agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni933Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-06-2011, 14:42   #1441
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Inanın buradakı herkesın elınde döküman var ama onlar bu sayfalara yazmıslar ve sıze tavsıyem bu sayfaları ıyıcene okuyarak bu emelınıze ulasmanız olur sıradan bır dokumandan daha yararlı bılgıler bulacaksınız.

thempest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2011, 16:36   #1442
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-06-2011
Peki teşekkürler umarım bir sorun çıkmaz.

mefumetsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2011, 12:56   #1443
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-03-2010
Kudret Hocam,
Bugün sizi tvnetteki programda izledİm.Güzel olmuş değerli bilgilerinizi paylaşmışşınız izleyicilerin faydalanmış olduklarını düşünüyorum.

Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2011, 17:12   #1444
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sayın Mete, alakanıza teşekkür ederim. Programın haberim olmadan yayınlanması dolayısıyla forum arkadaşlarıma haber veremedim. Sizde umarım tesadüfen görmüş olmalısınız. Hiçbir yorum yapamıyorum. İnşallah iyi olmuştur.
Bir daha yayınlanmasını umudederek ve haberimin olmasını dileyerek bekliyorum. Eğer tekrarından haberim olursa tabiiki buradan bütün arkadaşlarıma bildireceğim. Teşekkür ederim.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2011, 18:13   #1445
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-01-2011
Dün gece saat 2 sıralarında bende izledim. Tebrikler Kudret bey , Bu vesile ile sizide görmüş olduk. Maşallah çok genç ve karizmatiksiniz.

muallimayhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2011, 06:46   #1446
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-07-2011
Merhaba

Herkese merhabalar...Bir süredir forumu ve yazılanları takip ediyorum...İzmirde evimin kücük bir bahçesi var ve burada amatörce domates biber kavun karpuz ekiyorum...Topraksız tarım konusu ilgimi sadece evde yetiştirme anlamında değil daha ticari olarak da çekiyor ama henüz ticari olarak başlamak için erken...en azından benim için.Doğa gönüllüsü tüm arkadaşlara tekrar merhaba...

Yeşilefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2011, 06:47   #1447
Yeni Üye

TVNET teki haber

internette seyretme şansımız var mı? Link varsa yazarmısınız buraya?

Eski 22-07-2011, 10:13   #1448
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-07-2011
Herkese Selamlar;
Ben foruma yeni katıldım. İşin açığı topraksız tarımı araştırıyordum ve bu sitede baya bilgi alışverişi olduğunu gördüğüm için üye olmak istedim. Ben Adana'da çiftçilik yapıyorum. Köyümde topraksız tarımı geniş bir alanda 6 7 dönüm gibi bir yerde yapmaya kalksam bana bunun maliyetini, giderlerinin ne kadar olacağını ve bana ortalama ne kadar kar ettirebileği hakkında bilgisi olan var mı? Asıl merak ettiğim herkes topraksız tarımı evinde küçük yerlerde yetiştiriyor. Resimlerde öyle gördüm. Ben bunu daha geniş bir alanda yapmak istiyorum. Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler

muratar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2011, 06:59   #1449
Yeni Üye

Konumuz topraksız tarım haliyle ama gelin görün ki konuyu köydeki amcama anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor.Ben İzmirde yaşıyorum.İzmir Karaburunu bilenler bilir.Hurma zeytini ve enginarı meşhurdur.Bizim Karaburunda ki arsalarımızda ben de en kısa zamanda üretime geçmeyi düşünüyorum.Amacım ticari olarakbu işi büyüterek geliştirmek.

Bazı sorularım var.

1-İzmir bölgesinin (özellikle Karaburun) iklimine göre topraksız tarım akan su kültürü sistemini kullanarak yetiştirebileceğim en mantıklı sebze veya meyve hangileridir?

2-Özellikle sayın Envor ve Kudret beye sorum,topraksız tarım teknikleri kullanılarak enginar ve nergis yetiştirmek mümkün müdür?Nergiste hasat bizm Karaburunda kasım sonunda başlar.Topraksız tarımda bitkiyi kontrol cok yüksek olduğu için Kasım sonundan daha önce hasat alınabilir mi?

Dikkate alan ve cevaplayacak herkese şimdiden teşekkürler...

Eski 26-07-2011, 10:34   #1450
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-07-2011
yaklasık 70 metrekare evımın bahcesı var.bu sene normal tarım yapmaya calıstım.domates biber salatalık kabak falan ektım.ancak bakımı sulaması capası temızlıgı cok zor.televızyonda ızlemıstım.topraksız tarımı.cok ılgımı cektı.mınıkte olsa tarımla ılgılenmeyı organık olması cok ılgımı cekıyor.ozellıkle urunler cıkmaya basladıgında aldıgım hazzı anlatamam.bu konuda bana yardım edebılecek dostlar arıyorum.sımdıden teşekkür ederim.

mmbodrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2011, 11:23   #1451
Yeni Üye

Sayın mmbodrum ,

Burada sorunuza benden daha detaylı cevap verecek üstadlarımız olsa da sizi hemen cevaplamak adına ve sizin de bu forumda topraksız tarım hastalığı dediğimiz hastalığa yakalanmış olma ihtimalinizi de gözeterek size ilk söyleyebileceğim,bu forum başlığı dahil olmak üzere diğer tüm topraksız tarım başlıklarını en eskiden başlayarak okumanız.Son derece sürükleyici bir romanmış gibi ben de hepsini okudum.Şu an benim evdeki iç işleri bakanı tarafından neredeyse evden atılacağım ama yine de son 2 haftadır yaptığım gibi forumu okumaya devam ediyorum.Burada son derece işinin ehli ve amatör ruhunu yitirmeden sürekli yeni sistemler deneyen ve elde ettikleri bilgi ve tecrübeyi karşılıksız sizin ve benim gibi yeni başlayanlar ve ilgilenenler ile paylaşan insanlar var.Forumu okudukça bu insanların kimler olduğunu siz de göreceksiniz.Konu çok geniş.Şİmdiden size kolay gelsin forumları okumada.
Selamlar Saygılar

Eski 03-08-2011, 23:12   #1452
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-04-2010
Tvnet te sera bekçisi ve Kudret Bey in yayınlanan programı

Ustad Kudret Tezel in tvnet te yayınlanan programının linki aşağıdadır.

http://www.youtube.com/watch?v=xp2Ta...layer_embedded

taha99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 15:05   #1453
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-08-2011
Arkadaşlar öncelikle paylaşımlar için teşekkürler..Benim bir kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim..

Öncelikle domatesteki zararlılarla mücadele konusunda hastalıkları belirleme ve uygun ilaç önerisi gibi yapılan bir çalışma var mı? varsa bu listeyi nereden bulabilirim..

Özellikle görsel olarak hazırlanmış bir zararlı listesi olursa daha makbule geçer..

İkinci olarak eğer herhangi bir besin maddesi **** iz element dediğimiz türden bir eksiklik olursa nasıl anlayabiliriz?

efsane4891 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2011, 22:23   #1454
Ağaç Dostu

Organik Tarım En iyisi mi?
"En iyisi organik" iddiasını ispatlayan bir veri yok

Geçtiğimiz günlerde İngiltere'deki Society of Chemical Industry'nin (SCI - Kimya Endüstrisi Derneği) Journal of the Science of Food and Agriculture'da (Gıda ve Tarım Blimleri Dergisi) yayınlanan bir araştırma, organik gıdaların böcek ilacı ve kimyasal takviyesi ile üretilen gıdalara göre daha sağlıklı olduğu iddiasını destekleyen hiçbir kanıt bulunmadığını gösteriyor.

Çoğu insan organik gıdaların böcek ilacı ve kimyasallarla yetiştirilen gıdalara göre daha besleyici olduğu düşüncesiyle organik gıdalara normal gıdalardan üçte bir daha fazla ödüyor.

Fakat Dr. Susanne Bügel ve Kopenhag Üniversitesi İnsan Beslenmesi Bölümü’nden çalışma arkadaşlarının araştırması bu bulguyu destekleyen net bir verinin bulunmadığını belirtiyor.

Birinci çalışmada, hayvanlar iki mevsim boyunca üç farklı yetiştirme metoduyla yetiştirilen besinlerle beslenerek mineral ve eser miktar bulunan elementlerin seviyesi incelendi. Çalışma havuç, lahana, bezelye, elma ve patates gibi birçok ailenin alışveriş listesinde yer alan ürünleri içerdi.

Birinci yetiştirme yönteminde sebzeler lahana için organikliği onaylanmış böcek ilacı haricinde böcek ilacı bulundurmayan ve düşük miktarda yapı maddesi içeren hayvan gübresinde yetiştirildi. İkinci yetiştirme yöntemi düşük seviyede yapı maddesi içeren hayvan gübresi ve yasalarca izin verilen oranda böcek ilacı içerirken, son olarak üçüncü yöntem yüksek oranda yapı maddesi içeren gübre ve yasalarca izin verilen oranda böcek ilacı içeriyordu.

Ekinlerin komşu alanlarda aynı ya da benzer topraklarda, aynı dönemde yetiştirilerek aynı hava koşullarına maruz kalmaları sağlandı. Tüm ekinlerin hasat ve işlenme zamanları aynıydı. Organik olarak yetiştirilen sebzelerde ise organik toprak kullanıldı.

Hasat sonrası sonuçlarda temel ve eser miktar elementler bakımından üç farklı yöntemle yetiştirilen sebze ve meyveler arasında bir farklılık olmadığı görüldü. Daha sonra organik ve geleneksel metodla yetiştirilen ürünler iki yıl süresince hayvanlara verilerek farklı mineral ve eser miktar elementlerin giriş ve çıkışları ölçüldü. Bir kez daha sonuçlar ürünler nasıl yetiştirilirse yetiştirilsin temel elementlerin seviyesinde bir değişiklik olmadığını gösterdi.

Dr. Bügel konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Beş ekin üzerinde çalışılan organik ve geleneksel yetiştirilme metodları arasında hiçbir sistematik farklılık tespit edilmedi; başka bir deyişle çalışma, organik gıdaların geleneksel yöntemle yetiştirilen gıdalara göre daha yüksek seviyede temel element içerdiği görüşünü desteklemiyor”.

Kimya Endüstrisi Derneği (Society of Chemical Industry – SCI) Biyolojik Kaynaklar Grubu fahri sekreteri Dr. Alan Baylis ise şöyle ekledi: “Zararlı otları, böcekleri ve hastalıkları kontrol etmek için kullanılan modern ekin koruma kimyasalları detaylı testlere ve sıkı düzenlemelere tabi tutulmaktadır; doğal ve suni gübre içeren topraklar arasında kimyasal olarak bir farklılık bulunmuyor. Organik ekinler genellikle verimliliği düşürüyor, bütçesi bu gıdaları karşılayabilenler için onları tüketmek bir yaşam tarzı tercihidir”.

Derleyen: Ezra Kılınç
Kaynak: http://www.physorg.com/news137324269.html
Fotoğraf: Steve Woods - stock.xchng

Journal of the Science of Food and Agriculture

12.08.2008

Alıntı : http://www.tubitak.gov.tr/sid/0/cid/10970/index.htm

Topraksız tarım (soilless kultur ) dan

Eski 05-10-2011, 11:40   #1455
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-10-2011
yeni başladım yardımları bekliyorum

Tolga-77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2011, 15:12   #1456
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tolga-77 Mesajı Göster
yeni başladım yardımları bekliyorum
bitki yetiştirmek için tüm bilgiler burda mevcut
kısa yoldan gübre için kudret beyden yardım alabilirsiniz

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2011, 17:49   #1457
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-10-2011
yeniyim nerelerden başlamalıyım yardımcı olurmusunuz

Tolga-77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2011, 14:59   #1458
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-09-2011
Tolga-77,
ve yeni başlayacak arkadaşlar bende yeniyim. işe Prof,Dr, Ayşe GÜL'ün kitabını okuyarak başladım. Konuya %100 hakim değilim ama sistemi öğrendim.

zetbek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2011, 07:22   #1459
Ağaç Dostu

HomeWork's Avatar

Giriş Tarihi: 12-12-2006
Sayın Zetbek

Kitabın adı ile yayın evini öğrenebilir miyiz?

HomeWork Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2011, 10:38   #1460
Yeni Üye

konar81's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2011
Sayın HomeWork;

Öncelikle formdaki tüm arkadaşlara merhaba, ben aranıza yeni katıldım, ama geçmiş konuları yaklaşık 9-10 gün boyunca okudum. gerçekten bu konuda çok yol almışsınız. Ben site ile tanışmadan öncede topraksız tarım konusunu araştırıyordum ve sayın Ayşe Gül Hanımın kitabını ugurer.com sitesinden sipariş etmiştim. Fiyatı 15 tl dir. Buradan kolaylıkla alabilirsiniz.

Ben kendi evimde küçük bir sistem kurdum, siteye resim aktarmasını öğrenirsem sistemimin resmini sizlerle paylaşacağım.

Tohumları da ipekler çiçekçilik diye bir sitede buldum. Şimdi iş sadece kimyasallara kaldı.

Birçok arkadaş Kudret Bey'den temin ettiğini yazmış, Bu konuda Kudret Bey ile nasıl irtibata geçeceğiz bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Herkese iyi çalışmalar diliyorum...

konar81 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2011, 18:50   #1461
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zetbek Mesajı Göster
Tolga-77,
ve yeni başlayacak arkadaşlar bende yeniyim. işe Prof,Dr, Ayşe GÜL'ün kitabını okuyarak başladım. Konuya %100 hakim değilim ama sistemi öğrendim.
kitabın ismini yazarmısınız!!!
veya kitap hakkında bilgisi olan arkadaşlar

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2011, 06:59   #1462
Ağaç Dostu

HomeWork's Avatar

Giriş Tarihi: 12-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi konar81 Mesajı Göster
Sayın HomeWork;

Öncelikle formdaki tüm arkadaşlara merhaba, ben aranıza yeni katıldım, ama geçmiş konuları yaklaşık 9-10 gün boyunca okudum. gerçekten bu konuda çok yol almışsınız. Ben site ile tanışmadan öncede topraksız tarım konusunu araştırıyordum ve sayın Ayşe Gül Hanımın kitabını ugurer.com sitesinden sipariş etmiştim. Fiyatı 15 tl dir. Buradan kolaylıkla alabilirsiniz.

Ben kendi evimde küçük bir sistem kurdum, siteye resim aktarmasını öğrenirsem sistemimin resmini sizlerle paylaşacağım.

Tohumları da ipekler çiçekçilik diye bir sitede buldum. Şimdi iş sadece kimyasallara kaldı.

Birçok arkadaş Kudret Bey'den temin ettiğini yazmış, Bu konuda Kudret Bey ile nasıl irtibata geçeceğiz bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Herkese iyi çalışmalar diliyorum...
Bence Kudret Bey'e özelden mesaj atın.

HomeWork Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2011, 11:44   #1463
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-11-2011
bugün öğrendim topraksız tarımı çok ilgimi çekti bu konu ki toprakla haşır neşir omuşluğum yoktur.

su peyker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2011, 15:59   #1464
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-05-2010
kitabın adı Topraksız Tarım yazarı Pr.dr Ayşe Gül hasad yayıncılığa ait bir kitap.ve cok faydalı,güzel bilgiler var.

akçay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2011, 09:57   #1465
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-11-2011
selam arkadaşlar ben erzurumdan talip bu işi hiç bilmiyorum ama yeni şeylere açığım ve bu işi başarmak istiyorum erzurumdayım malumunuz çok soğuk ben bu işe nerden ve nasıl başlamalıyım ilk önce hobi olarak yapacam başarmam lazım çünkü başarmazsam morelim bozulur bana yardım ederseniniz allahta size yardım eder

keypex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2011, 15:57   #1466
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-05-2010
sayın keypex öncelikle hoşgeldiniz,birinci kural bu konuyla ilgili başlıkları iyice okuyup ondan sonra bu işe dalmanız,şimdiden uyarayım bu bir hastalıktır ve çaresi zor bulunur.haberin olsun.demedi deme.

akçay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2011, 19:31   #1467
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-10-2011
Prof,Dr, Ayşe GÜL'ün kitabını okuyarak başladım. Konuya %100 hakim değilim ama sistemi öğrendim.çoğu sistem kitapta anlatılıyor.hatta herşey anlatılıyor diyebilirim.kesinlikle okumNIZ lazım

mehmetdeveci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2011, 21:11   #1468
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-12-2011
Arkadaşlar bende topraksız tarım yapmak istiyorum ama sizin gibi üstadlara birkaç sorum olucak bazı ingilizce sayfalarda biraz araştırdım topraksız tarım yapılcak olan suya balık koyuyolar acaba nedenini size sorabilimiyim cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Düzenleyen tirebolu : 22-12-2011 saat 21:41 Neden: yanlış yazım
tirebolu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2011, 20:16   #1469
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-12-2011
topraksız tarım için bile yerimiz yok maalesef :

aztuzlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2011, 13:11   #1470
Ağaç Dostu

Merhabalar sevgili arkadaşlar. Havaların soğuk olması teras çalışmalarını biraz aksattı. Ancak soğanlar, pırasalar, brokoli ve karnabahar büyümeye devam ediyor. Ayrıca pepino ve altın çileklerde onca soğuğa rüzğara ve yağmura rağmen hayatta kalma mücadelesi veriyorlar.

Eklenen Resimler

Etiketler
#bursa topraksız tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025