletkenliğini pek etkilemez ama PH da oldukça faydalı olabilir sanmıştım.
Cevap için teşekkürler

Eski 19-04-2010, 17:33   #1168
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-01-2009
Sayın agronom evet suya gübre vererek iyon kazandırıyoruz ama siz saf su kullanırsanız bir saf su için maliyetleriniz yükselecek iki saf suyu yeterli bir şekilde gübrelemek için gübre miktarınız artacak. Tabii siz bunlar varken daha faydalı olabileceğini düşünebilirsiniz bu kadar girdiler negatifken.

Sana kolay gelsin diliyorum.

seazone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2010, 19:40   #1169
Yeni Üye

Sayın seazone,
Birçok fabrikada elektroliz üniteleri var, bildiğiniz musluğu açtınızda şarıl şarıl saf su akıyor Amacım sadece bilimsel olarak mümkün olup olmamasıydı.Cevap verme inceliğini gösterdiğiniz için teşekkürler.

Eski 19-04-2010, 19:50   #1170
Yeni Üye

Bu arada durgun sistem için ilk aşamaları bitirdim.Sadece 6-7 kök sırık domates için nekadar büyüklüğünde bir kapa ihtiyacım olduğunu bilmiyordum.Sayın Kudret bey en az 10 litrenin uygun olabileceğini ifade etti.Direk tohumluktan Algola f1 sırık domateslerimi bugün itibariyle ekmiş bulunuyorum.Eğer çok geç kalmışsam ya da sabırsızlanırsam, fide temini yapıcam Benim için asıl önemli olan hazır kitler yerine tüm elementleri tek tek besin eriyiğine dönüştürerek hazırlayabilmek.Bunun da teminini, zorda olsa bir lab dan sağlamak üzerine söz aldım.Şimdi sıra dijital ec ve ph metrede...Birde NFT sistemi için yedikule marul tohumluklarımı da çimlenmeye bıraktım ama onlara bu sistem yetişecekmi bilemiyorum.Siz değerli tarım gönüllülerinin daha öncelerden yazmış olduğu yazılarıda bir taraftan hafızama kazıyorum.Umarım alnımın akıyla bu işten çıkabilirim.
Saygılarımla..

Etiketler
#bursa topraksız tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025