![]() |
|
![]() |
#2281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2016
|
İçine perlit ve kokpit karışımı koyabilirsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Katı ortam damlama sulama ile fidelerimi besliyordum. Havaların ısınması ile fideler çıldırdı. Tankın üzerinden bir örnek aldım EC 2:01 gibi idi tankı karıştırdım tekrar br örnek aldım EC: 3.2 ölçtüm. Eğer ölçümlerimde bir hata yok ise ben de sulamaya başlamadan 15 dk hava verdim sisteme hem suyun oksijenini artırdı. Hem de besinli suyu karıştırdı. Sizce bir faydası olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2016
|
Mustafa bey bende bu aralar yaşlı yaprakların uçlarında yanma ve kuruma tespit ediyorum besin tankındaki stabiliteden kaynaklı çökelme besin tankının dibindeki ec yi çok arttırıyor ve akvaryum pompalarıda ilk olarak tankın dibindeki suyu bitkilere ilettip bitkiler yüksek ec ye maruz kaldığı için bu sorun oluşuyor diye düşünüyorum. Bence besin tankı akvaryum pompası çalışmadan 5 dk önce karıştırılmalı veya suyun sirkülasyonunu sağlayacak bir düzenek kurulmalı, ya da garanti olsun diye besin tankının dibine sürekli hava verilerek dipte çökelme önlenmeli. Düzenleyen Ekrem Çelikcan : 31-05-2016 saat 08:44 Neden: Devrik cümle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Ağaç Dostu
|
Ben sera bekçisi ve karışık sebzeler için ayrı bir tank kullanıyorum.sabah 7 de başlıyor sulamaya 9,11,13,15,17,19 da yani iki sat ara ile 4 dakika suluyor sera bekçisinin zamanlayıcını kullanıyorum diğer sistemde de. Ayrı bir zaman saati aldım sulamaya başlamadan 15 dk önce başlıyor ve sulama işlemi başlayana kadar hava veriyorum. sulama başlayınca da 1,2 dk hava veriliyor sonra sulama başlıyor zatendevirdaim başlamış oluyor. Dün akşam başladım bakalım faydasını görebilecekmiyim.Akşam terasa çıkınca içeri giresim gelmiyor. Tv yi ve bilgisayarı neredeyse terasım sayesine hayatımdan çıkardım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2016
|
Bence çok faydası olacaktır. Sanırım topraksız tarım ile uğraşanlar aynı şeyleri yaşıyor bilhassa bitkilerine gösterdiğin ilginin birazını ev halkına da göster gibisinden cümlelere maruz kalanlarımız oluyordur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/topraks...tm#post1465803 Arkadaşlar uygulamalarım hakkında yanlışlarım varsa lütfen yorum yazın. özellikle olumsuz olanları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Ağaç Dostu
|
Büyümeleri iyi bakalım ürün nasıl olacak. ![]() ![]() Düzenleyen MustafaTepe : 02-06-2016 saat 09:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2016
|
Kudret Tezel Bey Ben Erzurum ilinde yaşıyorum yılın 8 ayı kış kalan 4 ayı degerlendirmek icin balkonumda topraksiz tarim denemesi yapiyorum 20 lt kova icerisine f1 cinsi sirik domates fideleri ektim ec degerimi dusuk sectim 20lt kovaya 19 lt ec hesapladim gelisim durumuna gore ec i 20lt için 21-22 lt olarak ayarlayacagim gubrelerimi kimya marketten 1 er kg formlarda getirttim kol tipi arizali tansiyon aletleri içerisinden aldığım mikro hava pompasini 2200 mAh lik güneş pili ne bağladım bitkim günlük 7-8 saat oksijen alıyor şimdilik hersey sorunsuz gibi, gubreler uzerinde son kullanma tarihi 01.12.2016 yaziyor bu konu beni dusundurdu ben bu gubreleri serin ve rutubetsiz bir ortamda saklasam uzun süre bozulmadan kullanabilirmiyim.Nasip olursa resimleri ilerleyen zamanda paylaşmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2016
|
Acemiye yardım edin
Merhaba saygıdeğer Ağaç Dostları ben topraksız tarıma yeni başlayacağım 1 gram bile bilgim yok.Forumda gezerken bitki eriyiğini gördüm ama ne işe yaradığını nereden elde edeceğimizi bulamadım.Forumda yazan arkadaşlar eriyiği az koydum çok koydum diyor ama benim bilgim yok yeni başlayacağım nasıl başlaycağımıda bilmiyorum.Bana yardımcı olur musunuz ? Makalelerde maalesef açıklamaları bulamıyorum.Besin eriyiğini kullanmassak ne olur kullanırsak ne olur? Bu gibi sorularım var 40 inç lik borularım hazır sistemı kuracağım sadece biraz daha bilgi talep ediyorum.Teşşekür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
Dogrudan " Kudret Tezel " ve " Efe449 " un actiklari basliklara yazin hemen cevap gelsin !! Saglicakla kalin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim Ben acemi olduğum için yazılanları anlayamadım Perlit koyuluyor fidenin altına ama bu perliti neden koyulduğunu ve ne işe yaradığını bulamadım gerekli bişey midir yoksa verim açısından fazla olması için mi koyuluyor cevaplarını arıyorum.Teşekkürler tekrardan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bu yıl yeni başladım bir şekilde formda adı sıkça geçen Kudret Tezel Beyfendiyle tanıştım onun kendi tasarımı Sera bekçisini aldım. Besin eriyiğini de ondan aldım. Şimdilik her şey yolunda. Bence sen de bu yöntemi zile yeni başladıysan benim nacizane fikrim en uygunu katı ortamdır. Perlit ve cocopit akan su ve durgun su kültürü acemiler için çok zor olduğu kanatindeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Ağaç Dostu
|
Perlit fideyi ayakta tutmak ve köklerinin tutunmasını sağlamak içindir. Siz hangi sistemi kullanmayı düşünüyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/39604.htm Katı ortam tercih ettim şimdilik memnunum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Yeni Üye
|
Elimde akvaryum motoru var durgun du kültürünü yapacağım ilk başta ''envor'' adlı kullanıcının yaptığı kavonoz ile başlayacağım daha sonra bu fideleri borulara yerleştirmeyi düşünüyorumhttp://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/7407.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2009
|
Merhaba öncelikle foruma hoşgeldiniz. Bilimsel makalelerde besin eriyiğinin reçetesi vardır hazırlanışı anlatılmaz. Sistem olarak değişik bir sistemse bu anlatılır materyal metod kısmında. Forumda birçok kişi besin eriyiği ve sistem hazırlamayla ilgili konu açmış. Onlara bakarak hoşunuza ve kolayınıza giden bir sistem kurabilirsiniz. Hazır olarak besin eriyiği isterim derseniz yardımcı olmaya çalışırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Ağaç Dostu
|
Durgun su kültüründe suyun sıcaklığını ayarlama sorun olabilir ilk deneyiminde moralinini bozulması seni yıldırabilir. Ama yine de denemek istiyorsan suyun sıcaklığına dikkat etmelisin. Bu konuda tecürbem olmadığı için birşey deme şansım yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim yavaş yavaş birşeyler yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
|
" 5 litrelik su sisesinde marul " isimli basliga bir bakin, ev icerisinde, balkonda cok az masrafla bir baslayin, ilginizi cekerse boru, kanal, motor, zamanlayici falan para koyarsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Ağaç Dostu
|
![]() Merhaba Arkadaşlar sizce bu domatesin yapraklarında bir sorun var mı? sanki alt dalları ve yaprakları biraz solgun ve kıvrılmış gibi geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Ağaç Dostu
|
Yeni başladık topraksız tarıma bu yıl ilk deneyimim bakalım nasıl olacak şimdilik her şey yolunda gibi terasım orman olma yolunda ilerliyor. Çiçek aşamasına geldi fidelerim bu aşamada tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Yeni Üye
|
Hidroponik Sistem
Merhaba üstadlar ben hidroponik sistem yapacağım su bölümüne sizce resimdeki gübreden ek olarak dökmeli miyim yoksa besin eriyiği yeter mi ? Teşekkürler http://i.hizliresim.com/L31qgZ.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2013
|
Besin çözeltiniz varsa ve içeriği uygun ayarlanmışsa yukarıdaki gübreli toprağı kullanmayın. Besin çözeltiniz bitki için gerekli elementleri sağlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2015
|
Merhaba Arkadaşlar Bu sene ben yeni başlayabildim topraksız tarım denemelerine. geçen yıl ciddi drenaj sorunları yüzünden pek etkili olmadı denemelerim ama bu sene drenaj sorununu çözeceğimi düşünüyorum. Resimleri de paylaşmaya çalışacağım. Ben bu dönemde çilek ve domates yetiştirmek istiyorum. bunun için sadece kokopit kullandım. Besin eriyikleri de geldi. bana sulama konusunda yardımcı olabilir misiniz? bitkileri nekadar sıklıkta nasıl sulamalıyım. geçen yılki aşırı sulama hatasına düşmek istemiyorum bu sene. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Ağaç Dostu
|
Zaman ayarlayıcı 1 saat alınız direnajın toplanacağı bir besin tankı bir de akvaryum motoru katı ortam kullanıyorsanız iki saatte dört 5 dakika sulamamız yeterli yalnız çileğe ayrı tank domatese ayrı tank kullan besin eriyikleri de farklı olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2015
|
Zaman ayarlayıcı piriz var, akvaryum motorum da var. besin eriyikleri de ayrı. tek sorun şu ki geçen sene de bu şekilde bir sulama yapmıştım ve bitkiler kurudu. biraz fazla mı geldi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Ağaç Dostu
|
Saksıların altına 16 lık rakor takın çakıl taşı ve üzerine sineklik koyup perlit ve cocopit karışımını öyle koyun saksılar büyükse iki tane rakor takın sorun olmaz düşüncesindeyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Ağaç Dostu
|
Bu linkte detaylı çalışmaların var belki size fikri verir http://www.agaclar.net/forum/topraks...im/39604-3.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler besin çözeltisi kullanacığım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Ağaç Dostu
|
Evet şimdilik her şey yolunda Ama bir aksilik çıkacak diye kormuyor da değilim. https://www.youtube.com/watch?v=tbsVKlZAofY |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
#bursa topraksız tarım |
|
|